Maat
  Retourtermijn verlengd tot 31.1.’22Retourtermijn verlengd tot 31.1.’22
  Meld je aan bij onze shoppingclub & ontvang een €15 voucher!

  Houten wandklokken door de jaren heen

  Bij houten wandklokken denk je wellicht aan een typische koekoeksklok die bij je ouders of grootouders aan de wand hing. Met mooie details van hout en een vogeltje dat vrolijk om het kwartier ‘koekoek’ floot. Of misschien denk je eerder aan de klassiek gevormde tafelklok van massief hout, mahoniehout of notenhout met het beroemde slagwerk dat met een helder belletje de tijd aangaf.

  De houten klok heeft helaas nog altijd een beetje een ouderwets imago. Terwijl er tegenwoordig zoveel moderne varianten te vinden zijn! Wandklokken van hout zijn er in zoveel verschillende vormen, maten en stijlen dat ze eigenlijk altijd in een stijlvolle inrichting passen. Of je nu een klassiek, romantisch, landelijke, minimalistisch of modern interieur hebt, een klok van hout past er altijd bij.

  Houten wandklokken: een woonaccessoire voor elke stijl

  Er bestaan veel varianten op de ‘simpele’ hangklok ofwel wandklok voor aan de muur. Het standaard model is vaak rond en van (gekleurd) hout, maar er bestaan ook vierkante, rechthoekige of langwerpige houten wandklokken. Je hebt ook klokken in allerlei houtsoorten als bamboe, acacia, eikenhout of notenhout.

  Wandklokkenvan hout zijn er bovendien in diverse stijlen.

 • Tegenwoordig zijn de landelijke klokken van sloophout of steigerhout erg in trek. Het enigszins versleten uiterlijk geeft een doorleefd karakter aan de klok.
 • Er bestaan ook modernere en minimalistische uitvoeringen van de standaard klok. Bijvoorbeeld simpele blokken hout of een ronde schijf met enkel wijzers, zonder cijfers.
 • Of een houten klok met inkepingen rondom die de missende cijfers aangeven.
 • Meer gezelligheid in huis met wandklokken

  Hout staat voor gezelligheid. Dit zie je terug in vloeren, meubels en klokken. Waarom zou je een sobere muur zo laten, als je hier eenvoudig verandering in kunt brengen met een mooie wandklok? Het design van een wandklok maakt het mogelijk om de klok met vrijwel ieder type interieur te combineren.

  Maak bijvoorbeeld een combinatie van moderne meubels met een klassieke houten wandklok. Of hang een wandklok van hout boven andere houten meubels, zoals dressoirs, klassieke tafels of kasten. Welke saaie muur in je woning zou wel een upgrade kunnen gebruiken?

  Waar hang jij je wandklok?

  Om een houten wandklok zo goed mogelijk naar voren te laten komen in je interieur, zonder dat deze te nadrukkelijk aanwezig is, geven we je graag een aantal handige interieurtips. Doe er vooral inspiratie uit op om de klok zelf een goede plek te geven in je woning. Bovenal zorgt een wandklok van hout voor meer sfeer en gezelligheid; precies wat je nodig hebt tijdens de koude herfst- en winterdagen of de zonnige lente- en zomerdagen.

  Handige interieurtips voor het plaatsen van een wandklok:

 • Hang een wandklok een paar centimeter boven een sobere kast of dressoir. De klok zal de aandacht opeisen, waardoor de saaie kast wegvalt.
 • Combineer de houten klok met wandobjecten. Hang de klok bijvoorbeeld boven een fraaie vaas of naast een klein schilderij. Dit geeft een klassiek effect!
 • Hout zorgt voor een landelijke, natuurlijke uitstraling. Ideaal voor in een slaapkamer of de woonkamer, maar ook zeker als accessoire in de keuken.
 • Ga terug naar alle wandklokken & tafelklokken

  Houten wandklokken

  5 Producten