Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Hanglampen voor sfeervolle verlichting

Een van de woontrends van het moment? Hanglampen die een statement maken. Wat voor lampen hiermee bedoeld worden? Het gaat om hanglampen met een uitgesproken design dat in het oog springt. Net zoals kroonluchters. Industriële lampen geven de ruimte bijvoorbeeld een ruwe look, maar tegelijkertijd een vleugje casual elegantie. Dit breekt de stijl op interessante wijze.

Lees verder voor informatie over kroonluchters, industriële lampen, houten lampen en andere lampen die niet vergeten mogen worden. En vind op WestwingNow meer design-woonaccessoires - zoals de hanglamp - en meubels om je interieur mee te decoreren!

Kroonluchter – Hanglampen voor moderne elegantie

Mogen wij je voorstellen – Hare Majesteit de kroonluchter! Deze lichtbron heeft zijn naam te danken aan de vele armen die de lamp heeft. Dit geeft namelijk het beeld weer van een kroon. Een leuk weetje over de kroonluchter? De grootste kroonluchter ter wereld, hangt in een paleis in Turkije en bestaat uit Boheems kristal.

 • Vaak zijn kroonluchters voorzien van schitterende edelstenen,die kunnen variëren in glas, fijn geslepen kristal of zelfs van edelstenen.
 • De ronde- of druppelvormige kristallen breken licht dat van binnenuit schijnt waardoor er een magisch lichteffect in de kamer ontstaat.
 • Tegenwoordig zijn er eveneens modernere varianten van de kroonluchter te vinden die van plastic of zelfs hout zijn gemaakt. Deze zijn goedkoper dan de klassieke of antieke exemplaren, maar zullen eveneens eeneyecatcher in de ruimte zijn. Bovendien kunnen deze lichtbronnen ook dimbaar zijn!
 • Kroonluchters kunnen perfect gecombineerd worden met andere soorten lampen als tafellampen, wandlampen, vloerlampen of plafondlampen.
 • Kroonluchters komen het beste tot hun recht in grote ruimtes met hoge plafonds. Heb je thuis geen hoge plafonds en grote ruimtes? Niet getreurd, tegenwoordig zijn er veel fabrikanten die kleinere exemplaren maken, zodat kroonluchters ook in jouw interieur een plekje kunnen krijgen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook genoeg andere prachtige hanglampen die de aandacht kunnen trekken.
 • Officieel bevatten deze koninklijke hanglampen, kaarsen. Enkel is dit type lichtbron praktisch gezien niet echt veilig en brengt het ook een aantal risico’s met zich mee. Elektrisch licht is veel veiliger en gaat bovendien langer mee. LED is hier helemaal een populaire lichtbron voor, aangezien het de kamer laat schitteren en toch een laag energieverbruik Daarnaast heeft een LED hanglamp een lange levensduur en wordt dit type lamp niet warm. Ook heel veilig voor in de kinderkamer.
 • Een kroonluchter is, zoals de naam het al een beetje aangeeft, de kroon in de ruimte die op een klassieke, glamoureuze en elegante manier de kamer verlicht. Maar kan tegenwoordig ook moderner zijn.
 • Industriële lampen – hanglampen met een industrieel design

  Naast het feit dat industriële lampen een robuuste en ruwe charme toevoegen aan onze interieurs, is het materiaal kenmerkend voor deze lampen. Ze zijn vaak gemaakt geëmailleerd plaatstaal, metaal of beton in zwart, grijs of bruin.

 • De regel „Form follows function“ past perfect bij industriële lampen, aangezien ze robuust zijn en van oorsprong in de eerste plaats functioneel zijn.
 • De hoogte van de hanglampen is belangrijk voor hoe scherp het licht op de werkbanken of tafels schijnt.
 • Waar een industriële hanglamp ook komt te hangen, hij zal een ruwe en loft-achtige koelte evenals elegantie toevoegen aan de ruimte. 
 • Wees er attent op dat industriële hanglampen vaak groot zijn. Er is dus ruimte nodig om ze volledig tot hun recht te laten komen. Er bestaan natuurlijk ook kleinere varianten.
 • Een enkele industriële hanglamp kan als een eyecatcher aan een hoog plafond worden gehangen. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte boven een grote eettafel. Meerdere verschillende industriële lampen op een rij vormen eveneens een lust voor het oog.

  Net zoals kroonluchters kunnen industriële hanglampen op smaakvolle wijze een stijl breken. Een industriële lamp boven een eettafel gemaakt van massief hout of van strak kunststof combineert prachtig met een vol boeket van vers gesneden bloemen. Het vormt samen een mooi ensemble van spannende contrasten.

  Hanglamp van hout

  Hanglampen van hout zijn eigenlijk in vrijwel iedere ruimte en in ieder interieur te plaatsen. Je kunt een houten hanglamp in je woonkamer hangen, waar deze fungeert als een paradepaardje dat je gehele woonkamer kan voorzien van mooie verlichting. Een houten hanglamp in de vorm van een kroonluchter kan bijvoorbeeld goed in de hal gehangen worden, terwijl een trendy houten hanglamp - bestaande uit meerdere kleine lampjes - juist weer uitstekend staat in je keuken of eetruimte. Een hanglamp van hout vindt in iedere ruimte een geschikte plek!

  Een houten hanglamp kent zoveel verschillende stijlen dat het eigenlijk niet uitmaakt wat voor soort interieur je hebt. Deze hanglampen kunnen antiek zijn, maar ook landelijk, modern, vintage of retro. Een houten hanglamp in een interieur dat overwegend bestaat uit houten meubels maakt de stijl af, maar een hanglamp van hout kan juist in interieurs zonder houtaccenten voor rust en openheid zorgen.

  Welke houten hanglamp kies jij?

  Er zijn enorm veel mogelijkheden met een houten hanglamp. Je kunt voor een strak design gaan dat wat meer degelijkheid uitstraalt, of juist voor een creatief design dat wat meer in het oog springt. Hieronder vind je enkele voorbeelden die je wellicht inspiratie kunnen geven.

 • Een houten hanglamp ‘octo’. Deze hanglamp bestaat uit 8 kleine hanglampen, die wat lager dan een normale hanglamp hangen. Het is een mooi aanzicht om deze lampjes boven je eettafel te bevestigen.
 • Een ander creatief design is een houten hanglamp van een tak. Er hangen een aantal flinke takken aan je plafond, waaraan verschillende lampjes zijn bevestigd. Voor een natuurlijke flair.
 • Er zijn ook veel moderne, gladgeschuurde houten lampenkappen te verkrijgen. Deze lampen stralen rust en openheid uit en bezitten vaak een prachtige, bronzen kleur. Dit soort lamp is leuk om te combineren met een houten vloerlamp.
 • Andere hanglampen die niet vergeten mogen worden

  Bij het ontwerpen van hanglampen lijkt de verbeelding van de fabrikant geen grenzen te kennen. Voor iedere woonstijl is er een hanglamp te vinden. Een klassieke kroonluchter, een moderne bol of een stoere halve maan: elke hanglamp zorgt voor een eigentijdse sfeer in huis.

  Minstens zo populair als de industriële hanglampen zijn de hanglampen in de vorm van een gloeilamp. Hier zijn eveneens XXL versies van te vinden die met een koord aan het plafond hangen. Dit ontwerp werkt delicaat, straalt ongelooflijk veel licht uit en is licht van gewicht.

  Kortom, een ding is in ieder geval zeker: met een hanglamp zet je geweldige accenten in jouw interieur.

  Hanglampen

  285 Producten
  Sorteren: Populariteit
  Filteren