Zoeken
Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

Industriële meubels

392 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit
Industrieel

Industriële meubels voor een stoere, trendy look!

Met industriële meubels tover je jouw huis om tot een stoere, trendy stulp! Staat deze stijl ook op jouw verlanglijst, dan kun je naast meubilair beginnen met het bloot leggen van de originele vloer of de bakstenen van de muur. Rits het wollige tapijt weg en krabbel het stucwerk van de wand om het uiterlijk van het gebouw te laten zien. You’ve got this!

Hoe zien industriële meubels eruit?

Industrieel betekent stoer en dat komt vooral door het gebruik van ruwe, onbehandelde materialen, meestal hout en metaal. Ook industriële meubels zijn vaak gemaakt van een ruw, onbehandeld hout en veel metaal. Een industrieel meubelstuk is vaak grof, met een versleten look. Alles bij elkaar creëren deze meubels met vintage flair een smaakvolle, retro sfeer.

Top vijf industriële meubels

Er zijn een aantal meubels die bijna symbool zijn gaan staan voor industrieel design. Maak je een keuze uit een van deze vijf, dan heb je eigenlijk al in een handomdraai een vintage ambiance.

 • Dé industriële tafel: staat op grote wieltjes, heeft een metalen frame en een blad van vrij donker hout.
 • Industriële kasten hebben een frame van holle, zwart gelakte buizen. Deze metalen buizen dragen grijzige, houten planken.
 • Een industriële stoel kan meerdere gedaantes aannemen: van stoelen gemaakt van een simpel hout met dunne, metalen poten tot exemplaren die gemaakt lijken te zijn van vooroorlogse vliegtuigen. Maar de meest typische, industriële zitters zijn bekleed met een grof canvas en gemaakt volgens het design van een gemakkelijk zittende fauteuil. Met zulke modellen maak je het Industrial Chic!
 • Zet de tv op een typisch industrieel tv-meubel. Die is breed met een open design. Door het open, metalen frame met meerdere vakken en houten planken, blijven de televisie, kabels en bijbehorende media vrij zichtbaar. Dat past juist ontzettend goed bij de industriële stijl!
 • Deze hoort misschien wel op nummer één: een vrij hoge barkruk van ijzer. Hij lijkt gemaakt van stukken ijzerplaat die aan elkaar zijn gespijkerd. Door de bewust aangebrachte sporen van slijtage is dit een typisch industrieel meubel.
 • Tip: Ben je niet in het bezit van een bar? Gebruik deze industriële kruk dan als sokkel voor een mooie, simpele groene plant.

  Hoe kleed je industriële meubels aan?

  Om het complete industriële plaatje in huis te krijgen, moet je ook goed nadenken over de accessoires die je samen met de industriële meubels gebruikt. Net als bij een industrieel meubel, zijn de materialen van lantaarns, poefs of lampen even onbewerkt en lijken de woonaccessoires jaren bewaard en opgeslagen te zijn geweest.

  Een aantal typische, industriële accessoires voor bij de meubels:

 • Zet naast de bank een poef van ruw canvas met fabrieksopdruk. Die lijkt te zijn ontsnapt uit een oude opslagplaats en geeft op die manier een hele letterlijke, industriële knipoog.
 • Met een robuuste, industriële hanglamp laat je boven elke tafel/a> een stoer licht schijnen. Zulke lampen zijn meestal van een grof ontworpen metaal en lijken hun oorsprong te vinden in grote fabriekshallen of pakhuizen.
 • Wil je het niet te koud maken met al deze stoerheid? Ontwaak dan een vlammetje in een lantaarn met een breed, roestig, metalen frame.
 • Gebruik een grote kist als bijzettafel. Zo eentje die lijkt te aangespoeld van een groot verloren schip.
 • Of je nu kiest voor één prominent meubel, of meerdere industriële meubels bij elkaar, deze typische items geven hoe dan ook die geliefde vintage sfeer en een stoere look!

  Vintage meubilair

  Industriële meubels hebben over het algemeen een geleefde look met een stoere uitstraling. Vaak zijn nieuwe kasten, tafels en stoelen met opzet beschadigd. Zoek je meubelstukken die met jaren krassen en andere beschadigingen hebben gekregen? Dan is vintage meubilair in industriële stijl iets voor jou! Een jarenoude industriële tafel, kast of dressoir geeft de huiskamer een hele andere ambiance!

  Ga jij ook voor te gekke industriële meubels met vintage flair?