Zoeken
WestwingNow Logo
€ 30 voor jouGratis bezorgd vanaf € 20

Champagneglazen

36 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren

Champagneglazen: onmisbaar bij speciale momenten

Het is bijna Oud & Nieuw of je hebt wat te vieren... Champagneglazen zijn onmisbaar tijdens die speciale momenten, ze zijn niet iets wat je elke dag gebruikt. Champagne mag alleen champagne genoemd worden als het uit de gelijknamige streek in Frankrijk komt en mousserend is. Champagne is net als de Bourgogne een van de bekendste streken uit Frankrijk wat wijn betreft. Heb je wat te vieren? Dan doe je dat natuurlijk met champagne en daarbij horen champagneglazen!

Champagneglazen zijn een musthave

Champagne glazen zijn gemaakt van transparant glas en worden vaak verkocht in sets. Deze mogen niet ontbreken in jouw servies, maar meestal worden ze alleen tijdens Oud & Nieuw tevoorschijn gehaald. Drink je in de zomer een lekker glas prosecco, dan kun je ook daarvoor champagne glazen gebruiken. En als je geen alcohol drinkt, kun je heerlijke smoothies feestelijk serveren in een champagneglas.

Feestelijke DIY’s met champagneglazen

Wil je net even wat extra’s doen, bijvoorbeeld op een jubileum of je bruiloft, versier dan je champagneglazen. Dit kun je gemakkelijk zelf doen en geeft net dat beetje extra’s.

 • Krijtbord champagneglazen; dip je champagneglas in schoolbordverf en laat deze een nachtje drogen. Als je de glazen uitdeelt, kan iedereen zijn of haar naam erop zetten, zo ben je nooit meer je glas kwijt. Dit is ook leuk om te gebruiken als tafelschikking of persoonlijk cadeau.
 • Suikerrand; maak de rand van het champagneglas vochtig met water en dip het daarna in de suiker. Als je kleurstof aan de suiker toevoegt, geeft dit nog een extra feestelijk effect. Dit kun je met elk soort glas doen. Je kunt de suiker vervangen door glitters, die tegenwoordig zelfs vaak eetbaar zijn. Serveer cocktails in een glas met suiker en je waant je gelijk op vakantie.
 • Verschillende materialen

  Een champagneglas kun je niet alleen van glas gemaakt krijgen. Je kunt champagneglazen ook van kunststof kopen, zodat je ze makkelijk meeneemt naar een picknick. Wat is er nou leuker als op een mooie zomeravond te gaan picknicken en dan te genieten van een heerlijk koude prosecco of champagne? Het grote voordeel van plastic champagneglazen is natuurlijk dat het wegwerp is. Plastic is licht, niet snel breekbaar en je kunt het daarom gemakkelijk meenemen. Waar je ook naartoe gaat! Vaak kun je kunststof champagneglazen gewoon afwassen en meerdere keren gebruiken.

  Zorg voor een spetterende aankleding van je tafel

  Een tafel kun je heel eenvoudig mooi aankleden. Zelfs met plastic champagneglazen kun je de tafel er sierlijk en elegant laten uitzien:

 • Kies één kleur of een thema. Door deze houvast kun je beter je accessoires, zoals servetten, theelichthouders, servies en glazen, uitkiezen. Daarbij creëer je eenheid op tafel.
 • Kies een opvallend ‘centerpiece’. Dit kan van alles zijn! Kies bijvoorbeeld een (luier)taart bij een babyshower en een mooi bloemstuk voor Kerstmist of een verjaardag. Zorg er wel voor dat het centerpiece niet te groot is en het blikveld van je tafelgasten belemmert. Er moet ook nog plek zijn voor wat sfeervolle kaarsjes.
 • Sfeerverlichting! Verspreid deze over het midden van de hele tafel. Als er kaarslicht op de plastic champagneglazen schijnt, ontstaat er écht een mooi, feestelijk sfeertje. Je kunt ook leuk zelf een kaars in bijvoorbeeld een borrelglas maken door zelf kaarsen of kaarstabletten au bain marie te smelten en met een lontje in het glas te doen.
 • Creëer diepte. Dit doe je door borden te stapelen, bovenop het opgerolde servet met een leuk lintje eromheen te leggen, én meerdere glazen voor iedere persoon neer te zetten. Bijvoorbeeld waterglazen, wijnglazen én plastic champagneglazen. Wat ook leuk is: de glazen passend bij je thema te kiezen, bijvoorbeeld met gekleurde plastic glazen. Ga voor glazen in het wit voor een kersttafel!
 • Hang aan je champagneglazen een naamkaartje. Zo voelt iedere gast zich persoonlijk verwelkomd!