Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Klein, maar fijn: de sidetable


Klein van stuk, maar met een groots effect. Een wandtafel zet je in de woonkamer als extra sidetable, gaat in de keuken mee als onderzetter voor schalen, planken en potten en wordt in de hal gebruikt als lampenhouder. Een alleskunner en super charmant is ‘ie, de wandtafel. Geef hem een plekje in huis en staan is wat hij doet.

Een wandtafel is vaak het onderdeurtje van alle tafels en kastjes, zeker de eettafels en dressoirs voelen zich superieur, maar stiekem heeft iedereen zo’n ding in huis. Je schuift het tegen de muur, stalt er wat woonaccessoires op én gebruikt de handige opbergmogelijkheden voor je favoriete spullen. Een wandtafel van hout biedt je meer comfort dan een grote boekenkast, heeft meer stijl dan een bureau, is subtieler dan een eiken dressoir en is eigenlijk één van de blikvangers in huis.


Een plekje in de spotlights: de wandtafel als blikvanger

Tussen alle kasten, tafels en fauteuils valt een teak wandtafel wellicht niet zo op. Tijd dus om ervoor te zorgen dat jouw antieke wandtafel direct aandacht trekt en een onmisbare eyecatcher wordt in de woning. Laat je wandtafel eruit springen door je mooiste accessoires erop uit te stallen. Ga voor een plateau met kaarsen, diverse fotolijstjes met familiemomenten en kleine beeldjes die lief ogen. Of leg er mooie vloerkleden onder. Zeker met de feestdagen kun je flink uitpakken en bedek je het tafeltje met een witte loper, kleine kerstboom en schattige engeltjes voor een landelijk tafereel.


Kaptafel met spiegel

De dagcrème en make-up wordt meestal in de badkamer opgesmeerd, soms zelfs snel in de aan de eettafel met een spiegeltje. En dan maar hopen dat het goed zit. Want we vliegen ’s ochtends allemaal ons huis uit en komen er dan op het werk achter dat een en ander niet helemaal lekker zit. Dan is het dus eigenlijk tijd voor een kaptafel met spiegel! Een kaptafel komt uit de tijd toen bedienden verwarmd water naar de kamer brachten en men gewassen werd, waarna men zich in zijn of haar privévertrek gebruik kon maken van het toilet.


Met een kaptafel met spiegel creëer je tijd en plaats voor jezelf. In plaats van een rommelig make-uptasje waar je niets in kunt vinden, heb je met een kaptafel alles overzichtelijk bij elkaar.  


Zelf aan de slag!

Een moderne wandtafel oogt vaak minimalistisch en kan wel een likje verf gebruiken. Je kunt je wandtafel helemaal in stijl versieren door zelf aan de slag te gaan met de juiste spullen. Creëer een vintage tafeltje, helemaal volgens je eigen stijl met de volgende tips.


  • Is jouw wandtafel een beetje afgebladderd en kan deze wel wat verf gebruiken? Haal je favoriete kleur verf in huis en schilderen maar. Ben je echt in een creatieve bui, dan verzin je de leukste prints en dessins voor op je tafeltje.
  • Een wandtafel is modern als je oude lappen stof van zolder haalt. Beplak het wandtafeltje met stukjes kant, grote linten en wees zeker niet zuinig met zachte stofjes.
  • Mozaïekdetail: stenen en kralen doen het niet alleen goed op spiegels en andere meubels, wandtafels in het wit worden heerlijk kitsch met een kleurrijk mozaïekdetail en kleine diamantjes.
  • Veel wandtafels zijn ook ideaal als opbergruimte. Je kunt kleine rieten mandjes onder het tafeltje hangen voor kleine spullen. Houten lades pimp je op door de handvaten te vervangen door uitbundige trekhaken.

Of je nu gaat voor schattige wandtafels of een romantische kaptafel, je vindt het allemaal bij WestwingNow!

Wandtafels

53 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren