Zoeken
Westwing Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Tuinmeubels voor elk soort weer


Voor diegenen die graag wat tijd in het late voorjaar, in de zomer, maar ook in de najaarszon in de tuin willen doorbrengen, is het van belang dat men een goede uitgeruste set van tuinmeubelen heeft. Tuinmeubelen bestaan over het algemeen uit tuinstoelen, tuintafels, terrasmeubelen, bankjes en ligbedden. Maar ook de parasol en tuindecoraties vallen hieronder.Weerbestendige tuinmeubelen

Zoals de naam eigenlijk al zegt behoren tuinmeubelen in de tuin, op het balkon of op het terras. Omdat de meubels buiten staan is het cruciaal om weerbestendige tuinmeubels aan te schaffen. Zonlicht, regen, UV-stralen, hagel, wind en sneeuw zijn allemaal weersomstandigheden waar tuinmeubels mogelijk aan blootgesteld worden. Het moeten echte outdoor meubels zijn. En elk materiaal reageert hier weer verschillend op.

 • Rotan tuinmeubelen zijn mooi en natuurlijk, maar je moet wel de ruimte hebben de meubels op te kunnen slaan, zodat ze beschutting hebben en er niets kan beschadigen. Vanwege het vochtgehalte is het namelijk mogelijk dat de rotan tuinmeubels gaan uitzetten, waardoor het oppervlak er nogal snel lelijk uit kan gaan zien en makkelijker kan worden beschadigd. Inmiddels worden er steeds vaker polyrotan tuinmeubels gebruikt die wel weerbestendig zijn.
 • Houten tuinmeubelen zijn een uitkomst als je het liever natuurlijk en rustiek wilt houden. Door hun uiterlijk kunnen de houten tuinmeubels feilloos in de tuin worden geïntegreerd omdat ze perfect in de natuur passen. Met de juiste zorg kan de levensduur van de houten tuinmeubelen aanzienlijk worden verlengd.
 • Teak meubelen worden van een van de meest waardevolle houtsoorten gemaakt. Teak tuinmeubelen kunnen het hele jaar buiten blijven staan zonder er extra aandacht aan te moeten geven, aangezien het van nature weerbestendig is. Het hout bevat essentiële oliën die het materiaal beschermen en weerbestendig maakt.
 • Aluminium tuinmeubelen zijn zeer licht van materiaal, vochtbestendig en makkelijk schoon te houden. Vaak is het bij deze tuinmeubels ook makkelijk om opgestapeld te worden.
 • Ook kunststof tuinmeubelen hebben een licht gewicht en zijn goed tegen de verschillende weersinvloeden bestand. Helaas, is de kwaliteit van kunststof tuinmeubels vaak niet zo hoogwaardig, wat wel een klein minpuntje is van dit type tuinmeubilair.Alles in de tuinkast

Met tuinkussens en parasols kun je in een oogwenk je tuin een boost geven. Helaas helpt het weer in Nederland niet altijd mee. Dat betekent dat de tuinaccessoires regelmatig naar binnen moeten, vanwege een heftige stortbui. Alleen kan het in huis best een rommeltje worden. Heb je wel eens aan een tuinkast gedacht?


Denk je bij een tuinkast aan een grote blokhut in de tuin? Vergeet dat snel! Een tuinkast heeft verschillende formaten. Heb je een kleine binnenplaats? Dan kies je voor een lange, smalle tuinkast waar al je tuinaccessoires in passen. Zo heb je nog genoeg ruimte over om lekker in de tuin te kunnen zitten!


Tuinkasten zijn gemaakt van geïmpregneerd vurenhout of grenenhout. Zowel vuren- als grenenhout zijn licht van kleur en erg stevig. Door het beschermlaagje zijn deze tuinkasten bestand tegen alle weersomstandigheden, tegen extreme hitte, kou of regen. Een houten tuinkast is verkrijgbaar in verschillende formaten. Je hebt de keuze uit:

 • 100 cm x 200 cm x 60 cm
 • 150 cm x 185 cm x 70 cm
 • 100 cm x 215 cm x 60 cmTerrasmeubilair

Net zoals bij elke andere kamer in het huis behoort het terras buitenshuis net zo ontworpen en ingericht te worden om er volledig van te kunnen genieten. Terrasmeubelen zorgen er simpelweg voor dat we een fijne plek hebben om samen te komen en te genieten van het weer. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Terrasstoelen: de basis van elk terrasmeubilair.
 • Terrastafels: lekker samen buiten aan tafel in de avondzon, heerlijk toch?
 • Terrasbanken: zet ze tegenover elkaar rondom de tafel voor een gezellige kring, of zet er een tegen die muur die net in de winter genoeg zon krijgt. Natuurlijk ook te gebruiken als tuinmeubels!

Welke tuinmeubels komen er in jouw tuin te staan?

Buitenmeubels

196 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren