Zoeken
WestwingNow Logo
€ 25 voor jouGratis bezorgd vanaf € 20

De houten tafel: een duurzame aanwinst

Houten tafels zijn een verrijking voor elk interieur. Of je nou in een klein flatje midden in de stad woont of juist in een vrijstaand huis op het platteland met drie kinderen. Iedereen heeft een andere smaak en andere ideeën over hoe zijn/haar huis eruit moet zien, en dus ook over wat voor eettafel ze willen. Er zijn daarom allerlei verschillende soorten houten eettafels verkrijgbaar, in verschillende maten en van verschillende soorten hout.


Zo heb je bijvoorbeeld een eiken eettafel, maar de kersenhouten eettafel, grenen eettafel, steigerhouten tafel en teakhouten eettafel behoren tot de categorie houten tafels.

Sloophout: bijzonder en milieuvriendelijk

Een bijzondere soort houten eettafel die tegenwoordig heel erg ‘in’ is, is een eettafel van sloophout. Het hout in zulke eettafels is al eerder gebruikt, bijvoorbeeld in een oude boerderij die gesloopt is, en nu in de vorm van een eettafel gerecycled. Mocht je dus een ‘one of a kind’-tafel willen en iets goeds voor het milieu willen doen, dan is een eettafel van sloophout echt wat voor jou!


Vergelijkbaar met tafels van sloophout zijn robuuste tafels van steigerhout. Niet verwonderlijk dat je al een tijdje zo’n eettafel van steigerhout op je verlanglijst hebt staan. Het staat prachtig in huis en tuin!


Houten tafels in allerlei vormen

Ook zijn houten tafels verkrijgbaar in allerlei vormen. Rond, vierkant, rechthoekig; het is allemaal mogelijk, zodat je altijd een tafel kunt vinden die prima in jouw eethoek of keuken past. Met of zonder bijpassende stoelen, want ook over de stoelen denkt iedereen anders.


Aan een houten eettafel kun je aan de ene kant van de tafel ook een houten bankje zetten en aan de andere kant een paar stoelen. Lekker speels!


Style je houten eettafel

Wat ook zo fijn is aan een houten tafel is de manier waarop je ‘m kunt stylen. Of je nu gek bent op een dienblad vol kaarsen, een grote bos bloemen of vintage vondsten: het staat prachtig op je tafel van hout. Laat je inspireren door deze fijne tips!

  • Heb je een landelijk interieur? Ga voor een witte houten eettafel en combineer deze met houten stoelen met gevlochten zitting. Een grenen tafel en kloostertafel passen ook mooi in een landelijk interieur.
  • Een eiken eettafel is echt een familietafel. Eikenhout is een sterk houtsoort dat tegen een stootje kan! Wel zo handig wanneer je kinderen en huisdieren hebt rondlopen. Zo’n grote houten tafel past perfect in een leefkeuken.
  • In de tuin is een oppottafel van steigerhout een leuke toevoeging. Hier kun je planten op verpotten maar je kunt ‘m ook als decoratieve plantentafel gebruiken.
  • Een geschikte tafel voor de tuin is een teak tafel. Teakhouten tafels zijn weersbestendig en hebben maar weinig onderhoud nodig.


Hoe onderhoud ik houten tafels?

De meeste vlekken krijg je met een vochtig doekje zo van je tafel af. Eventueel kun je een beetje groene zeep gebruiken bij oude of ingetrokken vlekken. Om je houten tafel weer mooi glanzend te krijgen, kun je bier gebruiken (echt waar!). Verwarm het bier tot het nog nét niet kookt. Gebruik vervolgens een schone doek om het bier over je tafel in te wrijven. Laat de tafel vervolgens even drogen en ga er daarna met een vochtige doek overheen en klaar! Mochten er na verloop van tijd gebruikssporen op je tafel ontstaan, zoals krassen, dan kun je de houten tafel bij (laten) schuren en daarna opnieuw aflakken, en hij is weer als nieuw.


Alle voordelen van houten tafels

  • Je haalt er een stukje natuur mee naar binnen en dat geeft warmte aan je inrichting;
  • Een houten tafel is makkelijk in het onderhoud en gaat jarenlang mee;
  • Je hebt houten tafels in allerlei stijlen: van design tot robuust steigerhout;
  • De styling mogelijkheden zijn eindeloos: maak het landelijk of juist hartstikke bohemien.


Shop jouw houten tafels bij WestwingNow!

Houten tafels

71 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren
Hout