Maat
  Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

  Karakter in huis met decoratieve houten objecten


  Houten objecten geven je inrichting een warme en persoonlijke uitstraling. Je vindt decoratieve houten objecten in werkelijk alle soorten hout, stijlen en maten. Eenvoudig vormgegeven beelden in ruw hout, fijne, gedetailleerde sculpturen in mooi gepolijst hout of houten objecten in abstracte vormen. Ga voor wat jou het meeste aanspreekt!


  Het soort hout kan variëren van olijvenhout, lindehout, beukenhout tot donker ebbenhout en nog veel meer. Iedere houtsoort heeft zijn eigen karakteristieke textuur en kleur. Sommige houtsoorten hebben een speciale betekenis. Zo heeft olijvenhout in veel culturen een religieuze of spirituele betekenis. Daarnaast zijn er ook houten beelden die op een traditionele of artistieke manier zijn gekleurd.  Hout leeft, dus een beeld van hout ook…

  Doordat hout een levendige, natuurlijke uitstraling heeft, geven houten beelden een warme uitstraling aan je inrichting. Als je je woonaccessoires wilt aanvullen met houten beelden, kan je het beste de tijd nemen om de houten sculpturen te vinden die jou aanspreken. Sculpturen die je van een mooie reis meeneemt, zullen je nog vele jaren later herinneren aan de belevenissen van toen:

  • de houten olifant uit Azië,
  • het houten Maori figuur uit Nieuw-Zeeland,
  • de houten maskers uit Afrika of
  • het kunstzinnige houten beeld dat je in Frankrijk op een kunstmarkt hebt gevonden.


  Al deze beelden hebben een extra dimensie: ze zijn decoratief en een dierbare herinnering ineen!  Stylingtips met decoratieve houten objecten

  Bij decoratieve houten objecten denk je misschien aan een inrichting zoals je die ziet bij je grootouders: willekeurige, oubollige houten beeldjes die los verspreid staan door het hele huis. Een houten geverfd Mariabeeldje hier, een grappige houten uil daar en een houten eend in de vensterbank. Natuurlijk is hier helemaal niets mis mee, maar wil je je huis toch iets meer creatief inrichten?

  • Groepeer dan je houten beeldjes en zet ze in een passende samenhang bij elkaar. Let erop dat je beelden bij elkaar zet die dezelfde uitstraling hebben. Met dezelfde kleurtoon, beelden die typisch zijn voor een bepaald streek of beelden in dezelfde stijl: abstract, fijn en sierlijk of eenvoudig en ruw.
  • Zet je houten beelden neer op een kleine tafel in een hoek, op dienbladen op een poef, in een nis, in je vensterbank of direct op de grond. Wat let je nog?
  • Met houten sterren kun je van alles versieren. Je kunt ze in de kerstboom hangen, aan je voordeur hangen in plaats van als krans of ter decoratie op de babykamer.  DIY: een houten ster maken

  Een houten ster is makkelijk te maken. Ook kamers van kinderen zijn stoer te maken met wat houten sterren als decoratie, maar dan kies je in plaats van bijvoorbeeld wit eerder voor zwart, groen, roze of rood. Gelukkig kun je sterren van hout gemakkelijk verven!

  1. Haal dun hout dat gemakkelijk bewerkbaar is, zoals triplex of multiplex.
  2. Maak een sjabloon als je meerdere houten sterren wilt maken. Dit doe je door een ster te tekenen op een stuk karton en deze uit te snijden of knippen.
  3. Teken met een potlood sterren op het stuk hout met je sjabloon.
  4. Zaag je houten sterren uit met een figuurzaag.
  5. Schuur de scherpe randjes eventueel en boor een gaatje in één poot van de houten ster.
  6. Kies voor gekleurd lint of touw en maak lusjes voor je houten sterren. Je kunt ook ministerretjes maken en die met een touwtje aan elkaar maken; dan heb je een slinger voor in je boom.
  7. Je houten sterren kun je nog schilderen in een kleur die jij leuk vindt. En je kunt op deze manier natuurlijk ook andere decoratieve houten objecten maken.

  Decoratieve objecten van hout

  16 Producten