Maat

  Rode accessoires: altijd goed


  Accessoires in het rood zijn altijd goed! Maar wat betekent de kleur rood eigenlijk? De kleur van liefde? De kleur van bloed? Rood heeft enorm veel betekenissen en eigenlijk is er geen eenduidig antwoord op de vraag wat rood nu echt betekent. In Europa wordt rood vaak gezien als gevaarlijk en fout, maar tegelijkertijd staat het ook voor passie en kracht. In China betekent rood geluk en fortuin en in India staat rood zelfs voor huwelijksgeluk.


  Wat rood precies inhoudt is onduidelijk, maar het is wel bekend dat er sterke symbolische waarden aan de kleur rood hangen. Dus zoek jij accessoires die je interieur kunnen verfraaien? Waag jezelf dan eens aan rode accessoires . Deze accessoires stralen enorm veel power uit en zijn zeer dominant binnen het interieur.  Rode accessoires zijn hot

  Dat rood hot is staat buiten kijf. Veel kinderen hebben rood als hun ‘lievelingskleur’ en ook volwassen voelen zich sterk aangetrokken tot rood. Wist je dat mensen zich sterk aangetrokken voelen tot mensen die uitgaan in een rode outfit? En wat dacht je van al die verleidelijke lippenstiften met hun felrode kleuren? Rood is een actieve kleur die bij mensen past die van uitdaging en avontuur houden. Laat je karakter terugkeren in je interieur en kies voor rode accessoires.


  Rode accessoires kunnen de sfeer in de woonkamer zeker ten goede komen. Wat dacht je van rode vazen op de salontafel? Combineer dit met andere woonaccessoires zoals lampen of gordijnen en je huis straalt een enorme power uit. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een rood tafeltje of een rood kleed neer te zetten in de woonkamer. Let wel op dat je niet te veel rode accessoires plaatst, want dan kan de kleur te overheersend worden.  Rode accessoires laten je slaapkamer stralen

  Ook in de slaapkamer zijn rode accessoires bijzonder populair. Een snufje romantiek in de slaapkamer is nooit weg en rode accessoires dragen hier zeker aan bij. Een rood dekbedovertrek mag dit jaar niet ontbreken op jouw verlanglijstje. Plaats vervolgens een bosje rode bloemen in je slaapkamer en de romantiek straalt ervan af.  100 tinten rood

  Het ene rood is het ander rood niet. Om te zorgen dat je niet raakt uitgekeken op je rode woonaccessoires, kun je het beste kiezen voor de kleur die jij het mooiste vindt. Of combineer verschillende soorten rood met elkaar.

  • Brandweerrood: Het felle rood waar iedereen meteen aan denkt. Deze rode kleur wordt in moderne interieurs veel gebruikt in combinatie met zwart en wit. Maar ook in interieur in maritieme stijl is het de perfecte accentkleur.
  • Koraalrood: Veel zachter van kleur en daarom een stuk subtieler. Koraalrood gaat heel goed samen met helder wit en grijze tinten. De koraalrode kleur zorgt in dit geval duidelijk voor de warmte en gezelligheid in de ruimte.
  • Bordeauxrood: Deze dieprode kleur heeft een chique uitstraling en wordt veel toegepast binnen de Oosterse stijl. Combineer met donkere meubels en kies voor luxe stoffen als fluweel en satijn.  Wat weet jij van rood?

  • Je hart gaat bij het zien van de kleur rood sneller gaat kloppen en onze stofwisseling wordt geactiveerd.
  • Mannen en vrouwen zien de kleur anders. Vrouwen kunnen meer onderscheid maken in verschillende soorten roodtinten terwijl mannen dit niet goed beheersen.
  • Rood kan het stress-gehalte kan versterken. Snel last van stress? Vermijd de kleur dan!
  • De kleur kan van invloed kan zijn op je seksleven. Een paar rode accenten en rode accessoires in je slaapkamer doen wonderen!


  Van kussens tot een tafelkleed. Welke rode accessoires ga jij in huis halen?

  Accessoires - Rood

  7 Producten