Maat
  Retourtermijn verlengd tot 31.1.’22Retourtermijn verlengd tot 31.1.’22
  Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

  Staande lampen van hout: natuurlijke flow


  Houd je van een naturelle look in je interieur? Heb je liefst allemaal natuurlijke materialen in je kamer, zoals een houten vloer, katoenen gordijnen, lederen meubilair en houten kasten? Dan wil je misschien ook graag dat je lampen meedoen met deze natuurlijke flow. Dat kan! Met bijvoorbeeld een staande lampen van hout!


  Een staande lamp van hout? Waar moet je dan aan denken? Houten vloerlampen hebben veelal een houten blok of ‘stok’ als onderstuk, maar ze kunnen ook een aantal ‘poten’ van hout hebben, waarop de lamp zelf en de lampenkamp steunen. Fleur jouw interieur op en maak het lekker huiselijk in je woonkamer met de natural staande lamp met houten voet.  Staande lampen van hout, om van te houden

  Een vloerlamp van hout past bij ieder interieur. Voor wat extra verlichting in een kamer zet je in een kale hoek of op een kale plek gewoon zo’n vloerlamp. Hout past altijd en geeft elke kamer ook nog eens een warmere sfeer. Dit komt door het natuurlijke materiaal. Wist je dat je brein gemakkelijker kan ontspannen met natuurlijke materialen om je heen? Zo’n vloerlamp van hout is dus ideaal in je woonkamer én slaapkamer. Je brein detecteert dan de natuurkleuren en de natuurlijke structuur, zodat jij gemakkelijker de zorgen van bijvoorbeeld werk of je studie van je kunt afzetten. Dankzij die houten vloerlamp dus!


  Wil je lekker kunnen ontspannen bij jouw staande lampen van hout, maar wil je liever een zwart of wit onderstuk? Geef de houtkleur dan gewoon een verflaagje. Als je een rustige houten stalamp wilt, kies je voor een matte kleur en vermijd je glans. Zo kan je brein toch beter ontspannen.  Houten staande lampen maken

  Natuurlijk kun je zo’n mooie houten staande lamp ook zelf maken. Laat je creativiteit erop los of gebruik deze tips:

  • Gebruik een gewone staande lamp en maak rondom de stang rechte of kronkelige takken. Je hoeft de takken niet vast te maken aan de lampenstang, maar kunt ze gewoon aan elkaar vastmaken. Klaar is je houten staande lamp!
  • Haal een blok hout of een houten balk en maak hierop een losse lamp en lampenkamp. Maak de kabel van de lamp om de tien centimeter vast aan de balk. Simpel.
  • Gebruik een houten kruk als standaard voor een lamp en lampenkap. Ook erg gemakkelijk. Geef de kruk eventueel een nieuw kleurtje.  DIY: zelf een drijfhout lamp maken

  Een bijzonder speelse look heeft een lamp van drijfhout. Het maken van een drijfhout lamp is niet heel eenvoudig, maar goed te doen als je over de juiste kennis en materialen beschikt. Voor het maken van een drijfhout lamp heb je vanzelfsprekend een stuk drijfhout nodig, een lampenkap en een houder voor de lampenkap, die je op het drijfhout kunt bevestigen met bijvoorbeeld een schroef.

  1. Om te voorkomen dat het drijfhout gaat schimmelen of dat er ongedierte op het drijfhout af komt, is het belangrijk om het robuuste hout eerst goed te laten drogen. Doe dit door het hout een paar dagen in de zon te leggen of te laten drogen op een kachel.
  2. Boor vervolgens een gat in het drijfhout, waar je straks de lampenkap en de houder van de lampenkap op kunt bevestigen.
  3. Tot slot draai je de lampenkap aan het drijfhout vast. Ta-da, zo heb je binnen no-time je eigen drijfhout lamp gemaakt!  Drijfhout lamp als cadeau!

  Een drijfhout lamp vormt een leuk accessoire voor verschillende plekken in huis. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andermans interieur. Dit maakt een drijfhout lamp tot een ideaal cadeautje voor iemand die gaat samenwonen of bijvoorbeeld jarig is. Wie wil er nou niet zulke fraaie staande lampen van hout in huis hebben?

  Staande lampen van hout

  18 Producten