Metalen spiegels

79 Producten
Sorteren op
shop-to-club

Mooie accenten met een spiegel van metaal

Een spiegel met metaal is veel meer dan alleen een praktisch hulpmiddel bij het aanbrengen van je make-up of het kammen van je haar. Deze prachtige items kunnen ook voor mooie decoratieve accenten zorgen! Dus waarom combineer je niet het nuttige met het mooie en kies je in plaats van eenvoudige spiegels zonder lijst, een exemplaar met een mooi frame of bijzondere versieringen? Spiegels van metaal zijn bijzonder veelzijdig en kunnen er subtiel uitzien, maar ook echte blikvangers zijn. Wij van WestwingNow willen van elk huis een prachtig huis maken en daarom helpen we je elk item in huis zorgvuldig te kiezen. We zijn gek op spiegels van metaal. Of ze nu rond of vierkant, speels of basic zijn; voor elke decoratieve stijl kan de juiste spiegel van metaal worden gevonden!

Decoreren met metalen spiegels

Een metalen spiegel past eigenlijk in elke kamer, zelfs als je in die betreffende kamer geen functioneel gezien niet direct een spiegel nodig hebt. Dankzij de mooie ontwerpen worden metalen spiegels geweldige decoratieve objecten die aan de muur kunnen worden gehangen in plaats van een schilderij, foto of een decoratief ornament. Een zonnespiegel bijvoorbeeld ziet er geweldig uit boven het bed of in de woonkamer boven de bank. Vooral wanneer deze sunmirror of zonnespiegel de kleur goud, metaal of koper heeft, heeft deze een warme uitstraling in de kamer. Ook leuk, is het om een collage van spiegels te maken als prachtige wanddecoratie. Verschillende kleine spiegels van metaal, van verschillende afmetingen, worden mooi gerangschikt, waardoor een elegante en sfeervolle wand wordt gecreëerd.

Staande spiegel

Een grote wandspiegel of staande spiegel is ideaal voor in een kleedkamer, slaapkamer of inloopkast. Denk hier bijvoorbeeld aan een grote metalen spiegel in vintage of romantische stijl. Het frame is bijzonder liefdevol bewerkt met veel details, zoals romantische bloemen of bladeren, óf in een barokke stijl. Ga voor een exemplaar met kleine tekenen van slijtage waardoor hij karakter krijgt.

Als je je spiegel van metaal extra wilt benadrukken, kun je hem met behulp van licht extra in de schijnwerpers zetten.

Decoratie aan je muren: metalen spiegels

Elegante metalen spiegels vormen een interessant alternatief voor afbeeldingen, schilderijen en foto’s of wanddecoraties. De spiegel zelf en het stijlvol ontworpen metalen ontwerp zorgen voor fascinerende lichteffecten. Met een slimme positionering en kanteling van je nieuwe spiegel met metalen frame, kun je ook sfeer creëren met de reflecties. Dit werkt in alle kamers en biedt talloze mogelijkheden voor decoratie. In legendarische kastelen zoals Versailles, ontbraken spiegelkamers niet. Dit had niet noodzakelijk te maken met de ijdelheid van de heren, maar eerder met het feit dat helderheid op dat moment de hoogste luxe vertegenwoordigde én de ruimte optisch groter doet lijken. Je kunt deze truc ook thuis toepassen. Plaats een metalen spiegel in de gang zodat deze het daglicht uit de kamers weerkaatst. De gang wordt automatisch lichter. Met de grootte en het aantal spiegeloppervlakken regel je op deze manier de helderheid in de gang (die meestal geen ramen heeft). Spiegels met metalen frames zijn te vinden in vele varianten. Ontdek hieronder enkele voorbeelden:

  • Mozaïekobject met verschillende kleine spiegeldelen
  • Een exemplaar met indrukwekkend frame en kleine spiegel of andersom
  • Een rond exemplaar dat doet denken aan bloemen, maar ook rechthoekig met een dunne rand

Spiegels met een antieke look kunnen zeer elegant worden gedecoreerd met bijvoorbeeld kandelaars of bijzondere deco. De spiegel van metaal is ook verkrijgbaar in vele kleurvariaties. Lijsten van gekleurd metaal geven een warme touch aan de spiegel, een exemplaar van zilver metaal benadrukt de helderheid en een model met goudkleurige rand laat de spiegel er extra luxe uitzien.

Welke spiegels van metaal ga jij kiezen voor je interieur? Shop ze bij WestwingNow!