Zoeken
Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

Woonkamer meubels in het wit

208 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit
Wit
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Een witte woonkamer: ruimtelijk & stijlvol

Er zijn veel redenen om voor een woonkamer in het wit te kiezen. De lichte tinten zorgen voor rust in je hoofd, de meubels geven een frisse uitstraling aan de ruimte en het ziet er natuurlijk ontzettend stijlvol uit!

Fris stulpje

Een fris interieur wil iedereen. Heb je een drukke huiskamer, maar kan deze wat basic elementen gebruiken? Transformeer de ruimte in een witte oase! Witte huiskamers ogen ruimtelijk & licht en brengen energie over. Wit is immers een vergrotende kleur, waardoor de kamer groter lijkt dan dat deze werkelijk is.

Een witte woonkamer oogt heel fris en schoon, maar het nadeel is dat je stof en viezigheid snel ziet. Schoonmaken is dus key! Gelukkig zijn er veel handige snufjes om zo’n lichte ruimte ook echt wit te houden. Is de kamer ook echt schoon, heb je een mooi plaatje in handen en is het voor bezoek een frisse sensatie om rondgeleid te worden.

Witte woonkamers: kies je eigen kleurtint

Heb je een kleuradvies voor je interieur nodig? Denk eens na over de vele wittinten die er zijn. Zo staat maagdelijk wit ook wel bekend als spierwit en kan het niet helder genoeg zijn. Ook parelmoer en gebroken wittinten zijn veel gekozen kleuren voor in huis. Om één lijn in je woning te trekken, kun je ook de keuken en slaapkamer inrichten met witkleurige accessoires en accenten.

Helemaal wit niet jouw voorkeur? Kies dan voor een combinatie met bijvoorbeeld zwarte items. Een paar donkere kaarsen, zwartgekleurde kussens of wellicht een zwartkleurige bijzettafel. Zo’n zwart-wit interieur is ontzettend stylish!

Niet wit?

Wist je dat wit eigenlijk niet eens officieel de naam ‘kleur’ mag dragen? Het is eigenlijk geen echte kleur, maar wordt vaak toch zo aangeduid. Een witte huiskamer is meer dan alleen wit: je kunt de ruimte volledig in wittinten inrichten, maar dat is niet pertinent nodig om de juiste sfeer te creëren. Volledig witkleurig kan overheersend zijn. Contrast met bijvoorbeeld een donkere vloer laten de witkleuren nog beter uitkomen. Rood past ook goed en springt er echt uit als accentkleur.

Ga je toch voor het bijzondere van een compleet wit interieur, laat de verschillende elementen dan uitkomen door te werken met diverse materialen. Kies bijvoorbeeld voor gordijnen en kussens met spannende texturen.

Woonkamer in wit stylen

Het voordeel van wit is dat je het erg goed met andere elementen kunt mixen. Kleurrijke meubels, mooie bloemen of andere opvallende accenten springen er in zo’n lichtgekleurde ruimte al snel uit. Door te combineren met andere kleuren creëer je een eigentijdse look. Enkele voorbeelden:

  • Wit en rood: een gouden combinatie. Rode woonaccessoires springen er letterlijk uit. Kamers met witte meubels en kasten kun je afstylen met roodkleurige kussens, kaarsen en andere decoratie in dezelfde tint voor een vlammende look.
  • Tijdens de feestdagen bof je extra met een witte woonkamer. De ruimte vormt het ideale sneeuwdecor, dat je kunt opleuken met zilver en goud voor een glitter & glamour effect.
  • Wit is prachtig gemixt met houten meubilair. Of je nu kiest voor licht- of donkerhout, het maakt wittinten levend en geeft diepte aan het geheel. Kies voor robuust hout dat eruitziet alsof het jaren heeft geleefd. Dat zorgt voor een spannend effect.
  • Een woonkamer in het wit lijkt een onbeschreven blad, dat snel uitnodigt tot het volledig beschrijven hiervan. Alles kan, maar let er op het open karakter van deze witte ruimte te bewaren en niet te veel erin te zetten, houd het rustig.

    Kies jij ook voor een stijlvolle woonkamer in wit?