Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Dressoirs: opbergruimte & plek voor je mooiste accessoires


Dressoirs zijn altijd een goed idee. Kasten heb je namelijk nooit genoeg. Voor je kleding, voor je favoriete boeken, magazines of andere items. Een dressoir ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook erg praktisch. Het biedt ruimte voor alle spullen die we zojuist opsomden en je kunt er ook nog eens je mooiste accessoires op uitstallen. Kies jij voor een design dressoir met hoogglans, of heeft een retro dressoir, een scandinavisch dressoir of vintage dressoir jouw voorkeur? Aan jou de keuze!


Soms kan het interieur van je woning wel wat opvrolijking gebruiken. Dit kan door accessoires toe te voegen, maar ook door compleet nieuwe meubels aan te schaffen. Heb je bijvoorbeeld nog zo’n kale wand, waarvan je maar niet weet hoe je het saaie aspect kunt wegnemen? Wellicht staat het leuk als je er een dressoir tegenaan zet. Kasten breken het sobere aanzicht van een muur en leiden de aandacht hiervan af.


Meer ruimte met dressoirs

Of je nu een klassieke of juist moderne inrichting hebt, het design van dressoirs past er vrijwel altijd in. Simpelweg omdat deze meubels in veel verschillende stijlen verkrijgbaar zijn. Zo heb je de keuze uit moderne en meer klassieke exemplaren, waarbij het verschil voornamelijk in het materiaal zit. Kies bijvoorbeeld voor een eikenhouten dressoir, dat goed aansluit bij jouw tafels van eiken en andere houten kasten in huis. Een moderner interieur vraagt om een moderne kast, met hoogglans of gelakt hout.


Een dressoir is op verschillende plekken in huis te gebruiken. Je kunt‘m naast de woonkamer prima in de gang van je huis of in de slaapkamer kwijt. Het biedt extra ruimte voor je kleding, handdoeken of beddengoed. Daarbij sluit het hout van de kast doorgaans goed aan bij een houten bed.


Sideboard of antiek dressoir?

Antieke woonelementen zijn hot! Niet alleen zijn tafels van massief hout weer supertrendy, ook een oud klokje aan de muur of een antiek dressoir komen in steeds meer interieurs terug. Heb jij momenteel al antieke woonaccessoires in huis? Een dergelijk hoog dressoir biedt je meer opbergruimte en vormt een fraaie toevoeging aan de accessoires en ander meubilair in huis.


Waar je een antiek dressoir of brocante dressoir zowel in een modern als in een klassiek interieur kunt verwerken, is een zogenaamd sideboard vooral geschikt voor moderne interieurs. Een sideboard is een strak vormgegeven kast, zonder de fijne houtuitsneden die antieke modellen vaak hebben. Ook is dit type dressoir niet altijd gemaakt van antiek houtmateriaal, maar kan zo'n kast onder andere ook van modern hout met een glimmende laag gefabriceerd zijn.


Welk type dressoir het beste past bij je eigen interieur, hangt van verschillende aspecten af. Waar in huis wil je het bijvoorbeeld gebruiken en hoe is de sfeer in die ruimte? Kies je een groot dressoir, een klein dressoir, of een zwevend dressoir? Tegen een moderne muur kun je beide dressoirsoorten plaatsen. Naast een strakke bank komt een sideboard echter vaak beter tot z’n recht dan een antiek exemplaar.Dressoirs verfraaien met accessoires

Vind je dat jouw dressoir nog wel wat aangekleed mag worden? No worries. Er bestaan er voldoende accessoires om de uitstraling van je kast wat vrolijker en speelser te maken. We geven je graag een aantal voorbeelden.


  • Veel groen in huis is helemaal hip. Dressoirs bieden een fijne plek om een verzameling planten op kwijt te kunnen. Zo krijgt de kast een natuurlijke & frisse uitstraling. Of eigenlijk de hele ruimte! Nice!
  • Bij een antiek laag dressoir of landelijk dressoir staat de kleur zilver vaak erg goed. Plaats een zilveren kandelaar, een zilverkleurig klokje of een beeldje van glimmend zilver op de kast.
  • Heb je nog een oud dienblad of een oude schaal in huis? Schep er een beetje zand en schelpen op voor een zomerse uitstraling van je dressoir.


Met wat voor items ga jij jouw dressoirs voorzien van een stijlvolle touch?

Dressoirs

64 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren