Maat

  Houten bankjes

  7 Producten

  Krukken en bankjes van hout: stevige en handige vriendjes

  Zin in een upgrade voor in huis of tuin? Behoefte aan meer zitplek? Op zoek naar een bijzettafel? Of een accessoire voor bij de garderobe? Een houten kruk of bankje kan in zoveel behoeften voorzien!

  Houten krukjes zijn ideaal als extra zitje of bijzettafeltje in je huis, bijvoorbeeld als er veel mensen op bezoek zijn. Of je kunt er op gaan staan als je iets nodig hebt dat in een kastje ligt waar je niet goed bij kunt. Een mooi

  Het houten krukje; zoveel mogelijkheden

  Er zijn allerlei verschillende krukjes van hout op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een rustiek ogende driepoot – ontzettend handig, want een krukje met drie poten wiebelt nooit! – waarbij de bovenkant heel erg lijkt op een plakje van een afgezaagde boomstam, of een klassiek model op vier poten. Wat dacht je anders van een wat hoger model, die je kunt gebruiken als barkruk? Of een strak vormgegeven houten krukje met metalen accenten. Je ziet het, met een houten krukje kun je alle kanten op!

  Ook qua soorten hout zijn er veel mogelijkheden wat houten krukjes betreft. Zo zijn er houten krukjes verkrijgbaar van eiken-, berken- of teakhout. Sommige krukjes zijn afgelakt, en sommige krukjes zijn onbehandeld. Met een onbehandeld houten krukje heb je te maken met een natuurproduct. Als je dus zo’n houten krukje koopt, ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu!

  De robuuste vriend onder de krukken en bankjes van hout

  De meest robuuste vriend van allemaal is de boomstam kruk. Een boomstam kruk heeft een landelijke en natuurlijke uitstraling en geef je huis een robuust karakter. Zo’n massief stukje natuur in je woning doet Scandinavisch aan. Ruwe bolster, blanke pit, noemen we het! Het is meer dan alleen een kruk op poten of wieltjes. Wat je er nog meer mee kan?

 • Gebruik een boomstam kruk als bijzettafeltje. Op je slaapkamer, in de woonkamer of in de keuken is zo’n blok hout erg charmant.
 • Zet een paar krukjes op een rij en maak zo je eigen boomstam bioscoop! Een lange bank waar je met z’n allen gezellig kunt plaatsnemen.
 • Een boomstam kruk is doorgaans klein van stuk, maar kiezen van een hoge variant heeft zo zijn voordelen. Zo tover je een stuk hout om in een trendy barkruk, die je overal in huis kunt bijschuiven.

 • Tips om je houten bankje neer te zetten

  Kies jouw stijl en geniet van deze behulpzame vriend in huis!

 • Maak het romantisch in de entree door een mintgroen geverfd houten bankje tegen een witte muur te plaatsen. Laat de lak een beetje verweerd zijn voor extra nostalgie. Samen met zachtroze kussens is dit een heerlijke plek om even rustig je schoenen aan of uit te trekken, of nonchalant je jas over te hangen.
 • Scandic chic en handig? Kies een naturel teakhouten bankje zonder rugleuning en gebruik deze als bijzettafel naast een licht getinte bank. Voorzie het bankje van koperen accessoires en plaats het op een lichtbruine rendierenvacht. Zo is jouw Scandinavische woonhoek compleet. Bij behoefte aan meer zitplaats, schuif je dit teakhouten bankje zo tevoorschijn.
 • Klaar met de rommel in je slaapkamer? Rondslingerende kleding en spullen die je niet het hele seizoen door gebruikt? Kies een bankje van teakhout met opslagruimte en plaats deze aan het voeteneinde van je bed! Ideaal voor bedlinnen. Zo kom je weer tot rust.
 • Laat hout spreken en laat je hart spreken en ga voor een kruk of bankje van hout. Ze zijn sowieso allebei uit het juiste hout gesneden!