Zoeken
WestwingNow Logo
€ 25 voor jouGratis bezorgd vanaf € 20

Aardewerken bloempotten voor binnen en buiten


Iedereen heeft een andere smaak. Vooral als het gaat om bloempotten. De een gaat het liefst voor een grote, robuuste terracotta bloempot om buitenplanten in te kunnen zetten. Maar het kan ook zijn dat je dol bent op een beschilderde aardewerken bloempot of kleine bloempotten in verschillende kleuren, waardoor je vensterbank of bijzettafels lekker worden opgefleurd. Dus is het maar goed ook dat de aardewerken bloempot in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is.Variatie in bloempotten van aardewerk

Bloempotten van aardewerk zijn verkrijgbaar in allerlei maten. Ook zijn er aardewerk bloempotten in allerlei vormen; van de lage bloempot tot de bloempot die meer op een hoge vaas lijkt. Heb je een lief bonsaiboompje dat in een lage ronde pot goed gedijt of zonnebloemen die veel aarde nodig hebben en prachtig kleuren bij een grote hoge terracotta pot?


Qua kleuren kun je alle kanten op. Zo kun je gaan voor een terracotta bloempot met of zonder glazuurlaag. Ook zijn er allerlei beschilderde bloempotten verkrijgbaar, bijvoorbeeld een aardewerk bloempot in een effen kleur. Of misschien vind je een bloempot met een patroon wel mooier? En bovendien: je kunt zelf ook nog altijd met een verfkwast aan de slag!


Of je nou dus op zoek bent naar een grote, stevige aardewerken bloempot, omdat je sanseveria bijna uit z’n vorige pot barst, of naar schattige kleine gekleurde bloempotjes voor de viooltjes op je balkon; je vindt altijd wel een bloempot van aardewerk die aan jouw wensen voldoet!DIY: Je eigen aardewerken bloempot

Of je nou heel handig bent met een verfkwast of toch een beetje een leek bent op het gebied van verven, iedereen kan met een likje verf een oude aardewerken bloempot een complete metamorfose geven!

  • Breng voordat je echt gaat verven een laag primer aan op je aardewerken bloempot. Dan blijft de verf beter zitten.
  • Voor beginners: Verf met een grote kwast je bloempot in een effen kleur. Pasteltinten staan altijd leuk. Wil je juist een bloempot die er echt uit knalt, ga dan voor neonkleuren.
  • Two-tone: Koop een spuitbus met verf in een knalkleur. Plak het gedeelte van de pot dat je niet wilt schilderen af met tape. Ga vervolgens lekker met de spuitbus aan de slag. Laat de verf drogen en haal de tape van het potje af. Superleuk effect!
  • Designs voor gevorderden: Als je handig bent met een verfkwast, dan zou je een mooie rand om een terracotta bloempot heen kunnen maken. Bijvoorbeeld met bloemetjes, vlinders of een Mexicaans patroon. Fantaseer er lekker op los en laat je gaan. Als je dit onder de knie hebt, dan is een cursusje terracotta bakken misschien de volgende stap in je creatieve carrière!


De aardewerken bloempot komt dus in ongekend veel variaties. En als dat niet genoeg is, kun je makkelijk jouw eigen bloempot van aardewerk beschilderen. Voeg een waar kunstwerk toe aan jouw interieur, tuin, terras of balkon. En mocht je krap bij kas zitten, dan is het ook een origineel en creatief idee om een zelfgeschilderde aardenwerken bloempot als cadeau te geven.

Bloempotten van aardewerk

31 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren
Aardewerk