Maat
  Retourtermijn verlengd tot 31.1.’22Retourtermijn verlengd tot 31.1.’22
  Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

  Kannen

  118 Producten
  Sorteren: Populariteit
  Filteren

  Kunnen kiezen uit theepotten & thermoflessen

  Thee is een van de oudste drankjes waar mensen zichzelf mee kunnen verwennen. Oorspronkelijk geteeld vanaf 2700 voor Christus in het oude China, werd deze kleurige en geurige drank gedronken uit een mooi versierde porseleinen theekan. Niet alleen omdat het je smaakpapillen verwent maar ook vanwege haar medicinale eigenschappen. Nu is het vooral een traktatie en een lekkere combinatie met zelf gebakken scones of warme appeltaart. Maar er bestaan niet alleen kannen voor thee, ook voor koffie, melk, water en limonade bestaan er ontelbare kannen

  De theepot: een wereldwijd succes

  De theepot wordt overal ter wereld gebruikt; van je huiskamer tot aan theehuizen in Japan en China. Thee wordt over de hele wereld geteeld en is beschikbaar in allerlei smaken.

  Thee drinken is altijd al meer geweest dan alleen genieten van een heet vers gezet drankje. Als je samen met je vriendinnen thee drinkt, dan zijn een sierlijke theekan en schattige theekopjes onmisbaar, om niet alleen je neus en smaakpapillen te verwennen, maar ook je ogen de kost te geven. Binnen je set van mooie woonaccessoires misstaat een luxe theekan niet. En als we het dan toch over verwennen hebben laat dan je tong te gast door je theekan, of emaille theepot en kopjes tegelijkertijd op te dienen met een mooie zilveren gelaagde taartenplateau met allerlei zelf gemaakte taartjes en andere lekkernijen!

  Theemaker of waterkoker? 

  Soms wil je alleen even snel thee drinken om je dorst te lessen, en soms wil je meer zoals de oude Japanners genieten van thee drinken als een ervaring. De waterkoker kan je in de eerste situatie helpen voor het snel zetten van thee, terwijl je je karakteristieke theepot gebruikt om rustig te genieten en heerlijk tot je zelf te komen. Doe je ogen dicht en leg je benen op de bank, met een kop vers gezette thee. 

 • Een mooie theekan met lange tuit, beschilderd met bloemen voor de zondagochtend.
 • Een glanzende geglazuurde grote theepot in het blauw, waar extra veel thee in kan trekken. Zeker tijdens feestjes of bij bezoek kan het snel gaan met de thee in een theepot. Doordat een grote theepot vaak dubbelwandig is, hoef je niet bang te zijn dat de thee te snel afkoelt. Dit blijft gedurende een lange tijd lekker warm! Ideaal als je lekker een boek wilt lezen onder een kleedje op de bank, een filfm wilt bekijken, enzovoorts.
 • Een hippe metalen thermoskan die perfect pas bij een modern design of een design theepot.
 • Handige kannen: een theepot met filter

  Met een theepot met filter hoef je niet langer losse theezakjes te kopen, maar kun je theekruiden zelf in het filter stoppen. Een theepot met filter is echter niet alleen erg functioneel, het is ook een fraaie toevoeging aan jouw accessoires. Wat is immers mooier dan een roestvrijstalen theepot met filter, een aardenwerken theepot in zwart waarbij je de filter niet ziet vanaf de buitenkant, of bijvoorbeeld een antieke theepot? Om nog maar niet te spreken over de uitstraling van een grote theepot met handgreep. Dit ziet er vaak enigszins antiek uit (zoals een Engelse teapot) en past goed thuis in zowel klassieke, als ook in moderne interieurs.

  Vaak hebben de theepotten een inhoud van ongeveer een liter, zodat je er heel wat kopjes thee mee kunt vullen. Doordat het filter steeds met het theewater in contact blijft, kan de thee na verloop van tijd vrij sterk worden. Het is om die reden dat een theepot met filter geen grote inhoud hoeft te hebben.

  Andere soorten kannen

  Hiernaast bestaan er ook allerlei andere soorten kannen voor een andere inhoud; glazen waterkannen bijvoorbeeld, waar ook limonade in kan, schattige romantische melkkannetjes met bijpassende suikerpot of een prachtige Marokkaanse koffiepot. Kun jij nog kiezen uit al deze kannen?