Theedoeken

56 Producten
Sorteren: Populariteit
Filteren

Theedoeken voor glanzende glazen

Theedoeken maken de afwas doen - waarschijnlijk niet je meest favoriete bezigheid, maar het moet nu eenmaal gebeuren - stiekem een beetje leuker. Gelukkig beschikken veel mensen over een vaatwasser, die in ieder geval een deel van het werk van ons overneemt. Leve de moderne techniek! De machine in- en uitruimen moeten we helaas nog wel zelf doen, evenals het drogen van de glazen, borden, kopjes en andere spullen. Maak het leven in de keuken wat gemakkelijker en gebruik een theedoek met een leuke print.

Glanzende glazen met theedoeken

Een theedoek - ook te gebruiken als glazendoek - is een doek waarmee je eenvoudig je servies en bestek droog maakt na het wassen. Theedoeken absorberen veel vocht, laten geen pluisjes achter en doen jouw glazen harder shinen dan de zon ooit van durft te dromen. Vlekvrij afdrogen is geen enkel probleem meer met deze doeken, dus zorg ervoor dat je een flinke voorraad in huis hebt! Een afwasmachine kan soms voor kalkaanslag zorgen op je wijnglazen, frisdrankglazen, bierglazen of borrelglazen. Als je 100 % zeker wilt weten dat je glazen helemaal schoon worden, dan gebruik je een theedoekje.

Theedoeken: jouw beste vrienden tijdens het afwassen

Theedoeken drogen snel en zijn vriendelijk in gebruik. Er zijn verschillende opties met deze doeken. Je kunt bijvoorbeeld een poleerdoek aanschaffen, waarmee je gemakkelijk wijnglazen en cocktailglazen kunt laten glimmen. Jouw doek kan bestaan uit microvezel, linnen, halflinnen of textiel. Je kunt kiezen voor een effen exemplaar of 'n variant met een patroon met ruitje. Heb je net gekookt en heb je snel weer een pan nodig die je hebt gebruikt? Even afwassen en afdrogen maar! Of zijn alle borden vies? Dan was je ze en droog je ze supersnel af met jouw favoriete theedoek. Easy does it!

Poleren met theedoeken

Theedoeken kunnen eenvoudig gebruikt worden om glazen mee te poleren. Dit is een speciale techniek waarmee ze vlekvrij worden afgedroogd. Op deze manier kun jij een mooi gedekte tafel creëren. Natuurlijk is het ook mogelijk om een poleerdoek aan te schaffen voor dit werk, maar een theedoek leent zich ook uitstekend hiervoor. Het mooi poleren van een wijnglas kunnen we bijna een ambacht noemen, daarom geven we je hier wat tips die jou bij dit klusje gaan helpen. Lees snel verder!

 • Om te beginnen heb je theedoeken nodig van een groot formaat. 60x65 cm is over het algemeen de standaard afmeting, maar er bestaan ook grotere exemplaren van 90x95 cm. 
 • Gebruik altijd heet water. Zo wrijf je gemakkelijk al het stof en vuil van het glas.
 • Pak je glas bij de voet of steel. Zo komen er geen vingerafdrukken op terecht.
 • Wrijf altijd voorzichtig zonder kracht te zetten. Glas is namelijk breekbaar en kan je verwonden.
 • Met deze tips ga jij jouw glazen laten blinken als nooit tevoren. Succes!

  Colour pop met gekleurde theedoeken

  Heb jij een overwegend witte keuken en kan die nog wel wat kleur gebruiken? Met een set kleurrijke theedoeken is dit zo gepiept! Er zijn altijd wel leuke aanbiedingen te vinden, dus daar hoeft het niet aan te liggen. Leg een stapeltje in open gedeelte van jouw vitrinekast en hang nog wat exemplaren aan een haakje. Hier vrolijkt de ruimte ontzettend van op, wedden?

  De afwas doen is niet meer zo’n straf, de keuken wordt opgeleukt: theedoeken zijn absolute musthaves!