Rechthoekige vloerkleden

341 Producten
Sorteren op
shop-to-club

Rechthoekig vloerkleed, welke ruimte?

In de hal zijn rechthoekige vloerkleden de meest populaire keuze. Gangen en hallen zijn meestal behoorlijk lang en smal. Een lang rechthoekige vloerkleed of loper is hier dus handig. Als de ruimte donkerder is, kies je het beste voor een licht vloerkleed. Is de ruimte lekker licht, dan kun je ook voor een contrastrijk, donkerder kleed kiezen. Een rechthoekig vloerkleed staat ook mooi in de slaapkamer. Leg hem deels onder het bed, zodat je je voeten erop kunt zetten wanneer je uit bed stapt. Een hoogpolige variant is hier extra comfortabel! Een klein rechthoekig kleedje in de badkamer of toilet beschermt je voeten tegen de koude tegels. In de woonkamer worden banken en salontafels vaak samen op een rechthoekig vloerkleed gezet. Let hierbij op dat het totaalbeeld qua vorm en kleur harmonieus blijft.

Wevingen en pool van vloerkleden

De verscheidenheid aan rechthoekige vloerkleden bij WestwingNow is enorm. Van het oosterse vloerkleed of de Kelim tot een stoere koeienhuid – aan jou de keuze!

Er wordt onderscheid gemaakt tussen kleden met een lange, hoge en korte pool. De term pool geeft het tapijtoppervlak aan en wordt gevormd door de garendraden. De hoogte van de rechthoekige kleden wordt gemeten door de vezellengte en vervolgens onderverdeeld in de verschillende typen.

  • Als de poolhoogte minder is dan 1,5 cm, is het een zogenaamd pooltapijt.
  • Een hoogpolig tapijt heeft een vezellengte tussen 1,5 en 5 cm.
  • Met een hoogte van meer dan 5 cm spreken we van een hoogpolig tapijt.

Bij de productie van rechthoekige vloerkleden kun je drie soorten onderscheiden: geweven vloerkleden, getufte vloerkleden en geknoopte vloerkleden. De weeftechniek van zogenaamde geweven vloerkleden is waarschijnlijk de eenvoudigste. Hierbij worden draden op een horizontale en verticale manier door elkaar heen gelegd. De verticale draden - de kettindraden - worden in een reeks gespannen en deze vormen samen “de schering”. De horizontale draden worden vervolgens de “inslagdraden” genoemd. Deze worden door de schering heen gespannen. Deze methode kan op diverse materialen worden toegepast. Hierbij wordt het patroon aan beide zijden zichtbaar, waardoor het kleed dus ook aan beide zijden gebruikt kan worden. Voor geknoopte vloerkleden wordt een andere techniek toegepast. Deze techniek is erg arbeidsintensief. De inslag- en kettingdraden vormen - net als bij weven - de basis, maar na elke inslagdraad, wordt er een rij knopen gezet. Door deze af te snijden, ontstaat een zeer zachte pool. Bij dit type productie is de dichtheid van knooppunten per vierkante meter erg belangrijk, want hoe hoger de knoopdichtheid, hoe zachter het kleed is en hoe luxer het aanvoelt en oogt.

Ben je er al uit? Wordt het een van de vloerkleden in blauw of een van de vloerkleden in grijs? Shop jouw rechthoekige vloerkleed in je favoriete stijl bij WestwingNow en geef vloeren zachtheid en comfort!