Zoeken
Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

Banken - Rood

2 Producten

Rode banken: meer dan alleen zitcomfort

Ben je op zoek naar een bank die je meer biedt dan alleen heerlijk zitcomfort? Wil je een meubel waar niemand, in positieve zin, omheen kan? Houd je wel van een opvallende kleur? Dan is een rode bank precies wat bij jou past! Een rode bank is niet alleen een stijl statement maar ook een element waar je hele woonkamer van opleeft. En no worries, als je het een beetje spannend vindt om zoveel kleur in huis te halen: er zijn manieren om een rode bank je interieur niet te laten overheersen…

Rode bank: veelzijdig en verrassend

Banken zijn onmisbaar in onze huizen. Of het nu gaat om een 2-zitsbank, een 3-zitsbank, een hoekbank, een luxe sofa, een leren chesterfield of een slaapbank: een fijne spot om heerlijk op te relaxen hoort erbij! En het is leuk om met de look van je bank echt iets neer te zetten. De rode bank past perfect in dat plaatje.

Misschien verbaast dit je, maar een roodkleurige bank past bij heel veel verschillende kleuren en interieurs. Het wordt heel modern in een inrichting met veel grijs, antraciet en wit. Of in een inrichting met Scandinavische invloeden. Het rood wordt juist heel warm in huizen waar is gewerkt met tinten als donkerblauw, diep paars en oranje.

Een rode bank kun je zelfs prachtig combineren met etnische invloeden. Als je een huis hebt met woonaccessoires in printjes met zwart-wit, botanische invloeden en veel hout, wordt een rode bank een geweldige knipoog in het eclectische geheel!

Rood thuis

Wat voor interieur heb je, of wat zou je graag willen hebben? De kleur rood kan veel luxe uitstralen als je het combineert met klassiekers zoals een leren fauteuil en een vleugje glam door gouden woonaccessoires.

Maar als je meer van een moderne look houdt, doet een bank in het rood het goed met verschillende tinten grijs, RVS en rustige natuurtinten of juist een heel grafisch tapijt voor een grappige twist.

Wil je het rood juist het middelpunt van je woonkamer maken? Zorg dat er dan weinig andere drukke of felgekleurde elementen in je inrichting zitten. Ga voor veel hout, kussens in rustige tinten en wat industriële meubels met stalen details. In zo’n inrichting wordt een rode bank stoer en stunning!

Tips voor het stylen van je rode bank

Er zijn verschillende manieren waarop je een rode bank heel mooi kunt stylen. Zo kun je de bank aankleden met paarse kussens en een fluffy schapenvelletje om een warme look neer te zetten. Leg er een wollen plaid op en je rode bank wordt heel cosy!

Wist je dat…

De kleur rood in huis zorgt voor een hoger energielevel? Combineer een rode bank dus met kleuren die rustgevender zijn zodat je de perfecte balans van energie en ontspanning in huis hebt!

Wil je het liever een beetje strakker houden? Kies dan voor grijs en zwart als accentkleuren. Laat het rood van de bank in een paar woonaccessoires terugkomen zoals een glanzend rode designvaas. Het werkt ook goed om een rode bank met hoogglans meubels te combineren, daar wordt het een beetje futuristisch van.