Zoeken
Westwing Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Paarse lampen voor elke mood


Om je huis in de juiste sfeer te brengen, is goede verlichting essentieel. Een mooie paarse lamp is een decoratief item, dat als blikvanger boven de eettafel, in de zithoek en op het dressoir kan dienen. Zodra het gaat schemeren schep je met paarse verlichting een gezellige en intieme sfeer in huis. Voor een bijzonder effect in huis, kan je met de kleur van verlichting spelen. Ga eens niet voor een hanglamp met wit licht, maar voor een met een paarse gloed! Met een paarse lamp breng je jouw huis in een unieke stemming.Paars in je interieur

Kleuren hebben onbewust een sterke invloed op je stemming. De keuze voor een bepaalde accentkleur in huis is dan ook een hele belangrijke! Het brengt je in een bepaalde stemming zodra je een kamer binnenstapt.


Paars is de kleur van rust en balans en stimuleert creativiteit en spiritualiteit. Dat maakt een paarse lamp ook heel geschikt voor verschillende ruimtes in huis.


En je kunt er dan voor kiezen om hanglampen, wandlampen, plafondlampen , tafellampen of vloerlampen te gebruiken. Led-lampen zijn energiezuinig en gaan mooi in een E27 fitting.


Heb je een mood-lamp? Zet de kleur dan eens op paars. Je zult merken dat de ruimte door zo’n paarse lamp volkomen rust uitademt.Creëer je favoriete stijl met een paarse lamp

Met de tinten van paarse lampen valt eindeloos te variëren. Van licht lila tot het donkerpaarse aubergine. Welke kleurnuance jij kiest hangt helemaal af van je eigen woonstijl. Of je nu houdt van een landelijk interieur, retro-accenten of een moderne inrichting, je kunt er voor zorgen dat jouw lamp in paars het stralende middelpunt wordt.Back to the Seventies!

Paars was een van de trendkleuren in de jaren ‘70. Paarse lampen werden gemixt met een bank van bruin fluweel en een hoogpolig oranje tapijt. Ben je gek op dat retrosfeertje, maar is een heel jaren ’70 interieur je iets teveel van het goede? Met een metalen paarse bollamp kies je voor een retrolamp in kleur en vorm, die toch heel goed staat in een eigentijds interieur.


Kan je een grapje in het interieur wel waarderen? Ga dan gewoon voor een echte lavalamp.De paarse lamp voor romantiek

In een landelijk interieur zorgt de kleur paars voor een romantisch effect. Combineer je grenen meubels en wit rieten manden met een lichte tint paars, zoals lila en lavendel. Twee tafellampen met lampenkappen in paars aan weerszijde van je dressoir vormen een elegant en stijlvol geheel.Wereldse mystiek met paarse lampen

Door paarse lampen te combineren met turquoise, wijnrood en goud krijg je een spannend effect. Het ademt de mysterieuze en sprookjesachtige sfeer van Duizend-en-één-nacht. Het is iets wat perfect past in je oosterse slaapkamer. Een hemelbed vol kussens verlicht je met een lamp in het paars op je nachtkastje.A touch of purple

Een strak modern zwart-wit interieur krijgt karakter door een fel kleuraccent hier en daar toe te voegen. Je ziet dat hier vaak neonkleuren voor worden gebruikt, maar ook met paarse lampen kun je dit spannende effect bereiken. Het is de kunst om het subtiel toe te passen aan je zwart-witte basis. Met een minimalistische tafellamp met alleen een snoer in het paars wordt al effect bereikt!


Met een paarse lamp in huis haal je sfeervolle verlichting in huis, die je zintuigen stimuleert. Are you in the mood?

Lampen in het paars

4 Producten