Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Decoratie dienbladen: op je wenken bediend

Ontbijtje op bed? Of op zoek naar een praktische manier om thuis drankjes te serveren? Een dienblad neemt je werk uit handen. Daarnaast is het een accessoire met uitstraling! Met een dienblad word je op je wenken bediend. Als je gezellig gaat theeleuten loop je met je dienblad met een theepot, kopjes en koekjes in een keer van de keuken naar de bank. Van een avondje lui lekker snacken op de fauteuil, tot het aanbieden van een welkomstdrankje tijdens een feestje, een dienblad staat je altijd bij.Het dienblad: een musthave

In de horeca is een dienblad natuurlijk een onmisbaar item, maar ook in huis kan zo’n presenteerblaadje goed van pas komen. Al in de Romeinse tijd was het dienblad een musthave. Eeuwen later, zo rond het jaar 1600, werd het een statussymbool en vooral gebruikt door bedienden. Een ander woord voor dienblad is een tray. Het woord tray is overgewaaid uit Engeland, het is een oud-Engels woord dat ‘drie’ betekent. Vroeger hadden de dienbladen drie pootjes om ze als een soort laag tafeltjes neer te kunnen zetten. Hier is ook de huidige butlertray van afgeleid.


Wist je dat..

...‘Treef’ een ander woord is voor dienblad? Dit komt van het woord ‘driepoot’. Dienbladen hadden vroeger drie pootjes zodat ze wat stabieler stonden.


Welke stijlvolle tray kies jij?

Je vindt trays in vele verschillende materialen, zoals hout, metaal, riet, bamboe, plastic of melanine. De meeste trays zijn vierhoekig of rond, maar je komt ze ook tegen in de vorm van bijvoorbeeld een hart, bloem of zeshoek. Vaak heeft een tray opstaande randen met twee handvatten, zodat je ze makkelijk kunt oppakken en verplaatsen. Denk bij trays aan verschillende stijlen zoals:

  • Een Marokkaanse tray in zilver- of goudkleur met kunstige patronen.
  • Een klassieke tray van hout, zilver of gevlochten riet.
  • Een Aziatische tray van bamboe of hout.
  • Een bedtray voor ontbijt op bed of om een film vanaf je laptop of tablet te kijken.Dienblad en schaal als accessoire

Ben je een vintageshopper en op zoek naar iets bijzonders voor aan de muur? Verzamel dan verschillende formaten en vormen dienbladen en hang ze op. Mix het met fotolijstjes, wandvazen of schilderijtjes.

Je hoeft niet altijd eten of drinken te serveren op een dienblad of schaal. Zet er stompkaarsen, een aantal waxinelichthouders of kleine vaasjes met bloemen op en dienbladen blijken hele fijne woonaccessoires.Een dienblad voor in iedere woonstijl

Een dienblad kan ieder interieur verrijken.

  • Wil je een meer Oosterse sfeer in huis creëren? Plaats dan eens een Turks dienblad als salontafel in de woonkamer. Ga voor een zilveren exemplaar en zet deze op lichthouten poten. Mix & match de rest van je interieur met zachte materialen en rauwe woonaccessoires. Een mooie verzameling van Oost meets West!
  • Of woon je graag in een moderne woonstijl? Gebruik dan een wit dienblad in een strakke vorm met leren handgreepjes.
  • Daarnaast kan je ook met een heel simpel houten dienblad jouw Scandinavische inrichting aankleden. Leuk als het dienblad ook op een koperen onderstel kan worden gezet, voor een spannende touch.Tip! De butlertray

Zoek je een geweldige manier om je drankflessen en karaffen neer te zetten in je woonkamer? Of wil je een multifunctioneel tafeltje in huis halen? Dan is de butlertray precies wat je nodig hebt. Vroeger was het heel normaal om een butler als hoofd van het huishouden in huis te hebben. Een butlertray bestaat van oorsprong uit een groot dienblad en een inklapbare onderkant. Het dienblad met de drankjes werd door de butler gedragen en bij je in de buurt weer op het onderstel gezet.
Tenzij je van heel goede huizen komt, ben je tegenwoordig je eigen butler. En natuurlijk kun je een butlertray gebruiken zoals dat vroeger werd gedaan: als opklapbaar tafeltje. Een dienblad om voor thuis te blijven

Decoratieve schalen & dienbladen

68 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren