Zoeken
Westwing Logo
Gratis bezorgd vanaf € 20

Houten tuinmeubels: duurzaam & onderhoudsvriendelijk


Houten tuinmeubels worden vaak gemaakt van bijvoorbeeld teakhout of steigerhout omdat deze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. De keuze is groot, er zijn vele stoelen, tuintafels en banken. De stijl van houten tuinmeubelen is grotendeels afhankelijk van de keuze van het hout.

Naast de keuze van het houtsoort heb je verschillende stijlen. Je kunt voor een strakke set met stoelen en tuintafel kiezen, maar je kunt er ook voor kiezen om een meer landelijke stijl in je tuin te creëren. Er is een ruime keuze en dat maakt het soms lastig. Wij helpen je graag!Kies jouw stijl houten tuinmeubels

Zoek je houten tuinmeubelen, dan denk je naast het houtsoort na over welke sfeer jij in de tuin terug wilt zien. Het mooiste is om de stijl binnen door te trekken naar buiten. Zo maak je één mooi geheel en kun je 's winters ook binnen genieten van het verblijf buiten. Extra huislijk: leg een outdoor-vloerkleed op je terras. Hoe style je jouw houten tuinmeubels?

  • Heel eenvoudig en modern? Dan kies je licht houten tuinmeubels met een simpel design. Met pastelkleurige kussens op de stoelen, een schapenvacht over de houten bank en een koperen kandelaar op de tuintafel heb jij je Scandi tuintje!
  • Houten tuinmeubels lenen zich uitstekend voor een country style-tuin. Met landelijke tuinmeubelen, veel lavendel en veldbloemen ontstaat de sfeer als bij een Frans vakantiehuis. En Provence!
  • Combineer verweerde houten tuinmeubelen met metalen stoeltjes of krukjes en maak gebruik van kussens met een lichtgrijs canvas hoes. Zo trek je de industriële stijl van binnen door naar buiten.


Laat je niet overweldigen, maar neem gerust de tijd om te zoeken naar die houten tuinmeubelen die niet alleen in jouw tuin, maar ook bij jouw stijl passen.Houten tuinmeubels in alle houtsoorten

Er zijn eindeloze variaties te vinden in de wereld van tuinmeubelen. Bankjes, stoeltjes, ligbedden of toch meer een loungebank… Niet alleen het soort meubel doet er toe, maar ook het materiaal. Wat betreft materialen moet je bijvoorbeeld denken aan:

  • Kies je voor teakhouten tuinmeubelen, dan ben je verzekerd van jarenlang plezier. Teakhout is een sterk materiaalsoort en kan vele jaren mee en is dus het perfecte materiaal voor houten tuinmeubelen. Teak wordt gezien als het hardste hardhout. Teak kun je laten 'vergrijzen', maar als je de warme, bruine kleur wilt behouden, moet je je teak tuinset jaarlijks schoonmaken met een speciaal schoonmaakmiddel.
  • Ander hardhout dat vaak gebruikt wordt voor tuinmeubels is acaciahout. Dit houtsoort is afkomstig uit Azië en heeft een warme kleur, een oranje tint. Het heeft een prachtige structuur en gaat erg lang mee.
  • Eucalyptushout neigt naar een roodtint en is ook erg duurzaam. Deze tropische houtsoort vergt meer onderhoud, omdat het materiaal snel verweerd.
  • Naast deze houtsoorten is het momenteel helemaal hip om voor houten tuinmeubelen van steigerhout te kiezen. Tuintafels worden gemaakt van oude steigerplanken. Steigerhout heeft veel imperfecties, omdat het vaak goed gebruikt is en zo krijg je een uniek meubel. Het grote voordeel is dat je het hout in elke gewenste kleur kunt verven. Je past zo de stijl van het hout aan, zodat het precies naar jouw wens is.


Om je tuinmeubelen voor een lange tijd mooi te houden, dien je ze wel goed te onderhouden. Vaak doet het afspoelen met water al een hoop, maar andere meubels moeten geolied worden, zodat het hout niet uitdroogt. Wanneer je je meubels niet in gebruik hebt, is het het beste om deze op te bergen in bijvoorbeeld de schuur of onder een goed zeil. Zorg er hierbij voor dat de houten tuinmeubelen nog wel kan ademen, om schimmelvorming te voorkomen en de levensduur van je meubels te verlengen.


Zin in de zomer? Shop jouw houten tuinmeubels bij WestwingNow!

Tuinmeubels: hout

44 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren
Hout