Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Rechthoekig vloerkleed: stijl & comfort

In huis zijn er diverse manieren om te zorgen voor comfort en accenten. Vloerkleden zijn daarbij een goed uitgangspunt. Ze zorgen voor warmte, zachtheid en een flinke dosis sfeer in je ruimte. Of je vloerkleed nu rond of vierkant is: ze mogen in geen enkele woonruimte ontbreken! Laat je inspireren door onze collectie en ontdek de mogelijkheden met rechthoekige vloerkleden! Je kan je vloerkleed in de woonkamer goed combineren met je bank, fauteuil en salontafel. Of wat dacht je van een zacht vloerkleed die goed bij je nachtkastje in de slaapkamer past?

Het materiaal van een rechthoekig vloerkleed

Vloerkleden kunnen van diverse materialen gemaakt zijn. Elk materiaal heeft zo zijn voor en nadelen. Welk materiaal kies jij voor je rechthoekige vloerkleed? Wollen vloerkleden zijn heerlijk warm en voelen lekker zacht aan. Ze hebben een natuurlijke look. Prachtig in slaapkamers. Katoenen vloerkleden zijn zeer praktisch omdat ze eenvoudig te reinigen zijn. Ze zijn bovendien beschikbaar in heel veel verschillende kleuren, maten en patronen én kunnen vaak aan twee zijden gebruikt worden. Ze zijn meestal een stuk goedkoper dan luxe wollen exemplaren. Tot slot zijn er nog de vloerkleden van jute. Zeer robuust en perfect voor ruimtes waar met schoenen wordt rondgelopen zoals de hal of gang of als deurmat. Jute geeft – net als wol – een fijne natuurlijke sfeer.

De kleur van een rechthoekig vloerkleed

Rechthoekige vloerkleden zijn er in talloze kleuren. Subtiele tinten als grijs, beige, bruin of gebroken wit, zijn perfect om te kiezen als je een basic vloerbedekker zoekt. Zoek je een blikvanger? Ga dan voor een exemplaar in opvallende tint of met bijzondere grafische print of oriëntaals patroon. Wordt één van de moderne vloerkleden in zwart en wit de blikvanger in jouw zithoek? Of ga je kiezen tussen de vloerkleden met vintage look of de vloerkleden in groen? Tot slot zijn er ook nog vachten of huiden die een stoere look hebben.

Ook populair

Deze varianten worden ook vaak gekozen:

 • Jute vloerkleden
 • Ronde vloerkleden
 • Wollen vloerkleden
 • Welke kleur past bij jouw interieur?

  Onze favoriete kleuren voor een prachtige uitstraling:

 • Groene vloerkleden
 • Grijze vloerkleden
 • Beige vloerkleden
 • Multi-colour vloerkleden
 • Niet helemaal wat je zoekt?

  Onze klanten zijn ook geïnteresseerd in:

 • Vloerkleden in Scandinavische stijl
 • Retro & vintage vloerkleden
 • Buiten vloerkleden
 • Vloerkleden voor de kinderkamer
 • Rechthoekig vloerkleed, welke ruimte?

  In de hal zijn rechthoekige vloerkleden de meest populaire keuze. Gangen en hallen zijn meestal behoorlijk lang en smal. Een lang rechthoekige vloerkleed of loper is hier dus handig. Als de ruimte donkerder is, kies je het beste voor een licht vloerkleed. Is de ruimte lekker licht, dan kun je ook voor een contrastrijk, donkerder kleed kiezen. Een rechthoekig vloerkleed staat ook mooi in de slaapkamer. Leg hem deels onder het bed, zodat je je voeten erop kunt zetten wanneer je uit bed stapt. Een hoogpolige variant is hier extra comfortabel! Een klein rechthoekig kleedje in de badkamer of toilet beschermt je voeten tegen de koude tegels. In de woonkamer worden banken en salontafels vaak samen op een rechthoekig vloerkleed gezet. Let hierbij op dat het totaalbeeld qua vorm en kleur harmonieus blijft.

  Wevingen en pool van vloerkleden

  De verscheidenheid aan rechthoekige vloerkleden bij WestwingNow is enorm. Van het oosterse vloerkleed of de Kelim tot een stoere koeienhuid – aan jou de keuze!

  Er wordt onderscheid gemaakt tussen kleden met een lange, hoge en korte pool. De term pool geeft het tapijtoppervlak aan en wordt gevormd door de garendraden. De hoogte van de rechthoekige kleden wordt gemeten door de vezellengte en vervolgens onderverdeeld in de verschillende typen.

  • Als de poolhoogte minder is dan 1,5 cm, is het een zogenaamd pooltapijt.
  • Een hoogpolig tapijt heeft een vezellengte tussen 1,5 en 5 cm.
  • Met een hoogte van meer dan 5 cm spreken we van een hoogpolig tapijt.

  Bij de productie van rechthoekige vloerkleden kun je drie soorten onderscheiden: geweven vloerkleden, getufte vloerkleden en geknoopte vloerkleden. De weeftechniek van zogenaamde geweven vloerkleden is waarschijnlijk de eenvoudigste. Hierbij worden draden op een horizontale en verticale manier door elkaar heen gelegd. De verticale draden - de kettindraden - worden in een reeks gespannen en deze vormen samen “de schering”. De horizontale draden worden vervolgens de “inslagdraden” genoemd. Deze worden door de schering heen gespannen. Deze methode kan op diverse materialen worden toegepast. Hierbij wordt het patroon aan beide zijden zichtbaar, waardoor het kleed dus ook aan beide zijden gebruikt kan worden. Voor geknoopte vloerkleden wordt een andere techniek toegepast. Deze techniek is erg arbeidsintensief. De inslag- en kettingdraden vormen - net als bij weven - de basis, maar na elke inslagdraad, wordt er een rij knopen gezet. Door deze af te snijden, ontstaat een zeer zachte pool. Bij dit type productie is de dichtheid van knooppunten per vierkante meter erg belangrijk, want hoe hoger de knoopdichtheid, hoe zachter het kleed is en hoe luxer het aanvoelt en oogt.

  Ben je er al uit? Wordt het een van de vloerkleden in blauw of een van de vloerkleden in grijs? Shop jouw rechthoekige vloerkleed in je favoriete stijl bij WestwingNow en geef vloeren zachtheid en comfort!

  Rechthoekige vloerkleden

  327 Producten
  Sorteren: Populariteit
  Filteren