Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Boekenkasten voor boeken en meer!

Voor de echte boekenwurm is het niet zo moeilijk: die kiest voor de klassieke boekenkast. Een rechte boekenkast tegen de muur met genoeg planken voor alle boeken. Van plafond tot vloer staat de boekenkast gevuld met titels die door de jaren heen verslonden zijn. Het enige waar de literaire liefhebber aan hoeft te denken is het juiste formaat, de juiste kleur en het gewilde materiaal.

Maar er zijn veel meer opties!

Dè trend: een boekenkast van kistjes

Je hebt ze vast al gezien: veilingkratjes als boekenkast. Heel populair en ontzettend leuk! Je kunt er alle kanten mee op en ze precies indelen zoals je zelf wilt.

 • De industriële look: kies licht versleten, grijsbruine, houten kratjes. De meest originele veilingkisten zoals die vroeger werden gebruikt.
 • Voor een speelse touch: ga langs bij de groenteboer! Fruit- of groentekistjes waar de inhoud nog op staat vermeld, met hier en daar een icoontje van het soort fruit.
 • De koloniale boekenkast heeft een karakteristieke look.
 • Scandinavische boekenkast van kratjes? Ga voor de iets strakkere kistjes van naturel hout. Verf ze in een lichte tint en wissel af met de ongeverfde exemplaren!
 • Met kratjes kun je eindeloos variëren en proberen tot jouw favoriete boekenkast ontstaat. Stapel ze op vanaf de vloer, wissel af met liggend en rechtop staand, of bevestig ze aan de muur. Strak tegen elkaar, of met wat meer afstand.

  Nog meer ideeën voor een nieuwe boekenkast:

 • Maak van andere kasten een boekenkast: tover kledingkast, buffetkast of TV-meubel om door deuren te verwijderen, wat planken toe te voegen of ze te verven en een andere plek te geven. Vanachter glazen deurtjes krijgen de boeken ineens een heel decoratief en sfeervol effect.
 • Flexibele boekenkast met wandplanken: Welke wandmeubels of wandkast je ook kiest, dit is de meest luchtige manier om een boekenkast mee te maken. Net als de veilingkistjes, kun je je eigen plek en stijl kiezen. En de manier waarop je de planken op hangt, hoeft helemaal niet traditioneel te zijn. Sommigen bouwen zelfs hun eigen rek, boom of tak tegen de muur!
 • Kant- en klare boekenkasten: Wanneer je uitkijkt naar een nieuwe boekenkast, bedenk dan van welke stijl je houdt.
 • Laat een steigerhouten boekenkast maken. Dit materiaal is licht van kleur en geeft een moderne, Scandi look. of kies voor een boekenkast in wit.
 • Maar het allerbeste advies om van een boekenkast een interieurjuweeltje te maken, is het niet alleen te vullen met boeken! Wissel af met plantjes in mooie potten, foto’s, beeldjes, lampen of vaasjes. Gebruik je creativiteit voordat je met een boek de bank op kruipt!

  Bijzondere boekenkasten

 • De open kast - Een oude bekende, en de beste vriend van elk 'open space' interieur. De combinatie van open vakken en gesloten deuren of achterwandjes maakt dat open kasten er altijd levendig uit ziet in je huis. En er is geen plek waar je woonaccessoires beter in uit komen en een open kast is lekker ruimtelijk. Gebruik je hem als wandmeubel of als roomdivider?
 • Woonkamerkasten - Natuurlijk, is de bank het onbetwiste middelpunt van elke huiskamer! Waar zouden we anders na een lange dag op het werk moeten ontspannen? Vanzelfsprekend ontbreken er nog vele andere woonkamer meubels, waarvan de woonkamer kasten hier een onderdeel van zijn.
 • Design boekenkast - We hebben allemaal wel zo’n kale, saaie muur in huis. Vind je het ook lastig om hier bijpassende accessoires voor te vinden? Wellicht vormt een design boekenkast, een boekenkast in hoogglans wit, of een vakkenkast de oplossing! Met een design boekenkast of design wandmeubel heb je direct meer kastruimte voor accessoires, boeken of andere spullen.
 • Wandmeubel - Houd je van een strak ingericht en opgeruimd huis? Maar wil je wel graag pronken met je mooie spulletjes? Zorg er dan voor dat je al je andere rommeltjes netjes organiseert achter gesloten deuren of in lades. Dan voorkom je dat je huis een chaos wordt. Een witte boekenkast, wandmeubel , bijvoorbeeld een retro wandmeubel, is hier de perfecte oplossing voor!
 • Welke nieuwe boekenkast kies jij?

  Boekenkasten

  195 Producten
  Sorteren: Populariteit
  Filteren