Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Wandlampen & muurlampen: Subtiele blikvangers

Mooie lampen verlichten niet alleen onze woonruimtes, ze produceren ook verschillende lichteffecten en patronen van licht en schaduw, waardoor de ruimtes een heel ander karakter krijgen. Dit individuele sfeervolle licht kan bijvoorbeeld worden gegenereerd door het gebruik van wandlampen. Ook om ruimte te besparen kunnen wandlampen gebruikt worden, waardoor ze in kleine kamers en ruimtes evenzeer tot hun recht komen. Ook uittrekbare wandlampen zijn handig. Van oosterse wandlamp of landelijke wandlamp tot design wandlamp of antieke wandlampen: laat je inspireren!

Betoverende lichteffecten

De behuizing en lampenkappen van wandlampen zijn meestal vrij klein en compact om een klein reflectie-oppervlak te krijgen. Hierdoor hoeft de lamp niet te imponeren met een grote aanwezigheid. Door het stralende licht van een wandlamp of een Marokkaanse wandlamp, worden er zeer mooie en onderscheidende schaduwen en lichteffecten tegen de muren geworpen die niet met andere lampen, zoals plafondlampen of vloerlampen, te vergelijken vallen.

Om deze spannende lichteffecten tot hun recht te laten komen is het van belang dat de wandlamp zo gemonteerd is dat het ruimte heeft om te schijnen. Op deze manier kan het licht zijn volle effect bereiken en wordt het een geweldige, maar subtiele blikvanger. De lichtstralen kunnen in cirkelvormig of zonnestraalachtige vormen voorkomen en zelfs in verschillende kleuren.

Wandlampen – een stijlvolle aanvulling voor elke kamer

Een wandlamp kan als een elegante en delicate lamp in de woonkamer hangen, in de gang als een rustieke lamp, letterlijk een licht in het donker zijn of als een decoratieve eyecatcher dienen. Moderne wandlampen met LED-verlichting helpen het milieu en kunnen tegelijkertijd de kamer opfleuren en in een bijzonder wit licht zetten.

Wandlampen in kleine ruimtes

Speciaal voor kleine ruimtes werken wandlampen bijzonder goed. Eigenlijk worden deze lampen vaak in kleine ruimtes gevonden, omdat ze net zoals vloerlampen, tafellampen en andere decoratieve verlichting gezelligheid uitstralen. Het licht van een wandlamp is over het algemeen vrij helder waardoor het voldoende licht kan schenken. Desalniettemin is dit type lamp dikwijls voorzien van een dimmer - wandlamp met dimmer - en kan dus in een handomdraai in een zeer romantische lichtbron veranderen. In kleine badkamers kan het wel eens voorkomen dat er geen lichtstraal naar het plafond gericht is. In dit geval kan men beter een badkamer wandlamp installeren om zo alsnog voldoende licht te creëren om de ruimte te verlichten. En wandlampen zijn ook uitermate geschikt als buitenverlichting. Ook handig: een wandlamp op batterijen!

Klassieke wandlampen

Wil je bijzondere lichtpuntjes aan jouw muur hangen? Een stylish huis maar wel met een classy basis? Dan passen klassieke wandlampen helemaal in jouw straatje! Van antiek tot design, of tot een combinatie daarvan. Ook moderne wandlampen zijn er met een klassieke look.

Prachtig, warm en helemaal trending is koper. Dat zie je in allerlei woonaccessoires terug komen. Maar ook brons is prachtig als wandlamp. Heel anders, maar ook beeldig: een klassieke wandlamp van glas. Je kunt je ook helemaal uitleven met vintage wandlampen in klassieke uitvoering of retro wandlampen. Liever kleur? Wat denk je van een opvallende designkleur of een wandlamp met schakelaar in een knaltint? Durf een klassieke stijl te combineren met een uitgesproken keuze voor een spannende look!

Museumwaardig: schilderijverlichting

Wandlampen & muurlampen kunnen ook dienen om de aandacht op iets anders te vestigen, zoals een schilderij of foto. Er zijn allerlei verschillende soorten schilderijverlichting. Denk bijvoorbeeld aan klassiek ogende lampen die over je schilderij heen buigen, aan spotjes op een rail, of een moderne lichtbak. Sommige soorten schilderijverlichting zijn zelfs compleet draadloos, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over kabels die naast je schilderij naar beneden hangen.

LED schilderijverlichting: De nieuwste trend

Ook wordt er tegenwoordig bij het verlichten van schilderijen vaak gebruikgemaakt van LED-verlichting. Het grote voordeel is dat een LED-wandlamp niet zo warm wordt als ouderwetse gloeilampen en dat is natuurlijk veel beter voor je schilderijen. Als je dus graag lang van je schilderij wilt kunnen genieten, dan kun je het beste voor schilderijverlichting met LED-lampen gaan.

Of het nu voor een schilderij is, de badkamertegels of de zithoek; wandlampen zorgen altijd voor een subtiele en bijzondere verlichting.

Wandlampen

145 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren