Zoeken
WestwingNow Logo
€ 30 voor jouGratis bezorgd vanaf € 20

Glazen

293 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren

Glazen & bar: jouw eigen bar aan huis

Praktisch, mooi en kwetsbaar, dat zijn omschrijvingen die het meeste voorkomen wanneer er naar het onderwerp glazen wordt gevraagd. Alle glazen zijn echter niet hetzelfde, omdat ze verkrijgbaar zijn in verschillende vormen, verschillende glassoorten en er verschillende dranken uit gedronken kunnen worden.

Waar drinkt u uit? Het valt niet mee om direct uit het vat, fles, karaf of de kraan te drinken, dus in de loop van de jaren is er een verscheidenheid aan drinkgerei, zoals kopjes, bekers of glazen, ontwikkeld. Glazen kunnen daarbij op een traditie van duizenden jaren terugkijken, omdat de glaskunst een lange geschiedenis kent.

Glazen – drinkgerei met een geschiedenis

Glasa – van dit Germaanse woord, dat  glanzend of glimmend betekent  is de huidige term afgeleid. Daaronder verstaan we over het algemeen drinkgerei, dat uit glas bestaat. Dit materiaal is een natuurproduct dat ouder is dan de mensheid zelf, omdat glas niet alleen door mensen kan worden gemaakt, maar ook op natuurlijke wijze ontstaat.

Bij Vulkaanuitbarstingen, meteorietinslagen of ook blikseminslag – waar zich energie in de vorm van bijzonder hoge temperaturen ontlaadt, worden materialen, zoals kwartszand omgesmolten en in glas om gezet. Lavaglas en tektieten zijn de oudste bekende glasachtige gesteentes. Dit op natuurlijke wijze ontstane glas werd al door mensen uit het stenen tijdperk ontdekt en als snijgereedschap gebruikt.

De juiste glazen voor elk drankje

Waterglazen, wijnglazen, bierglazen, borrelglaasjes, limonadeglazen, smoothie glazen, cocktailglazen, sapglazen, dessertglazen, koffieglazen en theeglazen - dubbelwandige theeglazen bijvoorbeeld.  Wie graag cocktails of mixdrankjes klaarmaakt en drinkt, die weet dat het kiezen van de juiste glazen bijna net zo belangrijk is als de ingrediënten zelf, het oog drinkt tenslotte mee.

Toch is de keuze van de juiste glazen ook belangrijk voor alle andere drankjes, omdat een aantal speciale vormen zoals champagneglazen, wijnglazen, biertulpen en bierpullen niet zomaar zijn gekozen, maar ondersteunen de smaak en frisheid van de inhoud. Net zoals dubbelwandige glazen zorgen voor warmte en behoudt van smaak. Over het algemeen wordt gezegd, dat door doorzichtige glazen, zowel de optische als de smaakbeleving worden beïnvloed en de individuele smaak van de inhoud volledig tot uiting komt.

Glazen – gemakkelijk onderhoud en reiniging dankzij gladde oppervlakken

Een groot voordeel van het materiaal glas is, dat het smakeloos is en zelf ook geen smaak kan aannemen, zodat de smaak van een drankje niet door de vorige inhoud of door het glas zelf kan worden veranderd. Het glasoppervlak is meestal glad, zodat u de glazen gemakkelijk en snel kunt schoonmaken. U kunt ze afhankelijk van het type en kwaliteit, ook in de vaatwasser stoppen, maar dient vooraf wel de instructies van de fabrikant raad te plegen (soms staat het in de bodem van de glazen) of de glazen vaatwasmachinebestendig zijn. Bij glazen met een opdruk of goud rand is dat bijvoorbeeld bijna altijd niet het geval en vervagen de motieven met elke wasbeurt in de vaatwasmachine tot ze aan het eind volledig verdwenen zijn.

Glazen voor thee of koffie kunnen daarentegen bijna altijd in de vaatwasser schoongemaakt worden, omdat deze meestal robuuster zijn en al zijn ontworpen zijn om aan hoge temperaturen te worden blootgesteld. Want wie heeft er immers graag koude koffie of thee? Ook warme chocolademelk wordt, zoals de naam al doet vermoeden, bij een hoge temperatuur gedronken.

Glazen als decoratief element

Bijzonder mooie en uitvoerig bewerkte of versierde glazen zijn gemakkelijk en effectief in de kamer decoratie van de woonkamer, eetkamer of keuken te integreren. Naast kleurrijke glazen en glazen in mooie vormen zijn alle glazen van geslepen kristalglas of loodglas een absoluut hoogetpunt in elke kast of vitrine. Deze glazen worden gebruikt om elke feestelijk gedekte tafel of bartafel of partij een heel speciale en stijlvolle look te geven.

Bij WestwingNow vind je alles voor jouw tafel, glazen & bar aan huis!