Zoeken
WestwingNow Logo
€ 25 voor jouGratis bezorgd vanaf € 20

Witte tafelkleden zorgen voor een smetteloze look


Niets zo mooi als witte tafelkleden die de tafel sieren. Wit linnen staat voor schoon en smetteloos en geeft een frisse look aan jouw eetruimte. Ben je een echte keukenprinses en zorg je graag voor een piekfijn ogend maaltje? Tijdens het tafelen komen de kleuren van je eten nog mooier naar voren op witgekleurd tafellinnen. Natuurlijk superfijn, maar hoe behoud je de kleur van het tafelkleed? We geven je hieronder enkele tips.


De meeste tafelkleden zijn gemaakt van katoen. Het is een stof die je makkelijk kunt wassen en ook erg duurzaam is. Het idee is tenslotte dat het kleed wel meer dan één keer meegaat. Naast een wit tafelkleed zou je ook kunnen kiezen voor een damast tafelloper. Dit zou je over een ander tafellaken heen kunnen leggen en geeft je de mogelijkheid om te combineren met kleuren. Denk aan een wit tafelkleed gecombineerd met rode tafellopers en een paar kleurrijke servetten. Een extra bescherming voor je tafel en ook nog eens ontzettend sfeervol. Nice!Hoe houd ik witte tafelkleden wit?

Allemaal leuk en aardig die tafelkleden die spierwit zijn, maar je wilt ook weten hoe je ze weer parelwit krijgt na een gezellig etentje. Het nadeel van witte tafelkleden is namelijk toch wel dat ze zo besmettelijk zijn. Iedere vlek is zichtbaar en dat is haast niet te voorkomen wanneer je het tafelkleed gebruikt op een tafel waaraan gegeten wordt. Maar niet getreurd, met de volgende schoonmaaktips is jouw linnen in no time weer spierwit:

  • Doe naast jouw gewone wasmiddel een vaatwastablet in de wasmachine als je jouw witte tafelkleden gaat wassen en ze gaan weer stralen!
  • Gebruik bij het wassen van jouw tafelkleden in het wit zuurstofbleekmiddel voor een extra wit effect.
  • Doe een scheut citroenzuur bij de was en jouw linnen is weer stalend wit.
  • Een extra schepje soda toevoegen in het wasmiddelbakje doet ook wonderen voor jouw witte was. Die tafellakens zijn na het wassen gegarandeerd weer oogverblindend wit!Witte tafelkleden vóór het wassen behandelen

Natuurlijk is het handig om te weten hoe je viezigheid achteraf uit tafelkleden wast, maar soms krijg je ze er na alle inspanning helaas toch niet helemaal uit. Dit kun je in sommige gevallen voorkomen door de vlek vóór het wassen te behandelen. Is er bijvoorbeeld geknoeid met een glas rode wijn over jouw lichte tafelkleed, behandel het dan meteen door er witte wijn of zout overheen te gooien en even in te wrijven met stevige servetten. Dit kan het verschil maken tussen één of meerdere keren wassen.Spelen met witte tafelkleden

Zoek je een leuke bezigheid voor je kinderen? Koop een wit tafellaken van katoen en een paar textielstiften. Spreid het uit over de tafel en laat ze hun eigen tafelkleed versieren. Denk er wel even aan om een plastic zeil onder het tafelkleed te leggen, zodat de stiften niet doordrukken op het tafelblad. Het voordeel van zo’n voormalig wit tafelkleed is dan weer dat niet ieder vlekje op zal vallen, dat scheelt jou weer een paar wasbeurten. Ook een erg leuk idee voor kinderfeestjes!


Even samenvatten: wit tafeltextiel geeft jouw tafel een frisse look, met de bovenstaande wastips gaan vlekken er zo uit én je houdt er de kinderen zoet mee… Witte tafelkleden zijn dus absolute musthaves!

Tafelkleden - Wit

6 Producten