Maat
  Retourtermijn verlengd tot 31.1.’22Retourtermijn verlengd tot 31.1.’22
  Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

  Bestek

  100 Producten
  Sorteren: Populariteit
  Filteren

  Bestek: dineren in stijl

  Bestek is meer dan alleen een eenvoudig hulpmiddel om ons bij het eten te helpen. Zilveren bestek bevat emoties en herinneringen en wordt in veel families van generatie op generatie overgedragen en bewaakt als een kostbare schat. Bovendien staat mooi bestek en servies prachtig op de gedekte tafel.

  Bij ceremoniële gelegenheden zoals bruiloften is een stijlvolle bestekset een populair cadeau en een teken dat de bruid en bruidegom nu volledig onafhankelijk van hun familie zijn en het huishouden en leven in eigen hand nemen. En ook kinderen worden een stuk zelfstandiger wanneer zij met bestek leren om te gaan. Redenen genoeg om u iets vertrouwder te maken met de waarde, diversiteit en trends van bestek.

  Bestek: alle soorten en maten

  Er is een grote verscheidenheid in besteksets en is beschikbaar in bijvoorbeeld:

 • een 12-delig bestek;
 • 24-delig bestek;
 • of 60-delige bestekset.
 • In onze cultuur bestaat een bestekset normaal gesproken- wanneer je uitgaat van een alledaags gedekte tafel- uit een mes, vork en lepel. Maar bij een luxueus 5-gangen menu kan bestek de meest avontuurlijke vormen aannemen – denk je aan kreeftbestek, visbestek of zelfs slakkenbestek! Andere bestekonderdelen om niet te vergeten: messenleggers, een kaasmes, theelepeltjes, amuselepel, glaceermes. 

  Goed om te weten:

 • een theelepel (tl) komt overeen met ongeveer 5 ml;
 • een eetlepel (el) met ongeveer 15 ml;
 • en de minst nauwkeurige aanduiding, een mespuntje met ongeveer 0,1 – 0,5 gram.
 • Kinderbestek

  Of je het gelooft of niet, bestek kan ook leuk zijn – in het geval van kinderbestek is dat zeker het geval! Kindermessen, -vorken en lepels zijn vanzelfsprekend kleiner dan bestek voor volwassenen en zijn zo ontworpen dat de kleintjes zich daar niet aan kunnen verwonden.

  Babybestek is daarom meestal gemaakt van plastic. Kleine kinderen mogen zich vanaf een jaar of drie, onder toezicht, aan een roestvrij stalen set wagen.

  Let er bij aankoop van kinderbestek op, dat het overal goed afgerond, anti-slip en ergonomisch is, zodat werkelijk niets een goede start in de weg staat.

  Outdoor bestek

  Wat is er mooier dan het voorjaar met een romantische picknick in te luiden?

  Daarbij horen niet alleen zelfgemaakte delicatessen zoals hartige taarten, salades en zoete cakejes met het fruit van het seizoen, maar natuurlijk ook het juiste bestek!

  Wie de gelukkige eigenaar van een picknickmand is, kan zijn picknick op het hoogste niveau vieren. Hierin zit niet alleen picknick bestek, maar ook gerechten, een deken en natuurlijk genoeg ruimte voor lekkere snacks.

  Je moet bij picknick bestek er op letten dat het ook daadwerkelijk de functionele eisen van een outdoor bestekset vervult, dus dat het:

 • inklapbaar;
 • en niet te kwetsbaar is;
 • en ook een zakmes met meerdere functies bevat.
 • Hetzelfde geldt voor camping bestek. Dit is meestal gemaakt van plastic of een ander robuust materiaal en overtuigt met zijn grote functionaliteit, zodat je het bijvoorbeeld in elkaar kunt klappen.

  Bestek uit Solingen

  Bestek uit Solingen, en met name messen uit Solingen, zijn iconen in de wereld van bestek. Grote messen-en bestekfabrikanten zoals Zwilling hebben hier hun hoofdkantoor.

  Het succesverhaal van een messenset uit Solingen begon al in de 14e eeuw, toen de stad zich als het centrum van de wapenproductie ontwikkelde en geleidelijk meer en meer smeden aantrok. Tegenwoordig bewijzen messen uit Solingen niet alleen hun expertise in de keuken, maar laten ook een gevoel voor stijl zien!

  Shop jouw nieuwe bestek hier!