Zoeken
WestwingNow Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

De kerstboom versieren: elk jaar een feest! 


Elk jaar is het weer een feest om de kerstboom te versieren met leuke kerstboomversieringen. En uiteraard ga jij altijd voor een exemplaar waarvan de takjes met jouw hulp er wonderschoon eruit zien. Het ene jaar kies je voor één kleur en het andere jaar voor een bepaalde trend. Dan hangt de kerstboom vol houten kerstballen of schittert alles van het glinsterende glas. Maar wat doe je dit jaar met de kerstversiering? 
 

 

De kerstboom versieren zoals oma & opa het deden 

Je gaat terug naar hoe het allemaal begon: de kerstboom wordt opgetuigd met prachtige kerstboomversieringen! Zoals hij bij opa en oma stond, zo wil jij dat die van jou er nu ook uit gaat zien. Met prachtige lichtslingers, de allermooiste kerstballen, engeltjes, engelenhaar en niet te vergeten: een glimmende piek. De rest van het huis vul je ook met kerstversieringen: kerstslingers, kerstlichten en hier en daar plaats je een glazen kerstbal of een exemplaar van zilver. Ga er lekker voor! 
 


Symbool voor licht en warmte 

Over de oorsprong van het gebruik van een kerstboom in huis verschillen de meningen, maar één ding staat vast: hij staat voor licht en warmte en is hét symbool voor Kerstmis en een gezellig samenzijn. 
 
In huishoudens over de hele wereld, of daar nu sneeuw ligt, of de zon heet aan de hemel staat te stralen, wordt een dennenboom in huis gehaald en versierd. Iedereen doet dat op zijn eigen manier, maar iets nieuws proberen is zeker de moeite waard en leuk om te doen tijdens het mooiste feest van het jaar! 
 
De meest gangbare dennenboom is de fijnspar: deze heeft veel en redelijk dunne naalden en is donkergroen. De Nordmann - of de blauwspar - is voller, lichter en heeft een dikkere naald die minder snel uitvalt dan die van de fijnspar. 

Naast een natuurlijk exemplaar zijn er ook andere opties, zoals een kunstkerstboom of zelf een creatieve “boom” maken (van boeken bijvoorbeeld). Super leuk! Of sla het helemaal over en versier het huis met andere kerstdecoratie. Plaats een grote vaas op tafel en vul dit met een paar kerstballen. Of maak zelf een kerstslinger met verschillende ballen. Dit kun je makkelijk doen door een draad door de kerstbalhaakjes heen te rijgen. Je zelf gegemaakte slinger kun je mooi aan de muur ophangen. Of leg het nonchalant op het dressoir. Als dat geen mooie kerstdecoratie is? 
 

 

Aan de slag met kerstboomversiering 


Oké, genoeg over de verschillende boomsoorten. Laten we snel aan de slag gaan met de kerstboomversiering! 

Wil je de kerstboom er optimaal vintage uit laten zien voor het nostalgische en ouderwets gezellige gevoel? Kies dan voor de volgende kerstversiering: 

  • Rijk gedecoreerde antieke kerstballen in de vorm van dieren, kleine kerstmannen en kunststof poppetjes. 
  • Van die antieke vogeltjes die je op een takje kunt klippen, waarvan de staart bestaat uit veren die trots omhoog staan. 
  • Dennenappels! Die vind je gewoon in het bos en passen fantastisch in het oude plaatje.  
     

Ga je voor helemaal wit, dan kan de volgende kerstversiering goed van pas komen:  

  • Engelenhaar 
  • Glazen kerstballen (wissel dit af met een aantal stuks van zilver voor een spannend effect) 
  • Witte kerstboomverlichting 
  • Kunstsneeuw en… 
  • …een klassieke piek in het wit! 

 

Kun jij ook niet wachten om jouw dennenboom te versieren? 

Kerstboomversiering

14 Producten