Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Windlichten & lantaarns voor sfeer in huis!


Vanaf het moment van de ontdekking van het vuur is er licht gebruikt om sfeer aan te brengen in onze omgeving. Licht en sfeerlicht spelen een belangrijke rol in ons leven. Lampen en kaarsen zijn helemaal in onze woonomgeving opgenomen. Om te werken, te spelen, om sfeer te creëren of om lekker te lezen. Windlichtjes, kandelaars, waxinelichthouders of een theelichthouder zijn een mooie aanvulling op je binnen- en buitenruimte. Ooit ontstaan om de kaars te beschermen tegen wind en tocht, maar tegenwoordig gewoon een zeer gewild woonaccessoire net als vloerkleden, hockers, kapstokken en plaids. Ook wanneer er geen kaars in brand, zorgt een windlicht of waxinelichthouder voor sfeer.Verschillende soorten

Ze zijn er in diverse soorten en maten. Een lantaarn is bijvoorbeeld ook een vorm van een windlicht. Dit zijn de grootste sfeermakers op tuinfeestjes. Windlichten zijn meestal gemaakt van glas, maar ze zijn er in allerlei formaten. Er zijn windlichtjes met meerdere kaarsjes op een rij, in een simpele glazen doos of kunstig opengewerkte metalen windlichten die perfect bij een romantische zomeravond passen. Waxinelichthouders zijn kleine bakjes speciaal geschikt voor waxinelichtjes.Binnen- & buitenshuis

Het windlicht is er zowel voor buiten als binnen. Strakke design windlichten in het wit die perfect in een modern interieur passen, of lichten die meer weg hebben van een traditionele vuurkorf. Buiten kies je bijvoorbeeld voor een groot windlicht, bij voorkeur robuust en duurzaam zodat je hem in ieder geval in de mooiere maanden buiten kun laten staan. Delicate en sierlijke kleine windlichtjes passen beter bij woonkamer, keuken of slaapkamer.Windlichten & waxinelichthouders in de badkamer 

En wat dacht je van de badkamer? In de badkamer zorgen ze voor een vleugje romantiek en een serene sfeer.Tip!

Grote windlichten kun je ook gebruiken als vaas of vullen met zand, knikkers of schelpen. Laat je fantasie de vrije loop en creëer je favoriete windlicht!DIY: maak je eigen windlichten & lantaarns

Wil je originele windlichten & waxinelichthouders in huis? Maak ze zelf! Vind je dat te moeilijk? Dat hoeft niet. In een paar simpele stappen heb je unieke windlichten in huis staan:


  • Spaar je lege jampotten op.
  • Ga op zoek naar linten of stukken touw.
  • Heb je brei skills? Haak het touw in een mooi patroon. Of knoop wat lint aan de bovenkant van de pot vast.
  • Doe er een waxinelichtje in en hang je zelfgemaakte windlicht aan het plafond in de woonkamer, gang of slaapkamer. Ook kun je deze windlichten aan de pergola in de tuin ophangen.
  • Wil je de windlichten nóg leuker maken? Teken met watervaste stift, verf met aquarelverf of plak er allerlei stickers op.


Maak een groot windlicht lekker persoonlijk

Hoewel je grote windlichten louter kunt gebruiken als windlicht, kun je nog veel meer met deze woondecoratie. Wat dacht je van de volgende toepassingen?

  • Kaars op batterijen: vind je het te veel gedoe om elke keer een kaars te kopen, aan te steken en weer te doven als deze niet meer nodig is? Ga dan voor een kaars op batterijen. Leuk voor binnen en buiten!
  • Kunstwerkje: wees eens lekker creatief en maak van een groot windlicht een heus kunstwerk. Ga in de weer met bijvoorbeeld zand, stenen, schelpen, takken en andere materialen die je nog hebt liggen.
  • Foto: zet in plaats van een kaars eens een foto in een groot windlicht. Dat is pas een uniek fotolijstje!

Het lijkt ons wel duidelijk: geen interieur én exterieur kan zonder windlichten en waxinelichthouders!

Windlichten & Lantaarns

46 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren