Zoeken
WestwingNow Logo
€ 30 voor jouGratis bezorgd vanaf € 20

Waterglazen

94 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren

Waterglazen - puur drinkplezier

Waterglazen zijn de puristen onder de glazen. Niet alleen door hun doel – het elegant serveren van water – maar ook door de vorm en het design dat waterglazen meestal hebben. Mensen hebben twee liter vocht per dag nodig, daarom moet je zo vaak mogelijk naar het glas grijpen om iets goeds voor jezelf en je lichaam te doen. Op een warme dag drink je nog meer en is het slim om continu een karaf gevuld met vers en koel water op tafel te hebben staan.

Het brede scala aan verschillende vormen zorgt ervoor dat je precies de door jou gewenste waterglazen kunt vinden bij WestwingNow!

De moeder van alle glazen: het waterglas

Bij elke borrel hoort eigenlijk ook een glas water. Dit helpt bovendien hoofdpijn de volgende dag minimaliseren. Ook bij een kop koffie is een glas water lekker verfrissend. Bij een espresso wordt vaak standaard een glas water geserveerd. Het primaire doel van waterglazen is eigenlijk vrij banaal, namelijk drinkwater serveren. De verscheidenheid aan drinkglazen is enorm. Van de grote bierpul tot het sierlijke wijnglas. Voor elk drankje zijn er speciale kopjes en glazen te vinden. Zo zijn er wijnglazen, bierglazen, champagneglazen, kelken, tumblerglazen, whiskyglazen, smoothie glazen en nog veel meer. Uiteraard kun je een tumblerglas ook voor water gebruiken en kan het smoothie glas ook prima voor limonade gebruikt worden.

Het werkt net als met servies en bestek, ook waterglazen zijn het mooist als ze samen een harmonieus geheel vormen op je gedekte tafel. Kies voor een set waterglazen in één stijl. Je kunt eventueel kiezen voor subtiele verschillen per glas. Bijvoorbeeld door te gaan voor hetzelfde glas in verschillende tinten.

Feestje, etentje of dagelijks diner?

Voor welke gelegenheid zoek je naar nieuw glaswerk? Zoek je naar chique waterglazen voor dat bijzonder uitgebreide etentje van aankomend weekend met de hele familie? Mis je nog waterglazen voor het afstudeerfeest van je dochter? Of zijn er nieuwe waterglazen gewenst voor het dagelijkse diner? Voor elke gelegenheid heeft WestwingNow glaswerk dat past bij jouw stijl: van klassiek tot modern.

Veel meer dan een eenvoudig glas

ls je kijkt naar het sprankelende glaswerk waarin de lichtreflecties breken en waarin heerlijke vloeistof glinstert, is het moeilijk om je voor te stellen dat glazen gemaakt zijn van gesmolten zand. Bij ongeveer 1000 graden vervormt glas. Dit is een hoeveelheid warmte die niet voorkomt in het dagelijks leven. Dat is de reden waarom waterglazen kou en warmte overleven. Bovendien is glas volkomen smaakloos en geurloos. Het enige nadeel van glazen: als ze op de grond vallen, breken ze vaak.

Glaskunst

De glaskunst kwam vanuit Azië naar Europa in de 11e eeuw, waar deze werd verbeterd en geperfectioneerd door glasmakers uit Venetië in Noord-Italië. In hoogovens smelten de glasmakers kwartszand en blazen dit vervolgens op met lucht om een ​​mooi, stijlvol glas te vormen.

Zo ontstaan diverse vormen glazen. Van wijnglazen en kelken tot waterglazen en tumblerglazen. Natuurlijk genieten we uit ons waterglas niet alleen van mineraalwater, maar ook van verfrissende spritzers, verse sappen of melk. Één ding is zeker: waterglazen beloven pure verfrissing. Hoe gevarieerd het glas ook is qua look, de pure vormen en lijnen van waterglazen gaan een leven lang mee en raken nooit uit de mode!

Shop jouw waterglazen bij WestwingNow

Shop bij WestwingNow jouw nieuwe waterglazen. Worden het moderne varianten met een puristische look of ga je voor klassieke stukken van kristalglas met sierlijke ornamenten? Je kunt hier ook terecht voor een set van waterglazen in verschillende tinten – paars, groen of blauw. Kies de waterglazen die het beste passen bij jouw stijl!