Parasols

18 Producten
Sorteren op
shop-to-club

Parasols: soorten en maten

De keuze tussen alle mogelijke soorten textiel voor een parasol is enorm. Daarbij is er eveneens een grote keus aan diverse en de verschillende vormen parasols. Zo zijn er bijvoorbeeld ook vierkante parasols. Welke parasols zijn er allemaal?

  • De zweefparasol;
  • De strandparasol;
  • De XL parasol;
  • De conventionele parasol
  • Daarnaast zijn er nog de Balinese parasol en de muurparasol.

Parasols met arm: zweefparasols

De zweefparasol wordt ook wel eens de vrije-arm parasol genoemd, omdat het zonnescherm aan een soort van arm hangt. Doordat het zonnescherm aan de mast hangt, kan het hele gebied eronder schaduw pakken zonder dat er een stang in het midden staat die het uitzicht kan belemmeren.

Parasols on the beach: strandparasol

Strandparasols zijn vaak kleiner dan conventionele zonneschermen. Voor deze parasol is er ook geen parasolvoet nodig, aangezien we deze gemakkelijk in het zand kunnen steken.

Op het strand is een parasol zeker aan te raden, aangezien er zonder echt geen schaduw te vinden is en we natuurlijk geen zonnesteek willen oplopen.

Daarbij gaat het verbranden vaak vele malen sneller, omdat we het door de wind niet merken.

Een grote parasol

Een grote parasol, zoals de naam suggereert, biedt door zijn grote oppervlak ons net dat beetje extra meer schaduw dan de gangbare parasols. Doordat ze groter zijn en hoger hangen, biedt het een diameter van bijna vijf meter wat ze ideaal voor restaurants of cafe’s maakt, met parasolvoeten natuurlijk. Ook handig voor de grotere tuin waar je met het hele gezin op stoeltjesonder de parasol wil zitten! Ga voor een exemplaar in taupe, ecru of antraciet.

De conventionele parasol

Naast al deze parasols zijn er natuurlijk ook de conventionele! Wat we bedoelen met een conventionele parasol is dat type parasol die we normaal gesproken in het midden van de tuintafel plaatsen. In vele tuintafels zit er namelijk in het midden een gat wat speciaal voor deze parasol is gemaakt. Hierdoor hoeven we in principe ook geen gebruik te maken van een parasolvoet.

Voor welke parasols ga jij?