Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

Douchegordijnen

23 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit
Filteren

Douchegordijnen om van te zingen

In de ochtend begin je met een verfrissende douche de dag en ook na het sporten is een verkoelende douche heerlijk. Om te voorkomen dat je niet de hele badkamer onder water zet, of dat je handdoek al nat is nog voordat je afgedroogd bent, is een douchegordijn een essentieel accessoire in de badkamer.

Of je nu een ligbad en aparte douche hebt, of dat je douche in het bad zit, een douchegordijn heeft de taak om het water op de plek te houden waar het thuishoort: in de douche!

Geen waterballet in de badkamer

Er zijn vele manieren om je badkamervloer droog te houden. Een douchegordijn is veruit de goedkoopste optie en daardoor een populaire keuze. Deze worden van waterafstotend materiaal gemaakt./p>

Er ook andere manieren om te voorkomen dat het douchewater buiten de douche raakt. Een badscherm bijvoorbeeld. Al is de bevestiging en het vernieuwen van een douchegordijn veel makkelijker dan de installatie van een badscherm.

Ophangsysteem

Elk douchegordijn moet op een of andere manier worden bevestigd. De meest voorkomende manier is door het gebruik van een stang. Deze stang wordt aan beide uiteinden aan de muur vastgemaakt. Het douchegordijn dat meestal voorzien is van ogen of gordijnhaken, kan naar de zijkant worden geduwd en kan ook heel makkelijk vervangen worden.

Ophangsysteem: een douchespin

Een douchespin is ideaal als je zo weinig mogelijk wilt boren en je muren in tact wilt laten. De douchespin is aan de achterwand van de douche gemonteerd en de poten steken net als de poten van een spin over de douche uit. Aan de uiteinden van deze spinnenpoten zitten haakjes waar het douchegordijn aan kan worden gehangen.

Trendy design

Kleurrijk gestreept, met speelse patronen, dierenprints of bloemmotieven. Als het om het design gaat, kan alles. Denk na over het effect op de gehele badkamer.

 • Een opvallend design, dat zich onderscheidt van de rest van de kamer.
 • Een gordijn in de stijl van de rest van de accessoires in de badkamer.
 • Een onopvallend doorzichtig douchegordijn.
 • Stylingtips!

  Als een badkamer vanwege de kleur of inrichting al best onrustig is, kies dan voor een douchegordijn met rustige en lichte kleuren. In een zeer strakke en eenvoudige badkamer kan een douchegordijn gerust een beetje kleurrijker en expressiever zijn.

  Voor kleine badkamers zijn heldere of doorzichtige douchegordijnen perfect. Deze laten de badkamer groter lijken omdat je de muur kan zien.

  Badschermen

  Met een badscherm wordt in een handomdraai meer ruimte gecreëerd omdat het bad en de douche gecombineerd kunnen worden door een badscherm aan de badwand. Zo kun je ook in het bad comfortabel douchen en ga je het rondspatten van water tegen. Met een badscherm blijft de badkamer na het douchen heerlijk droog!

  Heb je tussen het spatteren door al een keuze kunnen maken? Kijk snel bij ons aanbod en sta binnenkort te zingen in de badkamer!