Vloerkleden

Vloerkledenguide_Desktop
709 Producten
Sorteren op
shop-to-club

Wevingen & poolhoogte van vloerkleden

Vloerkleden zijn vakmanschap - de manier waarop ze worden gemaakt bepaalt het uiterlijk en de prijs. Geweven vloerkleden behoren tot de oudste tapijten. Elk vloerkleed ziet er anders uit door de weving en zogenaamde poolhoogte. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kleden met een lange, hoge en korte pool. De term pool geeft het oppervlak aan en wordt gevormd door de garendraden. De hoogte wordt gemeten door de vezellengte en vervolgens onderverdeeld in de verschillende typen.

  • Als de poolhoogte minder is dan 1,5 cm, is het een zogenaamd pooltapijt.
  • Een hoogpolig tapijt heeft een vezellengte tussen 1,5 en 5 cm.
  • Met een hoogte van meer dan 5 cm spreken we van een hoogpolig tapijt.

Er worden twee soorten wevingen onderscheiden: geweven vloerkleden en geknoopte vloerkleden. De weeftechniek van zogenaamde geweven vloerkleden is waarschijnlijk de eenvoudigste. Hierbij worden twee schroefdraadsystemen haaks op elkaar gekruist. Dit zorgt ervoor dat de vloerkleden het patroon aan beide zijden laten zien, waardoor het kleed dus ook aan beide zijden gebruikt kan worden. Voor geknoopte vloerkleden worden de draden door een knoop over de gehele lengte van het tapijt verbonden. Bij dit type productie is de dichtheid van knooppunten per vierkante meter erg belangrijk, want hoe hoger de knoopdichtheid, hoe luxer het tapijt aanvoelt en oogt.

Het juiste vloerkleed voor elke kamer

In de badkamer hebben we een vloerkleed nodig dat onze voeten warm maakt. Een houten mat is hier zeer geschikt. Dankzij een eenvoudige uitstraling past hij bij verschillende badkamermeubels en badkamertextiel. Sommige materialen zijn weer erg geschikt voor in de keuken, doordat ze goed kunnen worden schoongemaakt. Denk hierbij aan vinyl, katoen of canvas. Als je vooral een superzacht kleed wil hebben, kun je kiezen voor een velours kleed.

Shop nieuwe vloerkleden bij WestwingNow

Je ziet het, de collectie vloerkleden is enorm. Vind nu ook jouw nieuwe vloerkleed bij WestwingNow!