Zoeken
Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

Gele banken

12 Producten

Een dosis vrolijkheid met een gele bank

Vind je al dat grijs in een woning maar saai? En wil je met je bank echt een kleurstatement maken? Breng dan een dosis vrolijkheid in huis en ga voor een gele bank!

Een gele bank doet waanzinnig veel voor je interieur. Het zorgt niet alleen voor kleur in de zitruimte, maar het brengt ook veel sfeer. En een gele bank combineert ook heel makkelijk met houten meubels, waardoor je een huis een warme look krijgt. Mooi!

Een gele zithoek

Je zithoek is een van de plekken in huis waar je een groot deel van je tijd doorbrengt. Of je nu heerlijk op de bank hangt en televisie kijkt of een avondje vrienden over de vloer hebt. Na het eten beland je vaak toch weer op de bank. Belangrijk dus om een zithoek te creëren waar je elke dag weer blij van wordt. Een geelkleurige bank is hier de ideale basis voor. Geel klinkt misschien heel uitgesproken maar deze kleur is ontzettend stijlvol te combineren.

Een gele bank kan heel modern zijn, maar als je voor een exemplaar gaat met schuine houten pootjes eronder geeft dit juist een vintagegevoel. Wees gedurfd en ga voor een chaise longue in mosterdgeel of een 3-zitsbank in oker. De gele kleur kun je door slim gebruik van woonaccessoires ook benadrukken of juist een beetje afzwakken.

Beauties van banken

Wil je wel een gele bank, maar niet het gevoel hebben dat de kleur de hele woonkamer overneemt? Ga dan voor woonaccessoires in zachte, rustige tinten. Geschikte kleuren zijn cognac, gebroken wit en roestig oranje. Voeg een slaapfunctie toe en leg kussens in deze kleuren op de gele bank en een heerlijke wollen plaid. Laat in de woonkamer die accentkleuren op meerdere plaatsen terugkomen. Leg een oosters vloerkleedin zachte bruintinten onder je gele bank of een poef in gebroken wit. Zet planten in lichtbruine potten.

Houd je wel van de Miami look? Leg een gele hoekbank dan vol met kussens met prints van palmbladeren. Combineer dit met een pauwenstoel waar je ook een zitkussen in gele print op legt. Ook mooi: een bijzettafel in een gele kleur.

Zandkleurige banken

Is een echte gele bank toch wat te heftig voor je? Kies dan voor een zandkleurige bank. Wel de tint van een gele bank, maar niet de felheid van de zon. De kleur straalt warmte en rust uit. Perfect voor in een modern ingericht stulpje met witte meubels en pastelkleurige woonaccessoires.

  • Een zandkleurige bank van stof
    Heb je een landelijk interieur? Dan is een zandkleurige bank van stof een onmisbare keuze. Een stoffen bank is sfeervol, valt op en is ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Decoreer de zandkleurige dinerbank van stof met kussens in neutrale toetsen voor een landelijke ambiance. Of creëer een Scandinavische stijl met moderne elementen in pasteltinten.
  • Een zandkleurige leren bank
    Met een leren hoek- of driezitsbank in de kamer kun je twee kanten opgaan. Een leren bank in zandkleur kan een stoer of een romantisch gezicht creëren. Dit is afhankelijk van het model. Heb je een bank met brocante bogen? Dan oogt zo’n leren bank romantisch en klassiek. Met een zandkleurige leren, strakke bank heb je een stoer exemplaar in de kamer staan.
  • Een zandkleurige bank van velours
    Heb je een bohemien interieur? Maak de zithoek vrij voor een zandkleurige velours bank. De glanzende, zachte stof creëert een eclectische sfeer in de woonkamer. Decoreer de bank met kussens in allerlei vrolijke en felle kleuren. Drapeer een wollen plaid over de armleuning én plaats bij de zandkleurige velours bank een gehaakte poef. Het plaatje van de bohemien is compleet!
  • Ben je meer het type voor een felle gele bank of neig je toch meer naar zandkleurige bankstellen? Bij Westwing vind je gele banken voor elk karakter.