Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Poefs, als paddestoelen uit de grond


Als paddenstoelen schoten ze uit de grond! Een paar jaar geleden werd de trend gezet met de gebreide poef en moet je nu eens zien... Ze komen in allerlei soorten en maten en ondertussen is door de vele poefs het aanbod bijna niet meer te overzien.

Laat je daarom vooral niet gek maken en ga ervoor zitten. Welke soorten poefs zijn er precies allemaal? Hoe gebruik je een poef? Waar hou ik van? Alles kan met de poef! Dat is precies wat er nou zo fijn aan is.


Poef!

De naam poef komt van het Franse woord “pouf”, wat een klanknabootsing is. “Poef” is het geluid dat je hoort als je de poef op de grond laat vallen of wanneer je zelf op de poef neerploft. Oorspronkelijk komt de poef uit het Midden-Oosten. De Engelse benaming voor de poef is dan ook “ottoman”. De poef werd tegen het einde van de achttiende eeuw naar Europa gebracht en was gemaakt van leer en gedecoreerd met oosterse patronen. Later kwamen er kleinere versies, die in een hoek van een kamer pasten.


De gebreide poef

We kennen hem in verschillende gedaantes, maar de gebreide poef geeft een nieuwe 'take' op een ouderwets concept. Breien is hip en dat vindt jouw woonruimte ook! Wil je even kennis maken? Een gebreide poef in huis maakt direct een warme en knusse sfeer in de ruimte. Tevens is het een item dat naast comfortabel, ook heel trendy is. Kinderen zijn grote liefhebbers van de gebreide poef. Het is een meubelstuk om heerlijk op te hangen en super makkelijk heen- en weer te sjouwen. Creëer een knus hoekje voor ze onder de trap en je zult zien dat deze warme poefs ook daar goed van pas zal komen.


Trendy item

De gehaakte poef of wollen poef is op het moment een van de meest trendy stukken in de business. Bekleed met de meest uiteenlopende materialen, van leer tot zachte wol, kan een designer zich echt helemaal uitleven. De gehaakte poef komt in diverse haakpatronen en kleuren. Van speels en vrolijk, via sober, naar strak en klassiek; er is er één voor elke look en hoek. Ooit van de design poef gehoord?


Wil je je kamer wat meer pit geven? Dan kan een gehaakte poef in een felle kleur dat tikje de gewenste kant op geven. Maar kleur is geenszins het enige dat verschil maakt…

Kies een poef in een grof haakpatroon. Verschil in textuur geeft een fantastisch effect in een naturel interieur. Een mooie grove wol in bijvoorbeeld grijs of antraciet staat werkelijk apart op een houten vloer of kokosmat.


Vierkante poefs

We kennen de poef als ronde variant, maar oorspronkelijk was de poef vierkant. Een vierkante poef op pootjes wordt ook wel een hocker genoemd. En anders dan zitzakken, neemt een poef veel minder ruimte in beslag.


Je kunt de vierkante poef (of hockers) op verschillende manieren gebruiken:

  • Om op zitten: in de winter extra warm en cozy met een kussen in de rug tegen de verwarming aan.
  • Als voetenbankje: na een lange dag staan heerlijk achterover leunen op je sofa, met je voeten op de vierkante poef.
  • Met een mooi vierkant dienblad of tray als bijzettafel.
  • Als opbergruimte, wanneer je een vierkante poef hebt die van binnen hol is. Er bestaan verschillende vormen poefen met opbergruimte.
  • Zet meerdere vierkante poefs naast elkaar en je hebt een lange bank of bed.

Op poefenpad

Een tijdloze leren vierkante poef> voor een klassieke woning. Een kleurrijke patchwork poef die ideaal staat in een boho-interieur. Een felgekleurde poef van kunstleer in grijs voor de retro look. Een ovalen poef met dierenvel die precies past in de natuurlijke look van een scandi-inrichting. Of waag je eens aan een zilver- of goudkleurige vierkante poef voor een vleugje glamour. Kijk nu snel welke poefs er bij Westwing allemaal te vinden zijn!

Poefs

124 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren