Industriële lampen: stijlvolle & stoere verlichting


Ben je toe aan iets nieuws in huis? Wat dacht je ervan om nieuw licht op je meubilair te laten schijnen? Met een paar nieuwe lichtpuntjes heb je binnen een handomdraai een mini makeover voor elkaar. Kies voor industriële lampen en je hebt meteen wat stijlvolle, stoere accenten te pakken voor in jouw woon-, slaapkamer of entree!


Hoe zien industriële lampen eruit?


Oké, je hebt ervoor gekozen om industrieel licht in huis te laten schijnen, maar hoe ziet het specifieke design van industriële lampen er dan uit? Je kent deze lampsoorten misschien wel uit moderne restaurants of winkels. Industriële lampen zijn meestal gemaakt van aluminium of metaal en in sommige gevallen zelfs van beton. Veel exemplaren zijn zwart of grijs, maar ook te vinden in andere spannende kleuren. Verder hebben ze een grof en robuust karakter en zie je soms dat ze enkele sporen van slijtage bevatten. Hierdoor lijken veel industriële lampen te zijn overgenomen uit grote, vooroorlogse fabriekshallen. Het onbewerkte, vaak ruwe materiaal van deze lichtpuntjes verwijst naar de stijl waarbij de basis van een gebouw, of in dit geval een product, altijd blootligt.


Soorten industriële lampen


Of je nu zou kiezen voor hanglampen, exemplaren voor aan de wand, of staande lampen, met alle soorten bereik je ongeveer hetzelfde effect in huis. De ene industriële lamp is weliswaar iets subtieler dan de ander, aan jou de keuze.

  • Industriële hanglampen: de bekendste hanglamp in een industrieel jasje is die je je voor zou kunnen stellen in een grote, lange rij aan een heel hoog plafond. Zo’n model heeft een grote, ronde, aluminium kap en is soms voorzien van een glazen afdekplaat aan de opening van de kap. De schroeven aan de fitting zijn nog zichtbaar. Dit lichtpuntje kan met gemak boven jouw eettafel!
  • Industriële lampen voor aan de wand: deze wandlampen kunnen zijn gemaakt met een ruw, naturel houten plank als arm, waar een nonchalant zwart snoer loopt vanuit een eenvoudig ronde, metalen kap, richting stopcontact.

Industriële lampen

85 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren
Industrieel

Staande, industriële lampen: ontsnapt uit een filmset

Het grote, driepotige statief draagt een relatief kleinere lamp die krachtig verlicht en alle kanten op kan worden gedraaid: ken je dit type verlichting? Op en top industrieel en lijkt zo te zijn ontsnapt uit een filmset!

Spot jouw favoriete industriële lampen op WestwingNow

Industriële lampen laten net als de industriële stijl hun oorsprong zien, qua materiaal, afwerking en design. Snoeren en schroeven zijn duidelijk zichtbaar en met hun versleten look straalt bij jou meteen een chique, vintage sfeer!

Waar je voor een mooie prijs deze stoere & chique verlichting voor in huis vindt? Bij WestwingNow natuurlijk! Hier spot je een grote variatie aan industriële lampen. Voor aan de wand, aan het plafond of voor op de vloer. Aan jou de keuze.

Nog op zoek naar andere meubels en accessoires waar je jouw industriële lampen het beste mee kunt combineren? Bij WestwingNow vind je niet alleen de mooiste lampen, maar kun je je ook laten inspireren door de andere spullen in de shop. Van modern en industrieel tot klassieke items en van stoelen tot kasten: je vindt het hier allemaal.

Verzamel snel al jouw favorieten en vergeet niet een paar industriële lampen in je winkelmand te stoppen!