Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Kussens in elke stijl


Kussens zijn er om je hoofd op te leggen, om de bank op te leuken en extra comfort te geven, maar ook voor op je tuinstoelen of op de vloer. Eigenlijk heb je ze allemaal nodig voor je interieur en exterieur!Hoofdkussens

Een hoofdkussen is de belangrijkste aanschaf voor in de slaapkamer. Veel mensen denken nooit over hun hoofdkussen na, maar een hoofdkussen is een essentieel onderdeel van je leven. Het beslist hoe je slaapt en hoe je ontwaakt. Dus kussens zijn geen simpele accessoires, maar een vitaal onderdeel van je leven. Kies de stijl en het formaat dat je nachtrust meer comfortabel maakt en je bed verrijkt.Soorten kussens

 1. Donzen kussens bieden een hoog comfort en houden goed warm, terwijl ze toch ademen.
 2. Een synthetisch hoofdkussen is eveneens een geschikt voor mensen met allergieën voor huisstofmijt of veren. Synthetische kussens zijn ook wasbaar en daarom ook bijzonder geschikt voor mensen die hun kussen geregeld willen wassen.
 3. Een orthopedisch kussen is geschikt voor mensen met hernia’s, lichamelijke klachten of andere handicaps. De extra ingebouwde ondersteuning helpt bij het ondersteunen van gewrichten en spieren in de nek en schouders.
 4. Een kapok kussen is gemaakt van het zachte, duurzame en hypo-allergene materiaal kapok.
 5. Een ergonomisch kussen - helpt bij de slaaphouding en de drukverdeling over het lichaam.
 6. Een anti-allergie kussen is ideaal voor mensen met allergieën.
 7. Een sierkussen voor op de stoel of bank, ronde kussens, gekleurde kussens, design kussens etc. Deze is meestal 45x45 cm. Het zorgt voor een knusse sfeer samen met bijpassende plaids.
 8. Matraskussens voor in de tuinstoel of loungehoek.
 9. Badkussen, ideaal voor een lui moment voor jezelf in een warm en ontspannend bad.
 10. Hondenkussen, comfort voor je viervoeter.
 11. Grote kussens, bijvoorbeeld voor op de vloer.
 12. Een foto op kussen laten drukken! Ook leuk als cadeau.
 13. Ringkussen - deze hoort hier eigenlijk niet thuis. Dit is het kussen waarop de ring ligt tijdens een bruiloft.
 14. Meditatiekussen voor al je meditatie- of yogasessies.
 15. Nekkussen voor op reis.


Kussens in bijzondere situaties

In bepaalde situaties kan een extra kussen handig zijn. Zo kan je tijdens je zwangerschap een extra kussen onder je buik leggen als je op je zij slaapt. Dit geeft extra ondersteuning en minder bekkenpijn. Als je last hebt van dikke enkels kan een kussen onder je voeten ‘s nachts helpen om het vocht terug te dringen. En voor de mensen die op hun zij slapen kan een extra kussen onder de arm fijn zijn als steun.Kies het juiste hoofdkussen

 • Slaap je veelal op je buik? Dan heb je een niet al te hoog, dun en soepel kussen nodig, welke je nek niet omhoog duwt, maar in één lijn met je lichaam laat rusten gedurende de nacht.
 • Als je op je zij slaapt, heb je een kussen nodig dat je nek en hoofd zeer goed ondersteunt om je schouders te ontlasten. Kies als je op je zij slaapt dus voor een dikker en steviger kussen.
 • Iemand die opzijn rug slaapt heeft een hoog kussen nodig met vooral ondersteuning voor hoofd en nek.

Door uit te vinden hoe jij het beste slaapt, kan je jouw hoofdkussen helemaal op jouw wensen aanpassen. Maak het jezelf verder gemakkelijk door ook het materiaal te kiezen, dat bijvoorbeeld jouw allergische reacties tegengaat en voor het juiste comfort zorgt - wordt het katoen of zijde, traagschuim of dons?Kleed het kussen aan

Naast dat het hoofdkussen een praktische noodzaak is voor een goede nachtrust, mag het ook een fraai product zijn op je bed. Door een mooi overtrek te kiezen - wordt het subtiel grijs of een kleurrijke print? - die past bij de stijl in je interieur, wordt dit product een fraai onderdeel van de ruimte. Je sierkussens kun je aankleden met mooie kussenhoezen.


Van landelijke kussens tot design kussens, Welke kussens haal jij in huis?

Kussens

874 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren