Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Krukken en bankjes: ga er maar voor zitten!


Multifunctioneel, makkelijk te vervoeren en in elke huishoudelijke stijl te implementeren: we hebben het hier over de krukken en bankjes! Erg praktisch en veelzijdig. Klim even op de kruk om bij de hoogste plank van de keukenkast te komen, of rust er je benen op een bankje  na een lange dag. Je kunt er zoveel mee!Waarom de kruk?

De kruk is een simpel voorwerp met zoveel voordelen, dat we er in het dagelijks leven nooit zo bij nadenken. Vaak is het er gewoon en maken we er even snel gebruik van. Bij het uitkiezen van een kruk letten we niet zo erg op hoe het eruit ziet en of het matcht met de rest van het interieur. Na het gebruik, wordt het zonder blikken of blozen weer in de provisiekast verstopt. De kruk kent echter zoveel verschillende uitvoeringen, dat we daar wel even bij stil mogen staan.Welke kruk past bij jou?

Wat krukken betreft heb je de keuze uit een rijke variatie. Zo zijn er de standaardkrukken met vier poten, maar heb je ook ‘designer’ of houten driepoot krukken, die maar drie poten hebben. Deze zijn over gelijke afstand verdeeld en staan schuin naar buiten voor de stabiliteit. En wat te denken van een industriële kruk!

Daarnaast is de kruk er ook in verschillende hoogtes. Er zijn krukjes die in hoogte verstelbaar zijn, zoals de pianokruk. De meeste krukken zijn laag, waardoor je erg dichtbij de grond zit. 


Weetje 

Wist je dat sommige pianisten soms een stukje van de poten van hun pianokruk afzagen? Zo kunnen ze lager zitten en hang je als het ware meer in de toetsen. Dan hoef je ook niet meer hard te drukken om de toetsen te bespelen, maar helpt de zwaartekracht een handje.Krukken en bankjes in verschillende uitvoeringen

De relaxte manier van het gebruiken van de kruk of bankje is als voetenbankje. Kom je na een lange dag werken eindelijk thuis en wil je je voeten even strekken? Ideaal! En heb je wel eens gehoord van deze krukken?

  • Krukken op wielen zijn er in alle uitvoeringen: van drie tot vijf poten. Houd je van stoer? Dan val je vast als een blok voor de werkkruk op wielen. Waar je ook voor kiest, een kruk op wieltjes is handig en mooi in elk interieur!
  • Kun je niet zonder je wekelijkse work-out, maar heb je geen tijd voor de sportschool? Een verstelbare kruk werkt net zo efficiënt als een bankje in de gym. Je begint lekker laag en verhoogt de zitting iedere week, zodat je work-out steeds zwaarder wordt. Zet wel het krukje stevig vast, zodat je niet wegglijdt.
  • Waar een traditionele stoel stevig op zijn plek blijft staan en niet zal buigen voor zijn meester, wringt de ergonomische kruk zich in alle bochten om mee te gaan met zijn gebruiker. Dat is ook zijn kracht. Je beweegt tot wel twee keer zoveel op een ergonomische kruk dan op een klassiek exemplaar.
  • Zo’n lichtgewicht opvouwbare kruk is super handig om op te staan, maar ook als stoel kun je hem goed gebruiken. Handig wanneer je veel visite over de vloer hebt en er onvoldoende zitplaatsen zijn. Je vouwt hem snel uit en kleed hem aan met een dekentje of zacht kussen, en je hebt een zitplaats extra.


Het is een klein ding, maar oh, wat een fel ding!. Een lekker rond of vierkant zeteltje, kleine pootjes en wellicht ook nog een opvallend kleurtje. Dat zijn onze krukken en bankjes!

Krukken & bankjes

72 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren