Eettafels

108 Producten
Sorteren op
shop-to-club

Tips voor het kopen van je tafel

 • Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel voor de keuken of de eetkamer? Meet de beschikbare ruimte op.
 • Overweeg dan hoeveel mensen een zitplaats aan je eettafel moeten vinden.
 • Bedenk of je de voorkeur geeft aan een tafel die rond, ovaal, rechthoekig of vierkant is.
 • Nu is het tijd om de materialen te kiezen! Hoe klein de eettafel ook is, je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen natuurlijke materialen zoals marmer en hout of een moderne tafel met glas en metaal.
 • Natuurlijk denk je ook na over de stijl. Kies je voor een tafel die perfect bij de rest van je interieur past of wordt het een meubel dat voor contrast of een statement zorgt?

De vorm van je tafel

Of de eettafel rond, ovaal of hoekig moet zijn, hangt af van de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is, hoeveel mensen er plaats moeten kunnen nemen én van jouw smaak. De meest populaire eettafel vormen op een rij:

 • Hoekige tafels - Vierkante tafels behoren tot de absolute klassiekers. Je kan kiezen tussen een klassieke rechthoekige tafel of een vierkante eettafel.
 • Ronde tafels - Een ronde eettafel heeft een doorslaggevend voordeel ten opzichte van andere modellen: niemand hoeft aan de rand of aan het hoofd te zitten. Dit bevordert de communicatie en zorgt voor gezelligheid!

De materialen van je tafel

Tafels worden gemaakt van veel verschillende materialen. Naast de vorm van de eettafel is het materiaal ook een belangrijk aspect bij het kiezen van de perfecte tafel. Iedereen weet dat je kunt kiezen tussen verschillende kleuren wanneer je een tafel kiest die bij je past, en dat je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een witte eettafel of een zwarte eettafel. Vaak wordt echter vergeten dat het materiaal ook doorslaggevend kan zijn en het karakter van een tafel bepaalt!

 • Hout - De houten eettafel is zeer veelzijdig. Terwijl teakhout als bijzonder edel en hoogwaardig wordt gezien, betovert een lichte houten tafel door zijn vriendelijkheid en past hij in de meest uiteenlopende woonstijlen. Massief hout, maar ook elzen of eiken, zijn het vaakst gekozen voor de populaire landelijke eettafel. Als je van een rustieke eettafel houdt dan is een model in de shabby chic stijl iets voor jou. Deze vintage-stijl eettafels creëren een gezellige sfeer in de eetkamer.
 • Glas en metaal: tafels van deze materialen zien er vaak cool en puur uit. Design tafels zijn vaak gemaakt van deze materialen.
 • Kunststof - Eettafels van kunststof zijn zeer stevig en kunnen daarom ook goed in de tuin of op het balkon worden gebruikt. Vuil kan gemakkelijk van het tafelblad worden geveegd.
 • Marmer en steen – tafels van marmer of steen zien er bijzonder stijlvol uit. Ze vormen een groot contrast met houten vloeren.

Tip: Versier de eettafel in stijl

In het dagelijks leven of bij speciale gelegenheden: elke eettafel kan stijlvol worden gedecoreerd. Gekleurde tafelkleden of tafellopers zorgen voor de feestelijke sfeer op tafel en kunnen worden gecombineerd met bloemen of kaarsen.

Onderhoud van de eettafel: Tips & Tricks

Aangezien een tafel regelmatig wordt gebruikt, moet je goed voor het meubilair zorgen. Houten tafels zijn relatief eenvoudig te reinigen. Door een laag verf zijn ze meestal beschermd tegen vocht en vuil. Iedereen die een eettafel in hoogglans wit bezit, moet extra voorzichtig zijn bij het gebruiken en verzorgen. Hetzelfde geldt voor tafels gemaakt van marmer of andere natuurlijke materialen. Omdat agressieve reinigingsmiddelen het oppervlak van de tafel kunnen aantasten en beschadigen.

Koop je tafels online bij WestwingNow

Binnen de exclusieve selectie van tafels bij WestwingNow vind je vast en zeker jouw nieuwe tafel. Koop jouw nieuwe tafel online!