Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Subtiel de avond in met een plafondlamp & plafonnière

Er zijn zoveel verschillende soort lampen; vloerlampen die je in een hoek of naast de bank kan zetten, tafellampen die je dressoir een extra boost geven, sfeervolle hanglampen die je boven de tafel kan hangen. Maar in de badkamer of in de keuken bijvoorbeeld is er niet altijd de ruimte voor zulke lampen, omdat het kleine ruimtes zijn waarin andere items de prioriteit hebben. In dit geval zijn plafondlampen of plafonnière ideaal! Ze nemen geen ruimte in en zijn er in allerlei soorten design te vinden.


Plafondverlichting: led lampen

Led lampen zijn de nieuwe gloeilampen. Led lampen zijn namelijk nóg milieuvriendelijker. Eigenlijk is een led lamp helemaal geen echte lamp. Een led heeft namelijk geen gloeidraad. Een led is een soort geleider, een zogenoemde diode, die stroom omzet in licht. Een heel technisch verhaal, maar waar het op neerkomt, is dat led verlichting milieuvriendelijker is en beter is voor de portemonnee. Daarnaast zijn ze nu in talloze variaties te verkrijgen, bijvoorbeeld als led plafondlamp, nachtlamp, bureaulamp en ga zo maar door!


Een led lamp hoeft niet eerst een draad te laten gloeien om daar vervolgens licht vanaf te laten komen. Led plafondverlichting kan stroom direct omzetten in licht. Hierdoor kan een lamp veel meer licht geven, met veel minder stroom. Als je alleen al in één kamer een led plafondlamp ophangt, kun je het verschil gelijk merken. Het licht van een led lamp is veelal wit, maar met andere kleuren in de diode kan een led ook andere kleuren licht geven.


Design van de led plafondlamp

Een led plafondlamp is een moderne plafondlamp en dat is ook terug te zien in het design van deze lamp. Denk maar eens aan de mogelijkheden die je nu hebt met led kerstverlichting. In plaats van gewoon een kabel met aparte lampjes van eenzelfde grootte, heb je nu ook kabels met gebundelde lichtjes en kabels die zelf licht kunnen geven. Maar wat is nu de ideale led lamp voor jou? De volgende punten kunnen je daarbij misschien helpen!

  1. Ga voor een strak ontwerp voor je led plafondlamp in de badkamer of voor op je kantoor. Kies hier bijvoorbeeld voor een mooi strak vormgegeven plafonnière, waar heel mooi het gehele vlak oplicht door de led lichtjes erin.
  2. In de woonkamer of direct boven de eettafel kun je denken aan een hanglamp. Ga voor stijlvolle led hanglampen, bijvoorbeeld met cirkelvormige vormen, waarin de led diodes zijn gebouwd.
  3. Wil je het licht kunnen dimmen? Dan kies je uiteraard voor een led plafondlamp die dimbaar is. Op deze manier kun je de sfeer aanpassen naar wens.;
  4. Heel stijlvol en modern zijn de led plafondlampen met grotere ‘lampen’ en kleinere lichtpuntjes. Dit is uniek en vrijwel alleen met led design plafondlampen mogelijk!

Plafondlampen

216 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren