Leeslampen

24 Producten
Sorteren op
shop-to-club

De voordelen van de staande leeslamp

Voldoende licht, maar ook weer niet te veel & flexibel in gebruik; dat zijn de drie belangrijkste kenmerken van een staande leeslamp in vloerlamp vorm. Je vindt ze in diverse modellen bij WestwingNow.

Naast de functionele aspecten, inspireren leeslampjes met een verscheidenheid aan stijlen. Van industriële look, Scandinavisch minimalisme tot de moderne interpretatie; een staande leeslamp is verkrijgbaar in elk denkbaar design.

Voor onze leeslampen raden we LED-verlichting aan. Dit is aan de ene kant energiezuinig en het biedt aan de andere kant mooi, gezellig licht.

Gids: leeslampjes - mooi licht, ontspannen lezen

Een kopje thee, een goed boek in een gezellige fauteuil met een plaid. Klinkt dat als thuis op een ontspannende zondagmiddag?

Het kan ook gebeuren dat je in het donker zit en niet merkt dat het licht om je heen te weinig is. En de ogen? Ze passen zich aan en belasten zichzelf nog meer. Het resultaat: vermoeidheid en vaak hoofdpijn. Daarom is een stijlvolle leeslamp enorm belangrijk. Het ontwerp van de leeslamp is in de loop van de jaren blijven evolueren. De meest originele en nog steeds populaire vorm is de staande lamp met lampenkap. Deze heeft meestal een frame gemaakt van metaal of hout, met aan het eind een lichtbron. Het licht wordt gebundeld door de kap.

Leeslampen - gerichte verlichting voor de zithoek

Een goede leeslamp kan wonderen doen: het levert gefocust licht om bij te lezen of te werken zonder de hele ruimte te verlichten, waardoor een klein eiland van licht ontstaat dat de ruimte comfortabel maakt. Innovatieve ontwerpen met draaipunten en modellen met meerdere, beweegbare verbindingen zijn met name geschikt als staande leeslamp. De lamp kan dus op een zeer gerichte manier worden gebruikt.

In de woonkamer: de staande leeslamp

Een slanke, smalle vloerlamp met leeslamp staat goed naast de bank of in kleine nisjes. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de ruimte en bereik je effectieve verlichting rond de bank of fauteuil. Heb je gekozen voor een weelderige, extravagante staande leeslamp? Deze modellen hebben meer ruimte nodig om hun volledige potentieel te ontplooien. Op deze manier is de leeslamp functioneel, maar ook een unieke blikvanger. Omdat de leeslamp overdag meestal ongebruikt blijft in de kamer, speelt design ook een belangrijke rol.

In de slaapkamer: de staande leeslamp voor naast het bed

Heb je geen ruimte voor een nachtkastje met daarop een bijpassende lamp en wil je toch een sfeervolle leeslamp inzetten? Geen probleem, een slanke staande leeslamp naast het bed is net zo effectief. Vooral de modellen, die omhoog en omlaag kunnen en erg smal zijn gebouwd zijn perfect als leeslamp naast het bed. Hij is niet alleen functioneel, maar ook visueel een aanwinst voor je slaapkamer. Even effectief zijn modellen die aan het bed kunnen worden geklemd en dus specifiek op het boek gericht kunnen worden. In alle varianten is een LED-lamp het meest voordelig. Hij is ongelooflijk duurzaam.

Het leeslampje voor prachtige lichteffecten in de kamer

Het grote voordeel van een leeslamp: hij biedt de mogelijkheid om de rest van de kamer achter te laten in een aangenaam schemerige sfeer, waardoor een sfeervolle ambiance ontstaat. Als het gaat om het werken op kantoor, kan de leeslamp een beetje helderder zijn, terwijl in de slaapkamer of woonkamer eerder een warmer licht gewenst is. Geweldig zijn ook de dimbare varianten. Hiermee kun je de lichtkleur &-intensiteit aan je behoeften aanpassen.

De juiste lampen voor jouw leeslampje

Speciaal aanbevolen is een leeslamp met LED-lampen. Ze zijn zeer duurzaam en tegelijkertijd zeer zuinig in energieverbruik. Bovendien heeft het leeslampje met LED-functie een geweldige kleurreproductie. Afhankelijk van de gewenste kleurtemperatuur, kun je kiezen tussen LED-lampen met verschillende temperaturen. Deze worden weergegeven in Kelvin en variëren van warm wit licht (ongeveer 2700 K) tot een daglichtwit (ongeveer 5000-6000 K).

Vind hier de juiste lampen voor jouw leeslamp!

Shop jouw nieuwe leeslamp bij WestwingNow!