Zoeken
Westwing Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Rotan tuinmeubels in elke stijl


Heb je je interieur helemaal naar je zin ingericht, kijk je naar buiten en zakt de moed je in de schoenen.. Dan is het tijd om ook de tuin grondig aan te pakken. Met nieuwe tuinmeubelen wil je een frisse start aan het seizoen geven. Maar wat ga je kiezen?


Ben je te verleiden door de rustgevende, natuurlijke uitstraling van de Scandinavische look? En heb je een lichte voorkeur voor de vintage trend die doet denken aan inrichtingen uit de jaren ’70? Dan is de keuze voor nieuwe tuinmeubelen duidelijk: ga voor rotan tuinmeubelen! Stel een eigen tuinset samen met rotan tuinstoelen, een bankje, tafel en kastjes. Combineer dit met bijpassende accessoires en de gewenste toon in de tuin is gezet!Wat is rotan?

Voor iedereen die dacht dat rotan een benaming voor riet of bamboe is: rotan is een plantensoort op zich, een klimplant die duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd kan worden. Rotan groeit in tropische gebieden, in het regenwoud, tegen een boom aan. Want deze plant zoekt houvast. Zonder erosie te veroorzaken kan rotan worden geoogst. Dus in plaats van aan de bomen te komen, kan de plaatselijke bevolking zich richten op het verbouwen en kappen van de klimplant. Het aanschaffen van rotan tuinmeubelen is dus ook heel wat waard!Sfeer met rotan tuinmeubels

Net als tussen het aanbod klassieke kunststof tuinmeubelen, vind je de gewenste stoelen, tafels of banken ook gemaakt van rotan of polyrotan / wicker. Stel hiermee je eigen set aan tuinmeubelen samen. Het maakt niet uit voor welke soort rotan je kiest, of voor welk design, met deze tuinmeubelen - een tuinstoel en een tafel - ontstaat hoe dan ook een rustgevende sfeer met retro allure.Welke accessoires bij rotan tuinmeubelen?

Met rotan tuinmeubelen leg je de basis voor een Scandinavische look en een vintage uitstraling, maar met de accessoires geef je je persoonlijke touch. En daar kun je juist met dit soort tuinmeubelen heel veel kanten mee op.


Want rotan stoelen kun je verreiken met kussentjes - die je natuurlijk bewaart in een kussenbox - om nog comfortabeler te zitten op je stoel. Op de rotan tafel is een dienblad voor de drankjes en hapjes en een mooi windlicht een goed ideeElke stijl

  • Nog meer Scandi! Om het plaatje zoals bij onze noorderburen volledig te kunnen evenaren, vul je de rotan tuinmeubelen aan met lichte kussens, een schapenvacht en een wit gelakt houten dienblad
  • Go ethnic! Met een grote, ronde Marokkaanse schaal op een rotan tafel en kussens met een hoes van ruw materiaal en Perzisch motief heb je die Oosterse sfeer meteen te pakken.


DIY: Verfraai je rotan tuinmeubels

  • Kies een mooi zacht geel in combinatie met andere pastel kleuren. Voor een mooi toefje zomerse warmte in de tuin, het hele jaar door.
  • Of ga juist voor een donkere kleur op de rieten tuinmeubelen. Zo creëer je moeiteloos een moderne sfeer op je balkon of in je tuin.
  • Daarnaast kan je ook gaan voor rieten tuinmeubelen in meer fruitige en vrolijke kleuren.Bijvoorbeeld een fel groen en een watermeloen roze. Met dit kleurenpalet in de tuin en woonaccessoires in grijs of wit als tegenwicht, creëer je een fijn contrasterend geheel.

De mogelijkheden met rotan meubelen zijn hierdoor oneindig en passen dus in elke tuin of verfraaien ieder balkon. Alles naar je zin? Geniet extra van het nieuwe buitenseizoen in je zelf samengestelde loungeset van rotan tuinmeubels!

Tuinmeubels: rotan

18 Producten