Witte tuinstoelen: perfect voor elke tuin


Witte tuinstoelen zijn niet alleen klassiek en mooi, maar staan ook prachtig in een tuin waar het gras groen is en de bloemen in bloei staan. Dus wil je tijdens zonnige dagen écht genieten van jouw terras, dan kies je voor een paar witte zitters!Extra genieten met witte tuinstoelen

Op warme dagen in de zomer is er niks lekkerder dan buiten in de tuin genieten van het weer, een koel drankje of een heerlijke barbecue. Daarbij is het natuurlijk belangrijk om een goede tuinset te hebben, die plaats kan bieden aan genoeg gasten. Wat dacht je van een set met witte tuinstoelen?


Naast dat witte stoelen in de tuin een gezellige en leuke uitstraling geven, hebben ze ook nog een andere functie. Wit weerkaatst zonlicht, dus op echt hete dagen blijft de witgekleurde tuinstoel lekker koel. In tegenstelling tot donkere meubelen, kun je op lichte zitters plaatsnemen zonder je huid te verbranden. Dat is in de zomer wel zo fijn, omdat je dan het liefst korte broekjes, rokjes en shirts draagt.Vakantie in eigen tuin

Met tuinstoelen in de kleur wit is het ’s zomers net of je op vakantie bent in eigen tuin. Misschien kun je door omstandigheden niet weg of ga je buiten het hoogseizoen op vakantie. Dan is het wel zo fijn als je op warme dagen toch van het mooie weer kunt genieten in jouw buiten.


Goede tuinmeubelen zijn van belang. Als je na het zomerseizoen de stoelen en tuintafel gelijk winterklaar maakt, kun je er in het voorjaar weer direct van genieten. Zeker met witte tuinstoelen is het belangrijk ze goed te onderhouden, omdat je op wit elke vlek en stuk verweer snel ziet.Witte tuinstoelen

9 Producten

Hoe onderhoud ik witte tuinstoelen?

Zoals hierboven gezegd is het belangrijk witte stoelen voor de tuin goed te onderhouden, wil je zo lang mogelijk van ze kunnen genieten. Of je nu zitters hebt van hout, plastic of riet, onderhoud is een must. Met de volgende tips kun jij elke zomer opnieuw genieten van jouw spierwitte zitjes:

  • Witte stoelen van hout? Elk jaar een nieuwe schuur- en lakbeurt kan dan geen kwaad. Door de meubelen opnieuw te schuren en lakken, behoud je de kwaliteit en kunnen ze nog jarenlang mee.
  • Houd je jouw plastic zitters met een witte kleur 's winters ook liever buiten? Leg er dan een zeil overheen en zorg dat ze goed zijn afgesloten van weer en wind. Op die manier hoef je in het voorjaar niet eerst de hele set schoon te maken voordat je erop kunt zitten. Dat scheelt tijd, én je hebt er meer plezier van!
  • Op zoek naar wat meer kleur en gezelligheid? Leg dan leuke, verschillende kussens op de witte stoelen. Deze verhogen het zitcomfort, maar staan ook heel mooi in de tuin!

Stylen met witte tuinstoelen

Het fijne van witgekleurde zitjes: ze passen in elke tuinstijl en je kunt ze overal mee combineren. Wil je jouw terras een boho look geven? Leg dan een outdoorvloerkleed met een kleurrijke print in de tuin of op het balkon - yup, ook deze kleine buitenruimte kun je tof aankleden. Leg hier en daar een paar kussens met van die leuke franjes neer en jouw buiten is boho-tastisch!

Heeft een landelijke look meer jouw voorkeur? Combineer de witte tuinstoelen dan met tuinaccessoires met brocante versiersels. En wat dacht je van een paar mooie windlichten die sfeervol licht geven zodra de zon onder is?

Wil je écht genieten van de tuin, dan kies je voor witte tuinstoelen!