Maat
  Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

  Robuuste houten tafellampen


  Lees je vaak een boek of tijdschrift aan tafel, werk je vaak thuis nog even door of hou je ervan om creatief bezig te zijn aan jouw tafel? Een tafellamp van hout kan dan een uitkomst bieden. Nooit meer zit je zonder licht en doordat je een houten tafellamp makkelijk verplaatst, heb je altijd licht op de plek waar jij verlichting nodig hebt.


  Ook kinderen hebben veel profijt van een tafellamp! Hout is immers erg robuust en kan daardoor wel tegen een stootje. Laat de kinderen lekker kleuren aan een tafel met zo’n houten tafellamp en ze kunnen dan zelfs ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg creatief bezig blijven. Zo kan je lekker nog een uurtje blijven liggen en hebben zij de tijd van hun leven.  Verschillende soorten houten tafellampen

  Houten tafellampen komen in veel verschillende groottes, vormen en stijlen. En ook het hout wat er voor gebruikt wordt, verschilt van exemplaar tot exemplaar. Je kunt aan de volgende soorten tafellampen denken:

  • Een tafellamp met een houten voet; deze voet kan een houten blokvorm zijn waarop de lamp gevestigd is, een grote massieve ronde bol van hout, een platte voet gecombineerd met een RVS-arm of bijvoorbeeld een houten driepoot. Voor een industriële look kun je gaan voor een rechthoekige voet waar dan 1 of 2 peertjes zonder lampenkap op gezet zijn.
  • Een tafellamp met houten lampenkap; deze lampenkap is natuurlijk niet massief, want anders laat het geen licht door, maar kan gevlochten zijn of voorzien van een sierlijk gaatjesmotief.
  • Een houten bureaulamp; een buigbaar tafellampje waarvan de arm uit verschillende houten onderdelen bestaat. Je kunt dan kiezen voor ledverlichting, zodat je zonder schroom en duurzaam tot in de late uurtjes kan blijven werken.  Houten tafellampen in de tuin

  Als je in de zomer graag lang buiten zit, kan een houten tafellamp ook uitkomst bieden. Bovendien sluit de tuin goed aan op een tafellamp, hout is namelijk in veel tuinen terug te vinden. Zo’n houten tafellamp heeft een natuurlijk uiterlijk en past daardoor ook prima op je tuintafel. Zo geniet je voortaan zonder zorgen van het buitengevoel. Als je op je balkon of terras verder ook natuurlijke materialen gebruikt, zoals een wollen plaid, een bamboe stoel en een rotan bijzettafeltje, kun je de concrete jungle echt even helemaal buitensluiten.  DIY: maak je eigen tafellamp van hout

  In de winkel en online vind je allerlei tafellampen van hout die verschillen in kleur en model. Van een exemplaar in het wit tot een model met een patroon, praktisch alles is tegenwoordig te vinden. Als je echter een uniek exemplaar wilt, dan maak je gewoon lekker zelf een tafellamp van hout. Hout is immers gemakkelijk te bewerken! Ga op deze manier te werk:

  1. Kies een houtsoort.
  2. Zaag je hout op maat en in de gewenste vorm, dit wordt de voet van de lamp waar je het peertje op zet.
  3. Houd rekening met draden en de lamp zelf.
  4. Werk het hout goed af en geef het eventueel een kleurtje. Vestig vervolgens het peertje op de eigengemaakte houten lampenvoet, stop de stekker in het stopcontact et voilà, je eigen gemaakte houten tafellamp!

  Tafellampen - Hout

  26 Producten
  Sorteren: Populariteit
  Filteren
  Hout