Waterglazen

105 Producten
Sorteren op
shop-to-club

Veel meer dan een eenvoudig glas

ls je kijkt naar het sprankelende glaswerk waarin de lichtreflecties breken en waarin heerlijke vloeistof glinstert, is het moeilijk om je voor te stellen dat glazen gemaakt zijn van gesmolten zand. Bij ongeveer 1000 graden vervormt glas. Dit is een hoeveelheid warmte die niet voorkomt in het dagelijks leven. Dat is de reden waarom waterglazen kou en warmte overleven. Bovendien is glas volkomen smaakloos en geurloos. Het enige nadeel van glazen: als ze op de grond vallen, breken ze vaak.

Glaskunst

De glaskunst kwam vanuit Azië naar Europa in de 11e eeuw, waar deze werd verbeterd en geperfectioneerd door glasmakers uit Venetië in Noord-Italië. In hoogovens smelten de glasmakers kwartszand en blazen dit vervolgens op met lucht om een ​​mooi, stijlvol glas te vormen.

Zo ontstaan diverse vormen glazen. Van wijnglazen en kelken tot waterglazen en tumblerglazen. Natuurlijk genieten we uit ons waterglas niet alleen van mineraalwater, maar ook van verfrissende spritzers, verse sappen of melk. Één ding is zeker: waterglazen beloven pure verfrissing. Hoe gevarieerd het glas ook is qua look, de pure vormen en lijnen van waterglazen gaan een leven lang mee en raken nooit uit de mode!

Shop jouw waterglazen bij WestwingNow

Shop bij WestwingNow jouw nieuwe waterglazen. Worden het moderne varianten met een puristische look of ga je voor klassieke stukken van kristalglas met sierlijke ornamenten? Je kunt hier ook terecht voor een set van waterglazen in verschillende tinten – paars, groen of blauw. Kies de waterglazen die het beste passen bij jouw stijl!