Maat
  Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

  Lampen & verlichting

  1438 Producten
  Sorteren: Populariteit
  Filteren

  Onmisbaar: lampen & verlichting

  Je kan je toch geen woning zonder verlichting voorstellen? Verlichting is erg belangrijk en dat geldt ook voor in je interieur. Kleine en grote lampen spelen hierin een grote rol, aangezien ze invloed hebben op de sfeer en je welzijn. Bij het inrichten van een kamer of het hele huis mag dit aspect dan ook niet verwaarloosd of genegeerd worden. Gelukkig is er voor iedere woonstijl wel passende verlichting te vinden er voor elke ruimte in het huis specifieke lampen, van woonkamer lampen, keukenlampen of keukenverlichting tot trapverlichting!

  Lampen en verlichting

  Er is een grote verscheidenheid van soorten lampen en lichten die functioneren als evenwichtige lichtbronnen in huis.

 • Bij schijnwerpers wordt het uitstralende licht tegen het plafond geworpen wat voor een zeer aangenaam licht zorgt. Daarbij kan het vooral in een heldere kleur speelse effecten op de wand aanbrengen.
 • Wandlampen werpen hun licht meestal naar boven of naar beneden langs de muur wat in een zeer zacht en aangenaam licht resulteert. Daarnaast zijn wandlampen het best geschikt als achtergrondverlichting in een kamer. Verder hebben deze lampen ook het onmiskenbare voordeel dat ze nooit in de weg staan en als wanddecoratie kunnen fungeren.
 • Plafondlampen zijn het brandpunt op elke plafond en staan garant voor een heldere en goede algemene verlichting in elke ruimte.
 • Hanglampen moeten eigenlijk altijd worden gebruikt in combinatie met andere verlichting, omdat ze kegelvormig licht geven dat naar beneden schijnt waardoor er schaduwen ontstaan. Vooral boven de eettafel is een hanglamp bijzonder goed geschikt.
 • Tafellampen zijn vrijwel de accessoires onder de lampen en verlichting. Ze fungeren namelijk als verlichting evenals een decoratief element, omdat ze door hun grootte en de bijbehorende positionering opties op een bijzettafel, salontafel, dressoir of plank stijlvol de woning verlichten.
 • Vloerlampen, ook wel staande lampen genoemd, spelen een belangrijke rol op het gebied van verlichting, aangezien ze een gezellig en sfeermakend licht geven en een designstatement maken in elke woonkamer. Bijvoorbeeld een grote booglamp kan als vloerlamp dienen.
 • Buitenverlichting

  Niet alleen in onze huizen is voldoende sfeerverlichting belangrijk, maar ook buitenshuis, zoals in de tuin, op het terras of in de voortuin. Een hele duurzame manier van terrasverlichting is door middel van LED-lampen. Hang bijvoorbeeld een ledstrip verlichting met gekleurde led-lampen in de boom of een struik en er ontstaat een hele vrolijke sfeer! Naast een gezellige ambiance, kun je met een gerust hart genieten, omdat LED-verlichting een stuk minder stroom verbruikt! Er bestaat zelf speciale led trapverlichting en led kastverlichting. Een lamp met bewegingssensor is tevens heel handig in de tuin.

  Bijzondere lampen

  Of je nu gaat voor een portie Marrakech in je woonkamer, eigentijdse Egyptische sferen of juist meer Turkse pracht: met Arabische lampen Marokkaanse lampen of oosterse lampen wordt het sowieso een waanzinnige sfeer thuis! Ben je niet zo van bronzen lampen en de Oosterse verlichting, maar ga je meer voor eenvoud en naturel, dan is een rieten lamp geweldig. Met riet haal je een tropical feeling in huis en geniet van een warm zomers gevoel, het hele jaar door Als je deze combineert met Art deco lampen, antieke lampen, barok lampen, klassieke lampen, Italiaanse lampen, landelijke lampen of brocante lampen, ontstaat er zelfs een grappige, speelse mix. En wat dacht je van Japanse lampen gecombineerd met moderne lampen?

  En wat dacht je van een of meerdere scheepslampen? Hang of zet je een scheepslamp, zoals een tafellamp, bij jou in huis dan ben je gegarandeerd van een maritieme sfeer en wordt je als vanzelf richting schip en zee gebracht. Heel nostalgisch en toch stoer!

  Lampje, lampje aan de wand

  Geloof het of niet, maar er bestaat zelf spiegelverlichting! Lampjes die of boven de spiegel of onder de spiegelkast aangebracht kunnen worden. Als je je tanden poetst, je wast of opmaakt, kunt je met deze lampen het daglicht zo goed imiteren dat de make-up er buiten net zo uitziet zoals je het binnen onder de spiegelverlichting hebt aangebracht.

  Licht in elke kamer

 • De woonkamer vraagt om een combinatie van direct en indirect licht. Daarom zien we hier vaak plafondlampen die worden aangevuld met tafellampen en staande lampen, zoals dimbare booglampen. LED-kogellampen op de vloer verspreiden gezellig licht dat 's avonds kan worden ingeschakeld, bijvoorbeeld tijdens het tv-kijken. Bijzonder populair zijn lampen met een kleurwisselfunctie, die de woonkamer keer op keer onderdompelen in een nieuw licht.
 • De slaapkamer is de plaats van rust en ontspanning. Natuurlijk heeft in de ruimte zacht licht de voorkeur. Een plafondlamp die zacht sfeerlicht verspreidt, wordt vaak aangevuld met nachtlampjes om bij te lezen naast het bed.
 • In de keuken heb je goed, helder basislicht nodig voor het snijden, frituren, koken of bakken. Boven het werkblad bevinden zich geschikte moderne lampen, zoals spots met halogeenlampen, Boven de keukentafel zijn hanglampen een goede keuze.
 • Een ander gebied dat zeker moet worden verlicht, is de gang. Afhankelijk van de lengte en breedte zijn hangende armaturen hier bijzonder nuttig om voor voldoende en aangename verlichting te zorgen. Het is ook leuk om hier een tafellampje op een klein kastje te zetten: supersfeervol!
 • In de badkamer zijn lampen ook een must, vooral als de badkamer geen daglicht ontvangt. Naast spots of plafondlampen vind je hier vaak spiegellampen en Badkamerverlichting moet bestand zijn tegen hoge luchtvochtigheid.
 • Koop lampen bij WestwingNow

  Met de juiste lampen, hul je je huis in het juiste licht. Bij WestwingNow vind je lampen in alle stijlen. Hier kun jij dus zeker jouw nieuwe lampen kopen!