Zoeken
Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

Witte slaapbanken

2 Producten

Fris en fruitig op witte slaapbanken

Houd je er ook zo van wanneer je dekbed gewassen is, het weer kraakhelder wit oogt en ook nog eens lekker fris ruikt? Niemand die met zo’n dekbed een lekkere zondagochtend in bed kan weerstaan. Als je gasten hebt, wil je ze natuurlijk hetzelfde gevoel geven. Ze verdienen tenslotte het beste. Kies dan ook voor een mooie witte slaapbank.

Met zo’n witte slaapbank en een lekker fris dekbed zullen ze het gevoel hebben alsof ze in een hotel wakker worden. Toch is het gewoon echt jouw woonkamer. Misschien is zo’n witte slaapbank niet eens zo’n heel slecht idee. Lees hier meer over een witte slaapbank en hoe het misschien wel de oplossing is voor bij jou in huis. 


Het gemak van een witte slaapbank

Een slaapbank wordt ook wel een bedbank genoemd en is bedoeld om overdag te fungeren als een zitbank en ‘s avonds eventueel als bed. Het is dus een bank met een slaapfunctie. De werking van een witte slaapbank hangt af van de soort slaapbank.

Wanneer je een 2- of 3-zitsbank hebt, kun je een model hebben dat zich opvouwt tot bank. In dat geval zit je dan ook op het matras wanneer deze is ingeklapt. Andere modellen hebben een opgevouwen bed in de bank verwerkt. In dit geval verwijder je de zitkussens en trek je er een bedframe uit met een eigen matras. Of er zit een hele bedkist is, om spullen in te kunnen bewaren.


Ook een witte hoekbank kan prima fungeren als slaapbank. In dit geval hoeft er vaak niet veel aan te gebeuren, omdat een hoekbank van zichzelf al groot genoeg is om één of meerdere personen op kwijt te kunnen. Als je echter van plan bent om jouw hoekbank vaak te gebruiken als slaapbank, is het raadzaam om te kiezen voor een met kussens die hiervoor geschikt zijn. Denk aan zachtheid en breedte. Bedbanken hebben trouwens een primabinnenvering, dus je gasten zullen slapen als een roosje.

Waarom een witte slaapbank?

Voor een huis met weinig ruimte is een witte slaapbank ideaal. Je zet hem gewoon tussen je andere meubels in je zithoek. Niet alleen verlies je geen ruimte omdat de bank een dubbele functie heeft, maar de kleur wit zorgt ook nog eens voor meer optische ruimte omdat zowel daglicht als kunstlicht wordt weerkaatst. Omdat een witte slaapbank wel snel vies wordt, heb je waarschijnlijk wat aan de volgende tips:

  • Koop een witte slaapbank met losse hoes die je kunt wassen.
  • Behandel vlekken zo snel mogelijk: hiermee kun je de schade enorm beperken.
  • Koop een witte plaid die je over de bank heen legt om de stof te beschermen. Geeft ook wat extra comfort als je een bank van kunstleer hebt.

  • Tip!

    Wat is het toch altijd een gezellig gezicht om na een leuke avond de kamer binnen te lopen en daar je onverwachte logées op je slaapbank aan te treffen. Maar zou dit idyllische plaatje niet nog mooier worden met bijpassend beddengoed? Van hoeslakens tot beddenspreien, aan alles kan worden gedacht! En zo kan je witte slaapbank nog jaren mee!