Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

Landelijke woonkamer: sfeervol & immer geliefd


Tijd voor een update van je huiskamer, maar geen idee welke stijl je moet kiezen om gezelligheid, sfeer en warmte te creëren? Tussen alle moderne ideeën blinkt er eentje sterk uit: de landelijke stijl. De landelijke woonkamers is erg divers en kan ruim worden geïnterpreteerd. Je ziet allerlei invloeden vanuit Amerika, Frankrijk en Engeland voorbijkomen die een ruimte in deze stijl vaak erg eclectisch maken. Tijd voor een makeover!


Deze rustieke flair wordt ook wel cottagestijl genoemd. We kennen ‘m van de Engelse boerderijen die te vinden zijn in charmante en rustgevende landschappen. Waar de stijl vroeger alleen in chalets en buitenverblijven te zien was, is een landelijk interieur tegenwoordig ook populair in moderne woningen. Een landelijke woonkamer zorgt voor een ontspannen sfeer. Dit komt doorgaans door de eenvoudige vormgeving, die meer praktisch is dan decoratief. Lokale en natuurlijke materialen zijn de spil hierin.


Inspiratie op doen voor de landelijke woonkamer


Woonkamers in een dergelijke look zijn niet echt moeilijk te creëren. Met een goede inrichting kun ook jij kiezen voor deze geliefde stijl. Je kunt klein beginnen door bijvoorbeeld een aantal accessoires toe te voegen aan je interieur om het een landelijk aangezicht te geven. Lees snel verder en laat je inspireren voor het inrichten van jouw woonkamer. Wedden dat het een idyllisch plaatje wordt?

Landelijke woonkamer

83 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit
Filteren
Landhuis

De landelijke woonkamer: meerder stijlen

Landelijk wordt al snel gezien als truttig, maar niets is minder waar! Een landelijke woonkamer kenmerkt zich juist door een knusse inrichting, plattelands gevoel en rustieke objecten. Een goede manier om dit te bereiken is door te experimenteren met vintagemeubels, bij voorkeur van hout. Deze vind je bij rommelmarkten of vintagewinkels. Zo krijgt je interieur een eigen stijl en karakter.

Alhoewel landelijk wonen vaak geassocieerd wordt met een klassieke inrichting, hoeft dit natuurlijk niet altijd zo te zijn. Het combineren van moderne en robuuste elementen kan ook een sfeervolle ruimte creëren. Een moderne, landelijke woonkamer bevat veel hout, maar de lijnen van de meubels zijn vaak strakker. Denk aan strakke kasten, gemaakt van natuurlijke materiaalsoorten. Wanneer je andere materialen en kleuren, die hier goed bij passen, integreert in je living, krijg je al gauw die idyllische flair.

Ben je niet iemand die van teveel frutsels houdt, en wil je een clean look? Ga dan voor witte muren en houd het bij een paar items die in het oog springen. Een mooi dierenvel over je bank en een boomstam als bijzettafel kunnen al heel veel betekenen voor je interieur. Wanneer je de rest van de ruimte rustig en simplistisch houdt, maar bijvoorbeeld wel een gewei aan de muur hangt, zit je meer in de classy hoek van landelijk wonen.

Ook robuuste materialen als beton, staal en koper passen goed in deze stijl. Deze materialen vormen stijlvolle combinaties met donkere kleuren. Wanneer je voor deze materiaalsoorten en kleurtinten gaat, creëer je een iets ruigere, stoerdere look, die tegelijkertijd ontzettend knus is door het warme kleurgebruik. Combineer het met een mooi dierenhuid, zoals een rendiervacht of een schapenvacht en veel kaarslicht. Zo breng je ook een soft touch aan het geheel.

Wij zijn benieuwd: ga jij voor de knusse en stijlvolle landelijke woonkamer?