Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Woonaccessoires: de finishing touch

Met een stijlvol interieur en prachtige accessoires kunnen we een mooie en comfortabele woonomgeving creëren. Met woonaccessoires in alle soorten en maten - van koelkastmagneten tot een leuk schoolbord - zijn we in staat de kamers een finishing touch en persoonlijkheid te geven evenals het te transformeren en te versieren. Of het nu woonaccessoires, een tafeldecoratie of wanddecoratie is, op het gebied van creativiteit kent men geen grenzen.

Interieurontwerp: interieur ideeën en decoraties

Wandhaken, fotolijstjes, foto’s, spiegels, kaarsen, blikken, schalen, dozen, evenals kandelaars en gordijnen: Al deze decoratieve items zijn woonaccessoires, waarmee we in staat zijn ons hele huis mee te versieren evenals inhoud geven. Met de juiste woonaccessoires en interieur ideeën kan elke kamer geupgrade en omtoverd worden tot een stijlvolle ruimte.

Accessoires zijn in staat de levensstijl van de bewoners accentueren, maar ze zijn naast decoratief vaak ook praktisch! Neem een mooie asbak, een stijlvol paspoorthoesje of een sfeerlichtje. Bovendien is de sfeer die gecreëerd wordt afhankelijk van het object en het element van de accessoire. Kussens en dekens geven de ruimte een comfortabele look, waar de warme gloed van kaarsen en sfeerverlichting een gezellige en gemoedelijke sfeer garandeert. Het maakt niet uit of de artikelen rood, wit of zwart zijn, woonaccessoires zijn gewoonweg onmisbaar in elke woning.

Landelijke woonaccessoires

De verschillende woonstijlen zoals brocante, vintage, retro of shabby chic kunnen perfect worden benadrukt met de juiste woonaccessoires.

Echter, is het wel aan te raden om niet te veel accessoires te gebruiken. Het is namelijk van belang dat de woonaccessoires iets toevoegen aan het interieur zonder dat het in een museum veranderd. Hiervoor zijn landelijke woonaccessoires of brocante accessoires bijvoorbeeld perfect.

Kussens met bloemmotieven, speelse schilderijlijsten en spiegels, romantische klokken met een rozen patroon of een ander typisch brocante of landelijke woonaccessoire vormen de perfecte aanvulling op de chique meubels in de stijl brocante.

Wanddecoratie

Wat tijdens het versieren van het huis zeker niet vergeten mag worden is de wanddecoratie. Om de reden dat ze een essentieel onderdeel zijn van het huis. Twijfel je hieraan? Bedenk je dan maar eens in hoe de inrichting zal zijn zonder fotolijsten, muurstickers, behang, spiegels en klokken. Deze vallen namelijk allemaal onder de categorie van wanddecoratie onder de woonaccessoires. Met deze accessoires en decoratieve elementen verfraaien we niet alleen de muren, maar in plaats daarvan creëren we een geheel huiselijkere sfeer.

Wandlampen brengen naast verlichting een knusse atmosfeer met zich mee. Daarbij kan men op de muur, in plaats van een enkele foto of schilderij, een leuke fotocollage ophangen, wat de ruimte wat persoonlijker maakt.

Huis en tuin

Huis en tuin zijn twee woorden die gewoonweg bij elkaar horen. Zeker in de warme en zonnige maanden besteden we veel tijd buitenshuis door waar we het natuurlijk eveneens onszelf gemakkelijk en comfortabel willen maken. Waarom zouden we dan ook niet onze tuin, balkon of terras met woonaccessoires versieren?

Indien we accessoires - een lantaarn, verlichting en bijvoorbeeld een buitenasbak - voor buiten aanschaffen is het wel aan te raden om watervaste en weerbestendige accessoires te nemen. Dan kun je ze gewoon buiten laten staan! Oosterse accessoires zijn erg leuk voor buiten tijdens de zomermaanden.

Tafeldecoratie

Vanzelfsprekend is het niet mogelijk om de tafeldecoratie te vergeten. Aangezien dit zo een geaccepteerde decoratie is, slipt het er nogal gemakkelijk bij in om hier echt over na te denken.

Een tafel kan eenvoudig worden aangekleed door er simpelweg een leuke tafellamp met een bedrukt lint, vaas of schaal op te zetten. Maar je kunt er natuurlijk ook wat meer van maken door bijvoorbeeld een leuke schaal aan te schaffen en die met kaarsen, zand of schelpen te versieren. Of gebruik een mooie tafelloper met een beeldje in het midden. Heel eenvoudig is het neerzetten van een unieke fruitschaal.

Verder is een leuk bloemstuk, vers of gedroogd, op de tafel een mooie versiering wat tevens de natuur een beetje in huis haalt. Kortom, welke accessoires ga jij in huis halen?

Woonaccessoires

356 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren