Zoeken

Zitkussens

Sorteren
81 Producten
Sorteren

Zitkussens en stoelkussens voor meer comfort

Wat maakt dat een bank of stoel er extra gezellig uitziet? Juist, een zitkussen! Ze maken meubels en je interieur voel- én zichtbaar zachter. Ook al is die ene designstoel in je woonkamer gemaakt van hard materiaal, met een kussen ga je er tóch fijn op zitten.

In de koude wintermaanden zijn kussens ideaal om lekker op te zitten in plaats van die koude kunststof eetkamerstoel, bijvoorbeeld. Of op de grond met tientallen dekentjes voor de open haard.

Maar ook als het warmer wordt, kun je kussens gebruiken! In de tuinstoelen op je terras bijvoorbeeld. Of op het tuinkleed voor een extra gezellige sfeer. Je hoort het: zitkussens zijn overal. En daarom zijn het echte must-haves voor elke (tuin)inrichting.

Zitkussens in verschillende stijlen

Elke stoel is natuurlijk anders, dus verschillen zitkussens ook! Ze zijn er in allerlei maten en afmetingen, zodat er altijd wel eentje is die als gegoten in jouw favoriete stoel past. Kies er eentje met koordjes om aan het frame van je (tuin)stoel vast te knopen, of kies een los zitkussen als je vaker wilt afwisselen.

Een zitkussen komt daarnaast in verschillende diktes. Kussens op de bank liggen er veelal voor de sier, en omdat de bank zelf al zacht is, zijn die kussentjes vaak wat dunner. Maar op pallets kan het fijner zijn om voor stevigere, dikkere matraskussens te kiezen. Zo geniet je namelijk van meer ondersteuning en zak je niet weg.

Heb je tuinstoelkussens of een zitkussen in je stoel nodig? Dan ligt het er maar net aan welke dikte je fijn vindt. Als het zitoppervlak van hard materiaal is gemaakt, kan een dik kussen meer comfort bieden. Een dun kussen is dan weer fijn voor als de stoel van veerkrachtiger materiaal is gemaakt.

De mooiste zitkussens voor binnen en buiten

Een fijne plek om te zitten, dat willen we natuurlijk allemaal. Zitkussens zorgen naast een comfortabele zitplek ook nog eens voor een gezellige sfeer. Op een normale doordeweekse werkdag, maar ook tijdens een relaxed avondje met vrienden. Als je eenmaal zit, sta je namelijk niet meer op!

Hoe prettiger en gezelliger de zitkussens buiten, hoe langer je vrienden blijven hangen na een avondje barbecueën tijdens het warme seizoen. Want in de zomermaanden wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van het buitenleven. Urenlang in de tuin zitten, bijkletsen in de knusse schemering en nog lang naborrelen als de zon allang onder is gegaan.

Zorg dus voor comfortabele stoelkussens buiten en maak het ook binnen sfeervol. Er zijn talloze zitkussens te vinden die binnen jouw smaak en budget vallen. Je kussens passend maken bij de rest van je huisstijl is dus eenvoudig! Met de juiste styling maak je op die manier je inrichting persoonlijk.

Kies bijvoorbeeld voor een zitkussen in je lievelingskleur voor op dat ene vintagehouten bankje. Of fleur je eetkamerstoelen op met stoelkussens in gave prints.

Durf bij alle soorten kussens out of the box te denken. Een standaard vierkante en rechthoekige zitkussen kennen we onderhand wel, dus ga eens voor een rond zitkussen. Of kies een toffe print of kleur die je graag terug wilt laten komen in je tuin of interieur. Zitkussens zijn perfect om mee te experimenteren, omdat ze klein van formaat zijn. Daar kun je alle kanten mee op!

Koop zitkussens nu online bij Westwing

Bij Westwing heb je oneindig veel keuze uit allerlei soorten zitkussens en stoelkussens. We snappen dat niet iedereen dezelfde smaak heeft, dus bieden we veel verschillende maten en kleuren aan. Grote kans dat jouw favoriet er ook bij zit dus!

Het allerleukste aan een zitkussen is misschien wel de zachte prijs. Dus ook met een klein budget kun je al een feestje maken van je tuin of interieur. En ben je de kleur of het design even helemaal zat? Dan vervang je de kussens gewoon: voor weinig geld creëer je op die manier in een handomdraai een geheel andere sfeer!