Spots

94 Producten
Sorteren op
shop-to-club

Soorten spots

Afhankelijk van het model hebben de spots één of meerdere lichtbronnen. Sommige modellen kunnen specifiek gericht worden of hebben een kantelfunctie. Op elk moment kun je wijzigingen aanbrengen in de verdeling van het licht, zonder dat de installatie zelf hoeft te worden vernieuwd. Handig toch? De spots zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende stijlen, materialen en kleuren bij WestwingNow. Als je wilt dat je lampen subtiel op de achtergrond hun werk doen, kies je voor wit of zilver. Deze tinten hebben over het algemeen een neutraal effect op lampen, waardoor je ruimte geeft aan de rest van je interieur. Ga je dus voor een spot die andere zaken laat shinen of kies je voor een spot als eyecatcher?

Plafondspots als eyecatcher

Je kunt je spots gebruiken om andere zaken in de schijnwerpers te zetten. Ga bijvoorbeeld voor spots aan het plafond, die onopvallende elementen in de ruimte omtoveren tot sfeermakers. Denk hierbij aan planten. Zet jouw kamerplanten neer met slim ingezette spots om zo hun effect te vergroten. De spots hoeven niet altijd aan het plafond te worden bevestigd. Verrassende effecten worden geboden door zij- of indirect licht. Ga je voor een opvallende spot op een opvallende plek, dan kan de spot zelf ook als statement stuk in de ruimte werken.

Spots in de keuken & badkamer

In de keuken zijn spots eigenlijk onmisbaar. Spots in de keuken zorgen ervoor dat je je werkblad goed kunt zien tijdens het bereiden en snijden van eten. Het is erg vervelend om hier licht tekort te komen. De badkamer is ook zo’n ruimte waarin je moet zorgen voor voldoende licht zodat je jezelf goed kunt zien tijdens jouw beautyritueel.

Bereik een optimaal lichtplan met spots

Met spots maak je jouw lichtplan af. Zorg voor krachtig licht waar het nodig is en kies in de relax zones voor een zacht en sfeervol licht. Het effect van de spots hangt sterk af van de keuze van de lampen en hun lichtspectrum. Voor de meeste lampen is de lichtbron vast, maar soms kun je kiezen uit: LED, halogeen, fluorescentielampen en peertjes. Een dimmer biedt soms ook uitkomst. Zo kun je op specifieke plekken voor feller en op andere voor zachter licht kiezen. Spots werken goed samen met andere soorten lampen als vloerlampen, tafellampen en hanglampen. Samen vormen ze jouw lichtplan.

De keuze is reuze

Bij WestwingNow vind je spots in alle stijlen. Kies voor spots in zwart voor een strakke, moderne look of geef het geheel een glamorous touch door te kiezen voor een zwarte spot met gouden detail. Een exemplaar met verschillende kleine kapjes geeft een super sfeervol licht en een stoere betonnen spot staat prachtig in de hal en gang. Denk bij het kiezen van je lampen ook aan de levensduur van de lamp. LED-lampen scoren met hun hoge energie-efficiëntie en hebben vaak een zeer laag gewicht. Het lichtspectrum voor LED's is echter relatief beperkt, wat nadelig kan zijn bij het fotograferen en werken met kleuren.

Shop je nieuwe spots bij WestwingNow!